Reklama

Reklama

Mikuláš, Vendelín, Celestýn, Kryšpín, Albín, Viktorín a další hrdinové senzačních příběhů dětských knížek o Mikulášovi se v hrané verzi konečně dostávají na filmová plátna. Za 50 let od vydání první knihy si Mikuláše a jeho zběsilé spolužáky oblíbily generace dětí po celém světě i u nás. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (501)

Vančura 

všechny recenze uživatele

I po druhém zhlédnutí jsem se ujistil, že je tato báječná francouzská komedie naprosto dokonalá. Goscinnyho knížky Mikulášovy patálie a Mikulášovy prázdniny jsem v dětství zcela bez výhrad zbožňoval, existenci filmové adaptace světa malého Mikuláše jsem tedy přivítal s velkým nadšením. Mimořádně šťastné obsazení dětských rolí, perfektní technické zpracování a odzbrojující záplava nadsázky a jedinečného humoru činí z této zábavné podívané sázku na jistotu. Toto je film, u něhož jsem dvakrát umíral smíchy, a už bych si ho nejraději pustil znovu. Už jen kvůli Louise Bourgoin v maličké roli sličné květinářky a opravdu nádhernému závěru, při němž se mi na rtech rozlil blažený úsměv smíšený s dojetím z celého toho obrazu idealizovaného dětství. UPDATE 19.3.2020 - Když jsem si to pustil po 7 letech znovu (samozřejmě v původním znění - dabing zde musí podle mě většinu toho francouzského kouzla zabít), byl jsem opět nadšený. Ten film je neuvěřitelně vtipný a optimistický a dokáže člověku úžasně zlepšit náladu. A to tak moc, až by měl člověk chuť se s hrdiny toho filmu setkat v dalších filmech - v tomto ohledu zamrzí, že v pokračování z r. 2014 už hráli všechny dětské role jiní dětští herci. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Mikulášovy patálie a Mikulášovy prázdniny jsem četl hodně dávno, ale myslím si, že tenhle film se knížky nedrží úplně přesně, scénař má vytvořenu určitou kostru a do ní zapadá několik příhod zachycených i v knize. Dle mého názoru se tvůrcům podařilo vytvořit působivý a fungující celek. Maxime Godart je pro roli Mikuláše ideální a Kad Merad s Valérie Lemercier jsou vynikající komici, kteří se bezvadně doplňují. Sandrine Kiberlain považuji za velmi zvláštní herečku, která každou roli zvládá na výbornou. ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Počáteční skeptický přístup jsem musel přehodnotit, protože se z toho nakonec vyklubala hrozně příjemná rodinná komedie na úrovni, kterou může zkousnout každá věková kategorie. Pro mě to nebylo o tom, že bych si ze smíchu nestíhal utírat slzy, ale o té milé atmosféře, která vám i z podzimního večeru udělá prosluněné letní odpoledne a nechá usnout s úsměvem na tváři. Osobití protagonisté se o vaši náladu postarají jako obsluha 5* hotelu. Jestli to bude film, ze kterého se stane stálice a mládeži s tím budou pravidelně vyplachovat hlavy, nevím. Pontenciál na to ale rozhodně má. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naproto maximalne prijemny prekvapeni a po case skutecne perfektni francouzska komedie, ktery nejen, ze se dari skvele budovat milou a pohodovou atmosferu, ale zaroven to neskoncilo jen na ty pohodovy atmosfere, ale je tu taky obrovska hromada vtipku a hlasek, ktery hodnekrat opravdu rozesmejou. K tomu jednoduchej, ale skvele fungujici a svizne odsejpajici pribeh, prijemna hudba a hlavne skvely herecky obsazeni. Z dospelejch stoji za zminku hlavne cameo asi tak stopadesatiletyho Michela Galabru, kteryho bylo zase fajn po case videt. No ale celej film stoji na detskejch hercich, ktery maj jednak dobre napsany postavy, vsichni hrajou prirozene a hlavne jsou super sympaticky, zadny americky hovadka s hrdinskejma kecama, proste maly kluci se starostma malejch kluku, chovajici se jako maly kluci. Ja se celou dobu skvele bavil a tyhle patalie si maximalne uzil. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Francouzi jsou v komediích skuteční mistři. Dokazovali to v minulosti a dokazují to i nyní. Tuhle komedii jistě můžeme zařadit mezi ty nejvydařenější na celém světě. Vládne v ní velmi pozitivní atmosféra a několik scének je naprosto brilantních a smál jsem se u nich snad 30 vteřin v kuse, což už se mi dlouho nepřihodilo. Dětští herci jsou slušní. Film potěší dospělé a myslím, že by se líbil i dětem. Za sebe nemohu dát méně než 4*. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se objeví na okamžik Gérard Jugnot, jeho přítomnost v miniroli učitele hudby odkazuje na film Slavíci v kleci. (claudel)
  • Na place během natáčení panoval mírný chaos, děti zajímalo naprosto vše. Chvílemi dokonce okupovaly režisérskou židličku. (Sfinkter)
  • Mikulášova (Maxime Godart) matka (Valérie Lemercier) u závěrečných zkoušek autoškoly při rozjezdu nepoužije spojku, ale pouze plyn, a během parkování pouze zatočí volantem, přesto vůz zaparkuje a stojí. (Kuny27)

Reklama

Reklama