Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (196)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Hysterie opět jednou vystrčila své předpojaté růžky a již od traileru se s filmem line aura nesnášenlivosti a pobouření z whitewashingu. Ano, americká adaptace kultovní mangy je natočená s bílými hollywoodskými herci a největším problém nové netflixoviny tudíž je samotný název Death Note. Kdyby se totiž snímek jmenoval Vraždící notýsek a názvu by tedy nikdo v Americe nerozuměl, možná by se někdo zaobíral tím, že mnohem větším problémem je samotný scénář, který je až nechutně hloupoučký a než člověk přistoupí na nesmyslná pravidla vyprávění a výstavby příběhu, chvilku to trvá. Ovšem jakmile jsem si zvykl na, ze začátku hrozně otravného, Nata Wolffa, jemuž sedí zejména ta druhá úloha nekompromisního zabijáka, tak jsem si v druhé půlce překvapivě hodně užíval atmosférické béčko, které umí být i semtam napínavé a Willem Dafoe jako záporák Ryuk je prostě bombový. Celkově tedy žádné terno, ale jelikož jsem si snížil očekávání na naprosté minimum, tak jsem byl příjemně překvapen. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taká škoda. Super nápad, z ktorého sa žiaľ nepodarilo vyťažiť ani polovicu toho dobrého. A pritom to tak krásne začínalo, už som pomaly chrochtal blahom - výborne nainštalovaná záhada, zaujímavé mystérium udalostí, výborne zvládnutá prvá smrť... no potom čím bližšie ku koncu, tým to bolo horšie a horšie. Či už čo sa týka prevedenia vrážd, gore, alebo samotného príbehu, ktorý sa postupne zamotal do obligátnej dejovej schémy a veľmi rýchlo tak začal nudiť. Ukážkový prípad premárneného potenciálu. Priemer. 60/100 ()

Reklama

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se mi to opravdu líbilo. Nepatřím sice mezi fandy původního anime, ale mangu jsem četla a minimálně první polovina byla brilantní. Musím uznat, že tvůrci udělali dobře, když v kuse prakticky nechali jen základní premisu a rozhodli se upravit příběh k obrazu svému. Light mi sice ze začátku připadal, že vůbec neodpovídá tomu, jaký má být, ale nakonec se také vybarvil. L byl dobrý od začátku. Za mě tedy příjemné překvapení a spokojenost. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Death Note byl a je jednou z nejlepších ( pokud není vůbec nejlepší ) kriminálek kdy stvořených.Spletitost, komplikovanost a propracovanost byla na nejvyšší úrovni a nyní se Netflix pokusil tuto 14 hodin dlouhou stopáž vměstnat do celovečerního filmu. Jestli to jde? Jasně, že ne. Ani zdaleka ne. Přesto ale musím uznat, že se Američané drželi předlohy celkem pevně. Pokud jste Death Note nikdy neviděli, rozhodně se na toto nedívejte, nemáte důvod. Pokud ano, funguje tento snímek jako mdlé osvěžení paměti. Zavzpomínáte, na staré znamé a na ty úžasné momenty, kdy každá epizoda končila úplným mindfuckem. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nemám problém dát zdařilému remaku stejně hvězd jako originálu, nebo klidně i víc než originálu, ale v tomhle případě fakt není důvod. "Vylepšení" zápletky o rádoby femmefatalistickou a ladymacbethovskou roztleskávačku spolu s nenápaditým standardně hollywoodizovaným zpracováním posunulo film do velké množiny průměrných amerických soft horrorů pro teenagery. Nejmarkantnější je to na konci, který byl sice nakonec taky slušně krkolomně vypointovaný jako ten japonský, ale na rozdíl od toho japonského jaksi nemastný, neslaný, neatmosférický. I infantilní pojetí postavy Rjúka (které jediné mi v původním filmu trochu vadilo) zůstalo zachováno a přitom právě tady jsem si od Amíků sliboval nějakou změnu, přitvrzení, přitemnění... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Když si hlavní hrdina poprvé prohlíží ve škole deník smrti, je na okamžik vidět jedna stránka napsaná neznámým písmem. To odpovídá písmu v tzv. Voynichově rukopisu, který doposud odolává snahám o rozluštění. (Emperor1)
  • V Japonsku je zvyk, že vizitka se podává tak, že se drží v obou rukách a je ideálně ještě položená na peněžence. Když tedy Watari (Paul Nakauchi) podává svou vizitku tak, že ji jen tak vytáhne ze saka a jednou rukou ji podává, je to od něj velmi neuctivé. (Wade)
  • Režisér Adam Wingard byl donucen odstranit své sociální sítě z důvodu, že mu přišlo velké množství negativní kritiky na tento film a několik výhrůžek smrtí. (Raichu.Cz)

Reklama

Reklama