Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (196)

MikyAff 

všechny recenze uživatele

S originálním Death Note to má společného hodně málo. Leda tak postavy a myšlenku deníku. Což by mi ani nevadilo, kdyby celý děj nebyl postavený tak divně a debilně. Ryuk si zezačátku vytvoří slušnou atmosféru, která je postupně zadupána do země. Sice tu byly dost zajímavě udělané smrti, ale to zbytek bohužel moc nezachrání. Postavu L se snaží celkem napodobit, ale stejně to není ono. Ne, tohle Death Note není ani náhodou. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Anime / manga předlohou nedotčen jsem film sledoval jako film. Chvíli to skutečně vypadalo na zajímavý horor ve stylu Nezvratných smrtí a podobných titulů, ale pak jsem jen nevěřícně sledoval, jak se to mění v Beverly Hills 90210: Death Note, a pak ještě na jakousi poměrně nezajímavou naháněčku. Pravidla knihy jsou na několik stran, a ten borec si je ani nepřečte, když ví, že čelí něčemu mimo tento svět? Jestli mu třeba nehrozí nějaké nebezpečí, když knihu bude používat? Každou smlouvu si má člověk přečíst celou, i s poznámkami malým písmem pod čarou. To ho doma neučili? Holka mi taky přišla pěkně vyšinutá, a celé to má i takový nepříjemný look a atmosféru. Každopádně mne to už půl hodině nebavilo, postavy mi byly ukradené, a místo, aby se rozvíjelo téma, kam až by se s notesem v ruce mohlo zajít, a dokdy by to ještě mělo smysl a tak, je z toho tupá a někdy hloupá naháněčka. ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Adam Wingard opět potvrdil úlohu jednoho z nejlepších režisérů současnosti a po atmosfericky dokonalém Blair Witch natočil zdařilé mysteriozní krimi, které překonává všechny japonské adaptace o několik tříd. Jakožto zdejší hororový expert však musím litovat skutečnosti, že se Death Note o hororový žánr jen lehce otře. Naservírovat divákovi celý snímek v exluzivním hororovém balení, mohli jsme mít co dočinění s highlightem letošního roku. Největší výtku směřuji k hereckému obsazení ústředních rolí, které se hrubě nevyvedlo. Nat Wolff je zejména při úvodním setkání s Ryukem vysoce nepřesvědčivý a zcela necharismatický Lakeith Stanfield pro změnu absolutně nerezonuje s postavou tajuplného L. Zamrzí i poslabší scénář, který je však bohatě vyvážen Wingardovou znamenitou režií. Každý opravdový fanoušek Óbovy mangické předlohy však bude z výsledku bezpochyby nadšen a já snímku Death Note zcela po právu uděluji plné čtyři hvězdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to o tom, že smlouva s ďáblem má vždycky nějaký háček, ale Wingard to trošku rozvedl a dobře udělal. Jen je škoda, že se víc nevěnoval samotným zabitím a sklouzával do všemožných kombinací, které vyvrcholily v samotném závěru do nepříliš věrohodného maglajzu. Ale to málo vraždiček bylo výborných, film mi sedl i herecky a i když tempo občas zakolísalo, mělo to celé spád. Rád bych napsal, že Wingard je po zpackaném Blair Witch zpět, ale ještě si počkám. 60% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Rule 28: Each death must be physically possible. So no shark attacks while someone's on the toilet, as much as I love that idea." Tady půjdu šeredně proti davu. Skoro až by se dalo říct - nepěkně. Mě tohle zpracování mangy/anime fakt sedlo. U Death Note miluju jeho premisu a tu snad každý známe. Nechci samozřejmě žádnému zarytému fanouškovi anime křivdit, ale tohle americké zpracování od Netflixu mělo všechno, co jsem od filmu chtěl. Outsider Light (Nat Wolff), který záhadným způsobem obdrží onen Zápisník, bláznivou holku (Margaret Qualley), která se do outsidera zamiluje a samozřejmě Ryuka (Willem Dafoe), který děsí každým coulem. A zatímco Nat je naprosto fantastický teenager s minulostí, tak Margaret je úžasně nevyrovnaná pretty buchta. A Ryuk s hlasem Willema nemůže zklamat. Konec jsem čekal ještě černější než byl, ale i takhle jsem vlastně moc spokojený. Protože zvrat a logika mi imponovala. Finále je tak pro mě plné emocí, které jsem vůbec nečekal, že bych tady našel. Skvělý výběr soundtracku to už jen celé podtrhuje. Takže ať se na  mě nikdy nezlobí, ale Death Note 2017 je moje guilty pleasure. A zcela upřímně si myslím, že svoje kvality má. Za mě je to totiž jeden z nejlepších filmů, co jsem letos viděl. A to jako fakt! PS: Chtěl bych napsat něco jako - Chci víc hraných anime. Ale to by mě už fanoušci fakt ukamenovali. (89 %) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Když si hlavní hrdina poprvé prohlíží ve škole deník smrti, je na okamžik vidět jedna stránka napsaná neznámým písmem. To odpovídá písmu v tzv. Voynichově rukopisu, který doposud odolává snahám o rozluštění. (Emperor1)
  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné japonské mangy, kterou vytvořili Tsugumi Ohba a Takeshi Obata. (Claude Speed)
  • V úvodní sekvenci je mezi roztleskávačkami vidět také jedna s blonďatými vlasy a dvěma copy po stranách. Jedná se o odkaz na vzhled hlavní dívčí postavy v originální manze, kterou je „Misa Amane“. (NiWi)

Reklama

Reklama