Reklama

Reklama

Vetřelci dávnověku

(seriál)
Trailer
Dokumentární / Historický / Mysteriózní
USA, (2009–2024), 190 h 56 min (Minutáž: 41–88 min)

Hrají:

Robert Clotworthy (vypravěč), Giorgio A. Tsoukalos, Erich von Däniken, David Childress, David Wilcock, Linda Moulton Howe, William Henry, Jonathan Young (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(256)

Vzrušující historický dokumentární seriál Vetřelci dávnověku za velkého zájmu diváků zkoumá 75 milionů let důkazů o tom, že naši planetu v minulosti navštívily neznámé mimozemské civilizace. Ve 21. století vědci, odborníci a vládní agentury z celého světa konečně spojili síly ve snaze najít důkaz o existenci mimozemského života. Ale i když to nikdo z nich nechce otevřeně přiznat, tento „hon na mimozemšťany” probíhá už několik dlouhých dekád. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

oje 

všechny recenze uživatele

Skvělé a zajímavé archeologické téma, kdy i skeptičtější diváci musí být ohledně teorie antických návštěv mimozemštany minimálně nalomeni. Tíha důkazů, na kterých je hypotéza postavena, je obrovská. Po více jak 40 letech od vydání knihy si poslechneme ohlasy a komentáře vědců i samotného Danikena. Dominantní částí dokumentu je ale vzrušující a poutavě-zpracovaný pohled na předměty a místa podporující autorovy názory. Komu by se historka s ufouny nelíbila, může sledovat výčet vyspělých technologií, které staré kultury vlastnily, ať už je jejich původ jakýkoliv. Velmi podobným dokumentem stavějícím rovněž na Danikenových knihách jsou Vzpomínky na budoucnost. Alternativa: Chariots of the Gods. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Po pilotním dílu je to jen nastavovaná polívka z dokumentů "Vzpomínek a Poselství bohů" když se vykrádá Deniken v prvním díle co bude probůh v dalších 40ti ? Vybral jsem si z dalších dílů témata která mě zajímají a je to tak. Naředěno, do toho pořvávající fanatik- to čemu sám nevěří řve na jiné-- někteří lidé jako by byli na kokainu, děs. Jen uvádím že k tématu samotnému mám velmi blízko, ale úroveň mi přijde děsná. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

S nápadem, že alieni navštěvovali Zemi už v dávnověku přišel kdysi sám Ejsý Klárk, ba dokonce šel tak daleko, že z dvanácti apoštolů udělal cestovatele z budoucnosti. Neříkám, že nebyli, ale tyhle teorie o alienech jsou lepší. Řečtí bohové byli na tuti z kosmu. Podle obrázků v knize Eduarda Petišky Staré řecké báje a pověsti je mnoho důkazů, že tito jsou z kosmu. Byli tu, jsou tu a budou i po nás. Poslání tohoto dokumentu je jasné a kdejaký honimír tam blábolí nějaké své teorie vycucané z čehosi. Je to ale taková sranda, že nemůžu jinak, než za 4, protože za pět by to už vypadalo, že to myslím vážně. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Technicky velmi pěkný dokument. Jenomže jde hlavně o demagogickou záhadologii, kde si účinkující cucají fakta a důkazy z prstu a opakovaně vynášejí kategorické soudy a závěry, které jsou naprosto nepodložené. Nemít vědeckou průpravu, možná bych to neprokoukl. Jako sofistikovanější zábava ze škatulky "volejte věštce" to není špatné. Ovšem z faktického či vědeckého hlediska je tento dokument naprosto bezcenný. Taková dokumentární Akta X. ()

AsylumFan odpad!

všechny recenze uživatele

Dokument? A o čem? Tolik demagogie a nesmyslů na jednom místě se jen tak nevidí. Překrucování i falšování faktů, tendenčnost a spekulace. V seriálu vystupuje pár nedovzdělaných blbečků, co si snad o sobě myslí, že jsou vědci. Tváří se chytře, jako by sežrali všechnu moudrost světa, ale přitom blábolí nesmysly a polopravdy, že by jim Bohouš Sobotků mohl závidět. Vše dělají jenom proto, aby se zviditelnili a diváci kupovali jejich sračkoidní knihy. Hnus. - 0 %. ()

Galerie (464)

Zajímavosti (6)

  • Ve 4. epozodě 2. série "Podzemní mimozemšťané" můžeme vidět ukázky z knihy Julese Verna "Cesta do středu Země". (Terva)
  • V epizóde “Evil Places“ (“Miesta zla“) sa môžeme stretnúť s českým záhadológom a bádateľom Ivanom Mackerlem. (Lukoh)
  • Zdejší ufolog Giorgio Tsoukalos studoval komunikační studia a sportovní žurnalistiku na Ithaca College v New Yorku. Nemá de facto vysokoškolský diplom, který by nějak souvisel s tématem pořadu. (Zodd)

Reklama

Reklama