Reklama

Reklama

Confucius

(festivalový název)
  • Čína Kong Zi (více)
Trailer

Obsahy(1)

Epický příběh z 6. století př. n. l. nám vypráví příběh slavného státníka, sociálního politika a především nejvýznamnějšího filozofa čínské historie Konfucia. Čínští autoři s Yun-Fat Chowem v hlavní roli se nám pokusí poodhalit dobu z časů Konfucia, období přerodu čínské společnosti, doby největších reforem. Ne vždy se dařilo uspět tam, kde chyběla vůle něco změnit. Přesto Konfuciovy filozofické úvahy dokázaly změnit podobu Číny i celého světa. Po staletí formovaly náboženství a úspěšně zasahovaly do vývoje lidského chování ve východní Asii. (tlkounev)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

honajz 

všechny recenze uživatele

Takové strašně narativní, a i když byly vybrány hezké lokace, celkově to působilo spíš jako rozhlasová hra. Kde má člověk problém se orientovat nejen ve vztazích a kdo je kdo, i když se mu to co chvíli říká (možná právě díky tomu paradoxně je v tom největší chaos), ale sem tam se tam odehrávají scény absolutně bez návaznosti nebo nějaké bližší spojitosti, a při té stopáži jsem z toho měl v hlavě jenom totální bugr. A o Konfuciovi vlastně nevím víc, než že měl ženu a dceru. ()

Say 

všechny recenze uživatele

[+]: Poklidné převyprávění Konfuciova života. Nevím nakolik historicky přesné, nicméně pro obyčejného Evropana poučné. Včetně mnoha jeho dodnes uznávaných mouder. [+]: Střízlivé kostýmy i kulisy. [+]: Kamera s neuvěřitelným citem pro kompozici. O tom si můžou třeba Američané jenom zdát. [:]: Yun-Fat Chow se na roli Konfucia hodí, jen jeho úsměv zdůrazněný vousy mi místy vadil. [-]: Některé scény mohly být z filmu klidně vystřiženy. Délka by pak byla přijatelnější. [♫]: ** Většinou nevhodně přehnaná, nijak zajímavá orchestrálka, Konfuciova hra na stolní citeru ku-čeng na mě ale zapůsobila. [=]: Negativní pocity chápu, ale rozhodně nelze o snímku říct , že je špatný. Prostý Evropan očekává od Čínského snímku s Yun-Fat Chowem akci v podobě bojových umění a válek, té se tady ale nedočká. Divák by se měl zamyslet už nad samotným názvem filmu a uvědomit si, co pro něj snímek vlastně nabídne. [#]: „Když člověk nemůže změnit svět, pak by alespoň měl zkusit změnit sám sebe." ()

Reklama

Josefin 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že tenhle epický příběh, byl určen k tomu, aby naplnil kasy evropských a amerických kin, spíš těch ve východní Asii. Neobsahuje to na co jsme zvyklí, je to prostý průřez z 6 stol. př. n. l. za života mudrce všech věků čínského filozofa Confucia. Jenže je to epika, proto tohle zpracování působí trochu nudně a okleštěně. Hodně zachraňuje Yun - Fat Chow, který hraje působivě a maskéři na něm odváděli výbornou práci. Je určen, spíš pro užší okruh diváku, kteří vědí něco o konfucianismu. Mě se na to dívalo příjemně. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Čas od času sa vo svete objaví osobnosť, ktorá so sebou strhne masy. A je len na nej ako tento dar využije. Či sa zaradí medzi Caesara, Napoleóna, Hitlera alebo sa vydá osvietenejšou cestou učenia a poznania ako Ježiš, Budha, Konfucius. Číňania opäť siahli do ich bohatej histórie, ale vyšli z totálnou vatou. Je síce zabalená do krásnych exteriérov a zaujímavej doby, no vata ostane vata, aj keď je posypaná cukrom. Yun-Fat Chow v ničom film nepotiahol nepotiahol ho, ani ako herec ani ako človek s výraznejšou charizmou. Neviem do akej miery sa film dodržiaval časovej osi, alebo ako striktne sa pridŕžal známych faktov, no nejaký silnejší zvrat a skrášlenie histórie by film v pohode zniesol. Takto z toho vznikol obyčajný roadmovie zo 6.storočia. Múdrosti, ktorých je tu neúrekom sú aktuálne aj dnes, škoda, že sa k ľudom nedostanú, pretože pozaspávajú už v strede filmu. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Skoda. Film musel stat spoustu penez, ktere byly -dle meho soudu- bohuzel promarneny. Myslim, ze takova osobnost jako Konfucius by si zaslouzila lepsi filmovou oslavu... trikrat jsem to rozkoukal a trikrat jsem usnul v pulce...a do te doby jsem se temer nic nedozvedel....asi tak. P.S.: tak uz jsem to dokoukal. Pustil jsem si to od pulky. Ale hodnoceni se nezmenilo. ()

Galerie (64)

Reklama

Reklama