Reklama

Reklama

Blesk

Trailer

V Londýně řádí zabiják policistů. Nekompromisní Tom Brant sice není u svých kolegů zvlášť oblíbený, ale jeho netradiční vyšetřovací metody jsou v dané situaci tím jediným možným řešením. Začíná boj s časem a nelítostným sériovým vrahem... Zabiják poldů versus polda zabiják... Na svobodě řádí nebezpečný sériový vrah, který každý den zabije jednoho policistu. Když už zákon nedokáže své vlastní příslušníky ochránit, je zapotřebí někoho, kdo se řídí vlastním úsudkem a veškerá daná pravidla porušuje. Tím mužem je nekompromisní londýnský policista Tom Brant, jenž je v týmu se svým kolegou, strážníkem Nashem, kterého však nemá příliš v oblibě. Čas je k nim však nemilosrdný – každý den přibývá další oběť. Je tedy třeba začít rychle jednat... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (405)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně britské a je to příjemná změna, když k pěší honičce, která jako kdyby vypadla z dílu Profesionálů hraje svižnej drumec. To by se v americkém filmu nestalo :) Statham je drsnej, ale neakční a záporák zahranej HBO veteránem Aidanem Gillenem byl správně zábavnej. Ve scéně na pohřbu mi připoměl Ledgerova Jokera. Mě to teda nezklamalo. 70% ()

oje 

všechny recenze uživatele

Film se jednoznačně nestylizuje ani do akčního nářezu, kde by Statham tříštil kosti na potkání, ani do kriminálky, která by nutila lámat si hlavu nad vrahovou identitou. S oběma motivy pracuje na půl plynu a hlavně brzké odkrytí kriminální zápletky dělá z filmu utahanou vyšetřovatelskou rutinu. Z chladného průměru se několika nápady vymaní až v posledních minutách. Ani to však celkový dojem nezachrání a Blitz zůstává další šedou miškou mezi policejními filmy. ()

Reklama

Posheidon 

všechny recenze uživatele

Když je špatný scénář, který předpokládá podprůměrnou inteligenci diváka, tak nelze hodnotit jinak. Pozor malý spoiler: Inteligence celého policejního sboru, který vraždy vyšetřuje je totiž na úrovni MŠ a možná i méně. Jak jinak si totiž vysvětlit, že po zatčení podezřelého z vražd jej policie musí krátce na to propustit pro nedostatek důkazu?!! Co to jako má být?!? Vždyť přeci mají přímého svědka, který přežil pokus o vraždu jen díky tomu, že se nakonec stal svědkem vraždy někoho jiného a to osoby která se jej zastala. Na to člověk nemusí být ani kdovíjaký Holmes či major Zeman, aby jej tohle to napadlo! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jason Statham a jeho naprosto typická role drsňáka bez citů, názorů, myšlenek. No, prostě bez ničeho. Jenže ve filmu, který v sobě skrývá typickou Anglii. Jen škoda, že chvílemi je to dost nuda, kterou zachraňuje naprosto s přehledem muzika. Dělá z unylé kriminálky vcelku živý příběh, který ale pokaždé Jason jasně utne. Kurýr byl film, kde se Jason ukázal. Od té doby, jako když by mu k tomu jeho hraní něco chybělo. Ale co? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $16,800,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $1,103,770 //počet predaných kusov 79,271║ Prekvapivo sa to drží skôr na uzde a má to taký ľahký podmaz 80.rokov, čím by som povedal že to prinieslo troška sviežosti do hromady premrštených akčných filmov poslednej doby, kde sa likviduje vo veľkom a bez pochyby to vybočuje aj s radu množstva akčných filmov so Stathamom, pozerateľné bez újmy. /60%/ ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Předlohou k filmu se stala kniha „Blitz“ od populárního irského spisovatele krimi Kena Bruena z roku 2002. (Conspi)
  • Natáčalo sa v auguste 2009 v Londýne. (m.a.t.o.)
  • Prvý film, ktorý vznikol v produkcii spoločnosti Lionsgate UK. (m.a.t.o.)

Související novinky

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (více)

Reklama

Reklama