Reklama

Reklama

Jamie (Jake Gyllenhaal) se ve chvíli, kdy praštil s medicínou, stal profesionálním flákačem. Jedinou věcí, kterou umí, je balení holek. Tenhle talent vyžaduje slušné přesvědčovací schopnosti, a tak se Jamie nechá zlákat na práci reprezentanta velkého farmaceutického koncernu, jehož výrobky má vnucovat lékařům, aby je šířili dál, mezi své pacienty. Když čeká na audienci v jedné čekárně, uvidí JI, krásnou a smyslnou Maggii (Anne Hathaway). Domluvit si rande zabere Jamiemu pár minut, stejně dlouho trvá, než vzájemné romantické oťukávání skončí v posteli. Jako by Maggie měla na všechno málo času. Coby pacientka v první fázi Parkinsonovy choroby ho skutečně nemá nazbyt. Ve chvíli, kdy se spolu začnou intimně sbližovat, vstoupí do jejich života viagra. Jamie totiž není zrovna ve formě, a tak mu Maggie navrhne, že by mohl vyzkoušet „motor na erekci“, který jeho zaměstnavatel právě vyvinul. Jamie, bohatší o vlastní zkušenost, začne modrý prášek prodávat jako o život. Jenže bývalému flákači nepřináší kariérní růst to pravé uspokojení. Tím by byl jen užší vztah s Maggie. Tahle holka je ale těžký oříšek, který lze sice snadno rozlousknout, ale jen těžko se dá udržet. Jamie je ochoten udělat pro jejich společné štěstí cokoliv. Otázka zní, jestli to bude stačit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (656)

Legas 

všechny recenze uživatele

Klasický model romantické komedie. Všechno se děje podle mustru, dopadne to tak, jak očekáváte a jak chcete, aby to dopadlo. Není to přeci evropské drama. Nicméně je tu skvělá šukací dvojice Gyllenhaal vs. Hathaway a model celé komédie - nejdřív nezávazné píchání, potom láska. Pak tu máme vtipné "I love you" (vždycky mi na romatických komediích vadilo, že se v této části vytratil humor) a pozadí pro celé toto zábavné divadélko tvoří byznys s léky, což je vyloženě plus pro film, protože krom zábavy si uděláte solidní přehled amerického modelu vnucování "té správné" značky léků, což je dost slušný humus a je mi líto, že se to dostalo i k nám, do Evropy. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

K čertu s tím! K čertu s hodnocením na csfd, rottenech a imdb! LOVE AND OTHER DRUGS RULES! ROCKS! etc. Vymazlenější romantickou komedii, aby člověk pohledal. Chemie mezi Anne a Jakem naprosto odzbrojující stejně tak, jako fakt, že LAOD funguje dobře v komediální rovině i dramatické. K dokonalosti jí chybí snad jen M.J.Fox ve vedlejší roli! PS: nikdo tam není oblečenej, trapas. :-) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„O toto ťa žiadať nemôžem.“ – „Ani nebudeš musieť.“ Odľahčené tempo prvej polovice (s miestami až komediálnym - nie komickým - výkonom Jakea Gyllenhaala) pomohlo umocniť vážnu atmosféru druhej polovičky. Vtedy sa chorý človek začne správať tak, ako by sa správal naozajstný človek s takouto diagnózou. A zdravý človek sa začne správať rovnako, ako by sa asi správal zdravý človek, ktorý sa rozhodol žiť s chorým partnerom. Akonáhle začne film rozprávať o týchto veciach, veril som postavám, veril som príbehu, veril som zvratom, veril som dialógom a dokonca som veril aj Edwardovi Zwickovi, ktorý možno prvý raz v živote rozpráva príbeh, ktorý je dôležitý. Nepripadalo mi nič zvláštne na tom, že mladého, bezstarostného Američana prestane baviť neviazaný sex, ani to, že sa rozhodne (so všetkým dobrým a aj zlým) zaujať určité životné stanovisko a to stanovisko je také, aké je. Nepripadalo mi to patetické, nepripadalo mi to umelé a ani hollywoodsky vycucané z prsta. Pripadalo mi to úplne v poriadku, možno až európske. Prirodzené scény, v ktorých hrdina uvažuje nad tým, že s chorou partnerku skončí, mi nepripadali ako citové vydieranie, ale ako prirodzený štýl rozmýšľania v takejto situácii. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Teeeda, tak ten mě pořádně rozechvěl:-)) Začátek v podstatě o ničem, ale jakmile se na scéně objevila Anne Hathaway, které to mimochodem slušelo více než kdy jindy, film nabral obrátek..a to po všech stránkách. Líbil se mi suchý humor podtrženou opravdu povedenou hudbou. Snad jen toho "trapného" (a to říkám moc pěkně) bratra bych tam mít příště nemusela. Romantika tady fungovala, o tom žádná. Příběh nádherný a snad i trochu originální. Happy end se vším všudy a ještě něco navíc. Jsem překvapená, nadšená a trošku ubrečená. A líbí se mi to, moc. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé téma, schopný režisér a vynikající herecké duo... Přesto film sráží k zemi hollywoodská vyumělkovanost, povrchnost a hlavně zrůdně pohádkový způsob, jakým je vybudována ústřední love story. Jako odlehčená, průměrně vtipná komedie může tento snímek fungovat, náhled do businessu s léky je také zajímavý, ovšem v momentech, kdy se film snaží naladit vážnější notu, naráží na to, že absolutně není schopen vykreslit život, jaký doopravdy je. Človíček, kterého zde ztvárňuje nádherná (a dokonale upravená i během zdravotních obtíží) Anne Hathaway opravdu neexistuje a pokud ano, tak mi ho (ji) urychleně ukažte. :) 5/10 ()

Galerie (76)

Zajímavosti (12)

  • Režisér zvolil značně netradiční, leč ve výsledku evidentně funkční přístup při vymýšlení erotických scén. Hercům pustil několik slavných, sexuálně odvážných filmů, jako třeba Poslední tango v Paříži (1972), a vyptával se jich, co by je vzrušovalo dělat. (Coldrex)
  • Natáčení probíhalo na podzim roku 2009, a to v Pittsburghu a okolí. (Taninaca)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Edward Zwick na lovu muslimské škodné

Edward Zwick na lovu muslimské škodné

14.06.2011

Od svých obvyklých historických a válečných eposů si odpočinul při romantické „dramedii“ Láska a jiné závislosti. Ta byla přijata rozpačitě, ale přinejmenším nadobro posunula Anne Hathaway k pozici… (více)

Reklama

Reklama