Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekta bývajúceho v rozľahlom dome práve opúšťa priateľka a ostáva sám. V jeden večer na jeho dvere zaklope neznámy muž, ktorý si potrebuje zavolať. Dopraje mu chvíľku súkromia, no keď sa vráti, muža nevie nájsť a čo je podozrivejšie, nevidel ho ani odchádzať.
Časom dostáva pocit, že v dome sa okrem neho nachádza aj niekto iný... (petero)

(více)

Recenze (139)

Gaaron 

všechny recenze uživatele

hmm... do poloviny skvělý atmosférický horor bez výtek, poté asi (?) nechtěná komedie, v závěru spousta ve vzduchu visících otázek - je či není v tom nějaký fakt promyšlený systém, jak je to vlastně s identitami jednotlivých postav, kdo byl přelud a kdo ne a byl tam vůbec nějaký... budu muset zhlédnout znova. každopádně po režijní stránce (fakt se mi líbí jeho smysl pro detail a pro přesné vystižení atmosféry okamžiku) už tehdy skvělé, takže doufám, že Moralesovi nebude další film trvat zase 6 let, páč ho asi žeru... (viděno po Los Ojos de Julia) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak hezky to začalo abych mohl od prostředka zvracet. Takže popořádku.O filmu jsem si nic před jeho zkouknutí nečetl, nevěděl jsem o čem je, věděl jsem jen že má poměrně vysoký hodnocení tak jsem se těšil. No a tak jsem to pustil a první půlhodina mě naposled takhle zaujala když jsem koukal na starší verzi When a stranger calls, to znamená parádní atmosféra která se dala krájet. Napínavý to bylo tak moc že jsem snad nemrknul. Ale pak to přišlo v půlce filmu jsem se ocitl v nějaký domě s nějakou ženskou a můj zájem totálně opadl. Protože už to byla spíše psychologie která mě moc nebavila, herec v hlavní roli byl dobrej a i ten rozpad zahrál dobře ale prostě jsem se spíše nudil, takže 4*. Ale sakra ten začátek byl parádní. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

SPOILERY. Ok, máme tu namyšleného a asociálního architekta, kterému někdo chodí po domě. Holka se od něho odstěhovala, ale pořád ho má ráda. Jen se s tím pedantem nedá žít. Architekt je chlápek, kterého kdo potká, smrti neujde. Ženská se psem je jen jedna v řadě. Ale celkově mi uniká, o čem film vlastně byl. Chvíli buduje jakousi atmosféru, aby to celé vzápětí shodil. Začátek vypadá zajímavě, kdy člověk přemýšlí, jestli na něho něco neušila jako pomstu jeho bývalka. To by vysvětlovalo, proč v domě neslyší zvuky, které slyší hlavní antihrdina. Ale zcela to nevysvětluje, kdo ty ruchy dělal, když je měla vlastně dělat ona, ale stojí s ním současně dole v hale? A samozřejmě celá ta střelená linie se sousedkou - to jako proč? Mají Španělé nějakou velkou obsesi, že jim lidi lezou do baráku a sledují je? Nebo jen pan režisér trpí paranoiou? A co linie archeologa Martina? Hledal snad ve sklepě artefakty? A když si šel zatelefonovat, šel si jen obhlédnout sklep, nebo je to prostě jen úlet? A proč nerozkopl krumpáčem spíše dřevěné dveře, místo zdi? Proč se vůbec chtěl k sousedovi prokopat? Byl teplej? Masturboval mu pod postelí? Vrátí se dítě a bude dál ve zdech domu strašit, aby vznikl druhý díl? Zkrátka, mám rád horory, napětí, ale nesmí to být blbé. A mělo by to pracovat s nějakou elementární logikou věci a nedělat z diváka blbce. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem atraktivní paskvil horroru, podivného psychologického dramatu, thrilleru a bůhví čeho ještě. Scénář nervózně tápe, ba přímo bezcílně dovádí jako bezhlavá slepice na dvorku. Tím pádem tomu odpovídá i zveličující a často až nesmyslné chování postav. Pointa, která prakticky nemá souvislost s ničím podstatným v první hodině a půl příběhu, je vcelku trapná a hlavně pro mě, jak už bývá zvykem, předvídatelná. Po první hodině byl film na 3 hvězdicích, pak chvíli hlasitě koketoval se čtvrtou, aby v zápětí zhučel na 2 ....áá...hups a jsme opět na třech. No ale takhle se tenhleten film zkrátka chová. A já mu moc nerozumím, proto asi nerozumím ani mému hodnocení. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jak z naprostého minima vytěžit maximum? Angažovat Moralese. Po Juliiných očích byl tenhle film povinnost a Španěl mě opět nezklamal. Sice to nebylo tak dokonalé, ale pořád ještě jsem musel obdivovat režisérovu schopnost zaujmout na tak malém prostoru takovou silnou atmosférou. Schovka už nikdy nebude jako dřív. 90% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama