Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetí kapitole nejnapínavější sci-fi ságy filmových dějin musí poškozená vesmírná loď Ripleyové nouzově přistát na planetě Fiorina 161, kde v nehostinné pustině přežívají bývalí chovanci nejpřísněji střeženého vězení planety. Ale na palubě její lodi je i Vetřelec...a počet mrtvých těl brzy narůstá! (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 083)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Čirou hrůzu nahrazuje tuctová příšera, mýtus a archetyp pošmourná psýcha postkatastrofických béček. Nevím, kde by se měl třetí Vetřelec odehrávat, ale vesmírná náboženská cvokárna je snad tím posledním, co bych si představoval. Jediné plus je samotný závěr, který se velmi správně snaží celou sérii ukončit. Bohužel, někdo tuhle snahu nepochopil a umožnil tak později vznik největšímu omylu v samostatné Vetřelčí sérii. Na tomhle postoji nemění nic ani o stupeň lepší režisérská verze. Vetřelec pro mě končí spolu s Giegrem. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Trojka sa opät v niecom lisi v porovnani s prvymi dvoma castami, avsak stale si udrzala tu dusnu hororovu atmosferu a okrem toho v debute Davida Finchera bolo citit, ze reziser nechcel setrit ani krvou a prvykrat boli pouzite aj pocitacove triky namiesto animatronickych Votrelcov, preto sa Votrelec pohyboval inak, co potvrdila vo filme aj samotna Ripleyova. Mne osobne sa trojka velmi pacila, aj ked bola trosku ina, ale to mi nevadilo. Velke plus ma u mna uvodny zaciatok 20th Century Fox, ktorej hudba sa nenapadne ku koncu zvucky premenila na hororovu hudbu, pricom nam divakom mala napovedat, ze sa ideme divat na nieco hrozive... 02.12.2010 _______ Sigourney Weaver - (Ellen Ripleyová) +++ Charles S. Dutton - (Dillon) +++ Charles Dance - (Clemens) +++ Lance Henriksen - (Bishop) +++ Pete Postlethwaite - (David) +++ Paul McGann - (Golic) +++ Brian Glover - (Andrews) +++ Ralph Brown - (Aaron) +++ Hudba: Elliot Goldenthal +++ Produkcia: Walter Hill, Sigourney Weaver +++ ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

DIRECTOR´S CUT: spolu s Vetřelcem ³ už neplatí ono okřídlené: In space no one can hear you scream. Spíše se sluší zeptat: Bojíte se tmy? Temná zákoutí jedné vězeňské ocelárny sloužící jako neprodyšný labyrint chodeb, do něhož Ripleyová vpustila svého „milence“ bájného Minotaura. Díl od dílu se postava Ripleyové přibližuje k svému vetřelčímu předobrazu. Ale teprve ve třetím dílu je mu nejblíže, než kdy předtím. Ač události, odehrávající se na Fiorině 161 má dětská hlava kdysi nebrala, dnes už s větším odstupem chápu, že byly zcela nevyhnutelné. Režisérský sestřih je alespoň z mého pohledu úplně odlišným filmem. Komplexnějším, psychologicky nejpropracovanějším a z určité strany i možná nejdospělejším z celé série. I přes ne zcela kvalitní flirtování z CGI-morfem si pohrává chytře s atmosférou strachu z neznáma, kde nás Fincher provází svým klaustrofobickým lunaparkem v hlavě. Neoddiskutovatelně má jeho původní vize mnohem víc do sebe, než její okleštěnější a přímočařejší kinoverze. 9/10 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Byl jsem hodně zvědavý, jak se Davidovi podaří navázat na předchozí díl, no a myslím, že se mu to podařilo velice dobře a vcelku nenásilně (co je mi do ostatních postav původních Vetřelců, já fandil Ellen ;-)). Je fakt, že triky a efekty nejsou tak propracované, jak v minulém dílu, ale výtečná kamera a střih menší nedostatky dokázaly docela dobře zakrýt. Určitě hodně zajímavá je atmosféra; z té původní zde moc nezbylo, ale Fincher ji dokázal nahradit novou, trochu jinak temnou a napínavou. Narozdíl od dvojky se mi ale hodně líbil konec (z hlediska celkového rozřešení samozřejmě, ne z pohledu fanouška hlavní postavy :-)). Viděl bych to na slabší 4*. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že když vezme Aliena do svého břicha můj oblíbený režisér bude to trefa do černého, jenže trošku jsem se sekl. Atmosféra je ještě dejme tomu slušná, ale celý příběh vystavěný na ztroskotání ve věznici plné úchylů, bez jakýchkoliv zbraní je už trochu slabší, takový samoúčelný a nahánění vetřelce po chodbách je taky trochu přitaženo za vlasy. Byl jsem zvyklý, že vetřelec je rychlé vraždící monstrum, z kterého není radno dělat si šoufky a už vůbec ne snažit se s ním soupeřit ve sprintu na krátkou vzdálenost. Naštěstí jako celek to není vůbec k zahození, Fincherovi tedy budiž odpuštěno, z dvou nabízejících se variant hodnocení volím tu vyšší. 7/10 ()

Galerie (118)

Zajímavosti (60)

  • Na poslední poradě je 9 vězňů vč. Dillona (skupinka po 4, po 3 a samotný Morse) + Aaron (Ralph Brown) a Ripley (Sigourney Weaver). Jakmile ukončí „poradu“, jdou do chodeb. V závěrečné scéně při honu na vetřelce v chodbách je první zabit neznámý trestanec a Dillon (Charles S. Dutton) poté řekne: „Už to začalo.“ Poté je postupně zabito dalších 7 trestanců a zbývají pouze Morse (Danny Webb), Ripley, Dillon a Aaron, který čeká na team WY, přesto píst spustí jiný vězeň se sekáčkem v ruce, jehož smrt není ve filmu nikterak vysvětlena až do závěrečných titulků. (SsgtJira)
  • Ve speciální edici filmu se vetřelec "nevyklube" z rottweilera, nýbrž z krávy. (messiah)

Související novinky

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama