Reklama

Reklama

Multimilionář, bankéř Nicholas Van Orton (Michael Douglas), dostane od svého zhýralého bratra originální dárek k narozeninám: hru - ďábelskou, nebezpečnou, která se nedá ani dohrát. Hru, která naruší jeho soukromí a zničí jeho kariéru. Nicholas chce za každou cenu zjistit, kdo tahá za nitky, a hru zastavit. To však nelze. Jakmile do hry vstoupil, musí ji dokončit, ať je konec jakýkoliv... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 415)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hello, Michael. I want to play a game. (dále pokračujeme hezky česky, když nám všem došla ta humorná narážka) Žil jsi samolibým životem, obklopen luxusem, penězi, úspěchem a zájmem druhých. Sám jsi se ovšem nezajímal o nikoho, než o sebe. Nabubřele jsi hospodařil s nabitým majetkem, tvá rozmazlenost ti nedovolila nalézt správné hodnoty. Dnes ti dáme příležitost dojít nápravy. Probuď v sobě opravdového hráče s touhou žít, sic budeš synem smrti. Ukaž nám, že se Fincher nemýlil, když na tebe vsadil, a že v sobě pořád máš starého dobrého Douglase. S přáním hezkého dne tvá oddaná CRS. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoiler. Toto sa deje, keď sa Gordon Gekko večer vráti domov z burzy. To bol ale hlúpy scenár! Čosi také by muselo stáť najmenej milión pambiliónov dolárov. Nemôžem sa však púšťať do debaty o tom prečo, lebo by som drasticky spoileroval. OK, jeden za všetky: čo by sa stalo, ak by na konci skočil o tri metre ďalej? To predsa nemali ako ovplyvniť. Chápem, že na začiatku robil extrémne detailné testy, na základe ktorých určite mohli vedieť, ako sa zachová v niektorých vyhrotených situáciách. Ale toto už bolo vážne sci-fi. Okrem toho mi to pripomínalo kópiu Kingovej poviedky Nekuřáci,a.s. Našťastie, Hra má aj plusy. A je ich toľko, až som chvíľu uvažoval o 4*. Lenže scenár je fakt mizéria, takže 3*. Plusy: diabolsky sústredený Douglas, fajn herci v epizódnych rolách, ktorí si to skutočne užívajú (Deborah Kara Unger, James Rebhorn, Peter Donat, Armin Mueller-Stahl a Sean Penn ako hrdinov brat, pôvodný scenár pracoval so sestrou, mala ju hrať Jodie Foster, spoluprácu s ktorou si režisér vyskúšal až v Úkryte) a klasicky namakanú Fincherovu vizuálnu stránku s niekoľkými skvelými scénami (moderátor v televízii, bábka, utopený zaživa). Spočiatku je to úžasný film s geniálne hustou atmosférou (flashbacky alebo orgazmicky nasnímané San Francisco, čo je obzvlášť vtipné, ak si spomenieme, aký seriál kedysi Douglasa preslávil), možno príliš temný a ponurý už aj na môj vkus (a to už je vážne čo povedať), ale v pohode za 4*. Bohužiaľ, v druhej polovici vinou absurdného scenára neskutočne zhlúpne a stáva sa prehliadkou wtf (hlavne keď si film pozriete druhý raz). Diváci boli v kinách v podobných rozpakoch: nebolo to zlé, ale ani dobré, takže snímka s rozpočtom 50 miliónov na celom svete zarobila 109. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Výtečně napsaná postava Michala Douglase a zajímavý námět jsou jednoznačnými plusy. Nevyrovnané tempo a lehce kostrbatý sled jednotlivých scén jsou pak jednoznačné nedostatky, kterými tento prapodivný snímek oplývá. Fakt je ovšem ten, že Fincher se vyhýbá jakémukoli tématickému klišé a každý jeho film je naprosto originální a jiný. Michael Douglas je opět vynikající a tentokráte mu zdatně sekunduje Sean Penn. Děj je příjemně neotřelý a plný strhujících scén. Je otázka, jak moc jste na tuto hru Davida Finchera přistoupit. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Znovu mi David Fincher připoměl, proč je v mé TOPce režisérů... filmy jako Se7en, Fight Club, nebo The Curious Case of Benjamin Button patří k tomu nejlepšímu, co jsem kdy viděl a právě dokoukaná The Game se k nim bez pochyby zařadí - i když mám k tomuhle filmu pár '' rýpavých '' dotazů :).... Po včerejším zhlédnutí Falling Down jsem v komentáři opěvoval výkon Michaela Douglase a ani dnes nemohu jinak. Nezbývá mi než doufat, že budu mít šťastnou ruku při vybírání filmů i nadále, protože začátek tohohle týdne se rozjel opravdu dobře - 95%. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Celý film byl bezesporu perfektní až do doby jeho konečného vyvrcholení, resp. propadáku. Aby se Michael Douglas, alias Orten přesně trefil a skočil v tom správném místě do určitého bodu. Tak to už je teda extrémně nevěrohodný. To by byla až příliš velká náhoda. Za mě jenom *** hvězdy. A to jenom proto, že zbytek filmu jak už jsem říkal, byl opravdu mysteriózně dobře zpracovaný a to vč. hudby. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (47)

  • Kvôli hľadaniu perfektného zvuku motora pre Nicholas' 7 série BMW si jeden člen z ozvučovacieho tímu na pol dňa požičal od svojho kamaráta z vysokej školy Dinana modifkované BMW 540. (Spilvo)
  • David Fincher neskôr v rozhovoroch priznal, že na film nebol hrdý. Pri vysvetľovaní svojho pracovného vzťahu so svojou manželkou, dlhoročnou producentkou Ceán Chaffin, filmár povedal, že s ňou diskutuje o svojich projektoch a že často spolu nesúhlasia, pričom na tento film mu povedala, že ho nemá ani točiť. (Arsenal83)

Reklama

Reklama