Reklama

Reklama

Dredd

  • Velká Británie Dredd
Trailer 1

Budoucnost. Z Ameriky je ozářená pustina. Na jejím východním pobřeží, od Bostonu po Washington, D.C., se rozkládá Mega City One, rozsáhlá megalopole plná násilí, ve které více než 400 milionů obyvatel přežívá v neustálém strachu. Na pořádek v ulicích dohlíží takzvaní Soudci – vymahači práva, porotci, soudci i vykonavatelé rozsudku v jedné osobě. Takovým Soudcem je i Dredd (Karl Urban), který od svého nadřízeného dostává za úkol vyzkoušet v praxi novou Soudkyni Cassandru Anderson (Olivia Thirlby). Čeká je zdánlivě snadná práce – vražda v nechvalně proslulém dvousetpatrovém slumu, který provozuje bezcitný klan Ma-Ma. Když se ale pokusí zatknout jednoho z přisluhovačů klanu, Ma-Ma neprodyšně uzavře celou budovu. Oba Soudci se ocitají uprostřed brutálního a nelítostného souboje o přežití. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Žralok

tak to doporučuji ovšem napravit, pro začátek nejlépe crossovery s DC vesmírem, přesněji Gothamem - Die Laughing a Judgement on Gotham jsou sakra zábavné, sakra morbidní a sakra skvělé. 

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan

Allebith

Allebith (hodnocení, recenze)

Právě jsem dokoukala novýho Dredda a teda, upřímně, nic moc. Neříkám, že stará filmová verze byl kdovíjakej šlágr, ale alespoň se hlavní postava nemusela tvářit drsněji než drsnost sama. Celkový jeho výraz mi přišel poněkud přehanný. Koutky dva centimetry dolů a hned jsem největší zabiják. ... Dějově docela fajn, kamera nic moc.. Čekala jsem trochu víc. Když se ohlídnu za novou verzí Total recall, tak ta mě potěšila daleko víc, ikdyž jsem se obávala, že půjde o trapárnu..  =/

na příspěvěk reagoval Dantte..

Tom_Lachtan

Tom_Lachtan (hodnocení, recenze)

podle mě je neexistence pokračování dobrá zpráva, jelikož by pokračování mělo o dost menší rozpočet a šlo by rovnou na placky .....

maddy

maddy (hodnocení, recenze)

gojackill: oháňať sa tržbami Avatara, pri každej takejto debate je síce "v móde" :) ale to bol skôr ojedinelý úkaz takýto megazárobok, ak by si si pozrel predaje DVDčiek tak cca 70 mil. zase nie je až také ľahké nahrabať (ak si odmyslíme obrovské kino hity typu Pán Prsťeňov  a podobne, ku ktorým sa Dredd určite neradí). ja som skôr myslel nejaký "bežný" film (nie Avatar - to je naozaj porovnanie vysokorozpočtového megahitu s "low-budget" béčkovým sci-fi - Dredd). Upresním teda otázku: ukáž mi film, ktorý v kinách prepadol a následne bol obrovským hitom na DVD a dohnal celý svoj rozpočet? ;) a to, či film na seba zarobí po 15 rokoch alebo nie je pre prípadné pokračovanie úplne zbytočné riešiť ;) určite sa žiadne štúdio nebude púšťať do pokračovania, s tým, že za 15 rokov nám to možno zarobí :) takto biznis (už vôbec nie filmový) nefunguje ;)

gojackill

gojackill (hodnocení, recenze)

SeTTi

Já ty filmy nesrovnávám, jen píšu, že největší DVD hit je ještě daleko za tržbou 60 mil. dolarů (za první čtyři dny přes 100 mil. dolarů). To, bylo pro Maddyho.  Dredd má IMHO potenciál na DVD, ovšemže nesrovnatelně menší než Avatar. Srovnání s Avatarem je samozřejmě mimo a ani jsem se ho nedopustil. Bohužel pokračování pravděpodobně nebude, protože Dredd není úspěšný (byl stažený po velmi krátké době i když byl nasazený v celkem dosti kinech).

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Tak hlavně jako příklad nemůžeš udávět megahit sezóny, který se zaplatil už první týden v kinech a měl neskutečnou reklamu i hodně obsáhlou cílovou skupinu diváků. Tohle je sice taky sci-fi, jenže je temná a hodně krvavá. Tudíž cílová skupina bude asi na 10-20% Avatara a i z té si to koupí malokdo.

na příspěvěk reagoval gojackill

TaanStari

TaanStari (hodnocení, recenze)

gojackill

Že se film zaplatí až mnoho let po vydání možná vyjímečný jev není, ale že k takovému filmu vznikne pokračování už určitě ano...

gojackill

gojackill (hodnocení, recenze)

maddy

Samozřejmě, že mohu lehce dáti příklad: Avatar - prodej za první čtyři dny v Severní Americe 6,7 mil. nosičů (DVD + BR), za cenu 16 dolarů za DVD (Blue ray stálo 20 dolarů). To vede na tržby=107 mil. dolarů za první čtyři dny. Vybral jsem extrém... Ale jinak, já tvrdím, že i soudce Dredd se nakonec zaplatí, akorát jsem blbec napsal, že jen z DVD nosičů, ale ve skutečnosti se IMHO zaplatí z televizních práv a DVD nosičů, ale klidně až za 15 let, což není sice skvělé pro investory, ale také to není zase až tak vyjímečný jev. Zase tolik do těch čísel nevidím (na to se spoléhám na mého kamaráda) Ale pokud bych se na to měl dívat z ekonomického pohledu, nepoužil bych slovo ztráta, jedná se IMHO o investici, která přinese výnosy až za nekolik let.

na příspěvěk reagoval TaanStari

maddy

maddy (hodnocení, recenze)

Ten článok na fandimefilmu je trocha zavádzajúci ..  reči o potenciálnej trilógii,resp. pokračovaní sa viedli ešte pred premiérou, rovnako ako rozhovory s hercami. Štúdio sa následne vyjadrilo, že nič z toho nebude kvôli prepadu v knách .. stačí si zadať pár otázok do google a vyhodí niekoľko stanovísk ešte zo septembra. Odvtedy nie je žiadne oficiálne info od štúdia, že by sa uvažovalo o ďalšom pokračovaní. 
Gojackill: Ten film se zaplatí až z DVD nosičů, to se stává celkem často.“ Odhliadnuc od kvality/nekvality filmu, ale prepáč rozpočet bol 50 mil., film potrebuje aspoň 100 mil., aby sa aspoň zaplatil, nie to ešte zarobil niečo navyše – dohromady zarobil len cca 32 mil, čiže strata je aktuálne okolo 68 mil. a to tvrdíš, že film sa zaplatí z DVD nosičov? Môžeš mi dať aspoň jeden príklad/film za posledných 10 rokov, kedy film zarobil 68 mil. len z DVDčiek? Lebo v tom prípade by to bol asi najväčší DVD hit v histórii.

na příspěvěk reagoval gojackill

gojackill

gojackill (hodnocení, recenze)

SeTTi

Ten film se zaplatí až z DVD nosičů, to se stává celkem často. Ale další pokračování je nejisté, nikoli však vyloučené.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

mno chtím můžem, ale bohužel film je pro studio propadák :( Budou rádi když pokryjí náklady na výrobu.

na příspěvěk reagoval gojackill

p.a.douch

p.a.douch (hodnocení, recenze)

gojackill: Já se rád podívám na oba, ale "Soudce Dredd" z 95´mi ve srovnání s novým Dreddem připadá jako "Princezna Fantangiro" (nebo jak se ta pohádka jmenuje). Skoro jako parodie. Jinak jsem byl v té době rád i za tenhle film. Myslím, že na hodnocení je to vidět. Jen mi připadá, že by měly být zařazeny každý v jiném žánru

gojackill

gojackill (hodnocení, recenze)

p.a.douch: je to stejná komixová postava, srovnání je bezpochyby na místě. 

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Dantte..: Přiznávám že netuším a ani sem po nich nepátral.. =]

Související novinky

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

16.07.2018

Duncan Jones (Warcraft, Zdrojový kód) má zkušenosti jak s malými indie projekty, tak i velkými studiovými blockbustery. Jeho nový film by pak měl být mixem obojího, jedná se totiž o adaptaci herní a… (více)

Natalie Portman čeká Anihilace

Natalie Portman čeká Anihilace

05.08.2017

Alexe Garlanda vždycky zajímala nevyzpytatelná budoucnost. Jeho scenáristické portfolio zahrnuje 28 dní poté, Sunshine, Neopouštěj mě a Dredda, tři roky zpátky se pak odhodlal i k režii a nadělil nám… (více)

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

11.05.2017

Pokud ještě pořád doufáte, že se Dredd z roku 2012 dočká pokračování, můžete to oficiálně vzdát. Produkční firmy IM Global a Rebellion totiž postavu přesouvají do televize, kde se drsný soudce z 22.… (více)

Dočkáme se pokračování Dredda?

Dočkáme se pokračování Dredda?

05.04.2014

Předloňská akční comicsovka Dredd bolestivě propadla. Podobně jako letošní Robocop ale dokázala vydařeně oživit sporadicky debatujícího drsňáka, který s velkým kvérem zjednává pořádek v… (více)

Reklama

Reklama