Reklama

Reklama

Dredd

  • Velká Británie Dredd
Trailer 1

Budoucnost. Z Ameriky je ozářená pustina. Na jejím východním pobřeží, od Bostonu po Washington, D.C., se rozkládá Mega City One, rozsáhlá megalopole plná násilí, ve které více než 400 milionů obyvatel přežívá v neustálém strachu. Na pořádek v ulicích dohlíží takzvaní Soudci – vymahači práva, porotci, soudci i vykonavatelé rozsudku v jedné osobě. Takovým Soudcem je i Dredd (Karl Urban), který od svého nadřízeného dostává za úkol vyzkoušet v praxi novou Soudkyni Cassandru Anderson (Olivia Thirlby). Čeká je zdánlivě snadná práce – vražda v nechvalně proslulém dvousetpatrovém slumu, který provozuje bezcitný klan Ma-Ma. Když se ale pokusí zatknout jednoho z přisluhovačů klanu, Ma-Ma neprodyšně uzavře celou budovu. Oba Soudci se ocitají uprostřed brutálního a nelítostného souboje o přežití. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (1 193)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem netoužil po útulné garsonce ve 155-tém patře mrakodrapu se záchodem na chodbě o tři patra výš. To by mi totiž mohl vzniknout hnědý pruh na zadní straně slipů, když bych statečně zůstal zavřený v bytě, abych omylem nevstoupil do cesty obrněnému strážci zákona, který mezi svištícími kulkami brilantně provádí právní kvalifikace činů střelců, vynáší rozsudky a ihned je vykonává. Musím se přiznat, že Dreddova nakrknutá dolní čelist ve mně příliš sympatií nevzbudila, ale na druhou stranu mám slabost pro to, když soudní procesy trvají méně než deset let a když se přitom hodně demoluje, tak intuitivně cítím, že nášemu právnímu systému chybí ještě pár krůčků k dokonalosti. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdo by řekl, že v dnešní potemnělé komiksové éře vznikne film barevný jako omalovánky pětiletého dítěte milujícího Pokémony. A teď vážně:). Dredd je přímočarý, jednoduchý, efektní. Struktura děje ala The Raid je oproti zmíněnému filmu vystavěna trochu odlišné (prakticky žádný boj zblízka) a soudci to při jeho vykonávání dobře sedí. Karl Urban si svou postavu užívá a klidně bych se na něj i s Olivii Thirlby znovu podíval. Mimochodem je dobře, že autoři zvolili uzavřenější přístup (ušetřilo se za zbytečně mnoho opakujících se exteriérů) a Mega City 1 se snažili ztvárnit jako variaci na dnešní velkoměsta a nechali být všechny vize ala Blade Runner nebo Pátý element. Jen ty motorky mohly být lepší... PS: všimli jste si na konci toho zvířete z drátků na koberci, když je záběr na ležící "soudkyni"?:-) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Práve myslí na to, že vám vezme zbraň.“ – „Dobre.“ – „Už na to nemyslí.“ – „Dobre.“ Super pecka, ktorej v konečnom dôsledku paradoxne dosť pomohlo zbavenie sa vyložených sci-fi motívov (až na nejaké drobnosti) a príklon k čistokrvnému akčnému filmu v gigantickej uzavretej budove v štýle sám proti všetkým. Extra nudná komiksová postava sa v minulosti dočkala len o čosi menej nudnejšieho filmu so Slyom, ale až toto je parádny Dredd (a pritom si ho taká postava fakt možno ani nezaslúži, aspoň teda v mojich očiach). Karl Urban sa pre túto rolu zrejme narodil a hoci bol rozpočet nie vysoký, po vizuálnej stránke je to (práve vzhľadom na skromný rozpočet) miestami až nepochopiteľne a neuveriteľne veľkolepé a skvelé. Tony vynikajúcej akcie, skvelé postavy, parádny "dom" a prekvapivo dobrý scenár. Škoda, že sa dvojky tak skoro nedočkáme. Ak vôbec. Ale Alex Garland každopádne znova potvrdil, prečo je mojím obľúbeným tvorcom. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

pro mě velké překvapení, jsem rád, že Urban je tím Dreddem, kterého znám z komiksů, proto zas o něco víc zamrzí brutální komerční neúspěch, ale naštěstí je tak velký, že mu nehrozí "direkttů placka" pokračování (což by si snad nikdo nepřál). A to obligátní srovnání se Serbuan Maut.... Dredd mě bavil víc a to i díky větší syrovosti, absence béčkové rodinné zápletky, výrazný hrdina i efektivnější akce (nikoli efektnější) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Formální stylizací odvážné a sebevědomé béčko, které je dobře herecky obsazené, dostatečně přímočaré, s jednoduchým dějovým náčrtem. Zdolávání pater megabudovy ala The Raid, akorát že po americku, je v akčním žánru vděčná variace. A když si říkáte že je konec, tak na vás nenápadně zamrká odkaz na Blade Runner. ()

Galerie (188)

Zajímavosti (38)

  • Příběhy komiksového Soudce Dredda se na stránkách britského časopisu 2000 AD objevují od roku 1977. Dredd a ostatní soudci představují práci policie, soudce, poroty a vykonavatele ve smyšleném městě v Severní Americe. Mají právo okamžitě zatknout, uvěznit a podle svého uvážení i zabít kohokoliv, kdo porušuje zákon. Postavu stvořili spisovatel John Wagner a umělec Carlos Ezquerra, ve spolupráci s editorem Patem Millsem. (HellFire)
  • Inšpiráciou na efekt po užití slo-mo boli spomalené zábery zvierat z dokumentárnych filmov. (Greenpeacak)
  • Když byl spuštěn ochranný perimetr budovy a byly staženy ochranné štíty, těžké dveře rozmačkaly bezdomovce. Po otevření těchto dveří není ale není po jeho mrtvole ani stopa. (Timak)

Související novinky

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

16.07.2018

Duncan Jones (Warcraft, Zdrojový kód) má zkušenosti jak s malými indie projekty, tak i velkými studiovými blockbustery. Jeho nový film by pak měl být mixem obojího, jedná se totiž o adaptaci herní a… (více)

Natalie Portman čeká Anihilace

Natalie Portman čeká Anihilace

05.08.2017

Alexe Garlanda vždycky zajímala nevyzpytatelná budoucnost. Jeho scenáristické portfolio zahrnuje 28 dní poté, Sunshine, Neopouštěj mě a Dredda, tři roky zpátky se pak odhodlal i k režii a nadělil nám… (více)

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

11.05.2017

Pokud ještě pořád doufáte, že se Dredd z roku 2012 dočká pokračování, můžete to oficiálně vzdát. Produkční firmy IM Global a Rebellion totiž postavu přesouvají do televize, kde se drsný soudce z 22.… (více)

Dočkáme se pokračování Dredda?

Dočkáme se pokračování Dredda?

05.04.2014

Předloňská akční comicsovka Dredd bolestivě propadla. Podobně jako letošní Robocop ale dokázala vydařeně oživit sporadicky debatujícího drsňáka, který s velkým kvérem zjednává pořádek v… (více)

Reklama

Reklama