Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 3

Recenze (1 263)

novoten 

všechny recenze uživatele

Tolik informací, tolik kouzel - a tak málo času. Z každé scény je vidět, jak moc Derrickson (a koneckonců i celé Marvel Studios) novou součást svého vesmíru milují a vesele se rochní ve všech magických udělátkách, prostorech a kličkách. Klidně by nám ale v tomhle zlatém dole mohli nechat víc času, protože dvě hodinky jsou chvílemi zoufale málo. Bavil jsem se náramně a Cumberbatch se Strangem narodil, ale abych se došplhal k nejvyššímu hodnocení (a že k němu není zrovna daleko), budu si muset celé dobrodružství přechroupat ještě několikrát a konečně se už spřátelit s mnohokrát odkládanou předlohou. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Když už člověk ví, že nemá čekat nějakou originalitu, ale zkrátka další příběh o zrodu superhrdiny, je to o dost lepší podívaná a s odstupem času je třeba říct, že je to jeden z nejlepších superhrdinských startů v MCU. Benedict Cumberbatch je podle očekávání skvělý a jeho plášť hraje také výborně, triky jsou na jedničku a akční scény díky nim a všemu tomu nápaditému zrcadlení působí velmi svěže a originálně, Giacchinova hudba patří k tomu nejlepšímu, co kdo pro Marvel složil, tu a tam dojde na dobrý vtip a celé to má krásnou mystickou atmosféru. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vyvrácená skepse, že tahle filmová sekta už nemůže nic nabídnout, mě sice nenutí řvát nadšením, na to se totiž z doktora stane mág jakoby mávnutím kouzelného proutku, taky hodně ztratí v kontaktních soubojích (i přes Adkinsovu přítomnost) a záporáci by nemuseli být tolik generičtí, ale takhle lehkonohá komiksovka tu nebyla už léta, přičemž si vystačila se soustředěným tvůrcem a ochotou přijít s neotřelým hlavním hrdinou, kterému ale po začlenění do týmové hry neprorokuji zářivější budoucnost, i kdyby Cumberbatch vytáhnul charisma ze všech dimenzí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“JSME VÍC NEŽ HMOTA...“ /// Tak jsem zase vočekával vod Marvelovky něco víc, než jen porušování fyzikálních zákonů. A přitom tahle parta na ochranu mystickejch hrozeb mohla mít navíc, než jen udivovat neobvyklejma kouzlama a parádníma artefaktama. Možná stačilo vosekat ty zbytečně vykecávací pasáže… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neustále čumím na svý astrální tělo. 2.) Jsem rozbitej a hledám vopravnu. 3.) Thx za titule „pablo_almaro„. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Cumberbatch mi je buřt. Byl jsem zvědavej na Adkinse a Mikkelsena. Ten první je dle očekávání za komparz, ten druhý má tak mizerně napsanou roli, že je úplně mdlý. Triky, vizuál a akce ok. Story pochopitelně debilita a ty cool hlášky pro puboše... no comment. Asi nejsnesitelnější letošní Marvel, ale pořád nic moc.40% ()

Galerie (146)

Zajímavosti (77)

  • Poprvé se Doktor Strange objevil v komiksové sérii "Strange Tales", konkrétně ve 110. sešitě a objevoval se pravidelně až do sešitu číslo 169 v roce 1968, kdy se odtrhl a začal vycházet samostatně (číslování ale bylo zachováno, takže 1. číslo bylo 169). Tato série vydržela pouhých patnáct sešitů do čísla 183 v roce 1969. Znovu začal "Doctor Strange" vycházet až o pět let později, tedy roku 1974. Tato série se dočkala 81 čísel a ukončena byla roku 1987. (ČSFD)
  • Doktor Strange (Benedict Cumberbatch) se podíval i do takzvané kvantové říše, kam se smrtelník může dostat pouze pomocí kouzelného portálu, nebo technologie Hanka Pyma. (asdfasdf)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama