Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank (Rainn Wilson) je obyčejný muž, který nesmírně miluje svoji ženu Sarah (Liv Tyler). Jednoho dne však zjistí, že je mu nevěrná s drogovým dealerem. Proto se rozhodne, že se stane hrdinou jménem The Crimson Bolt a to vše jen kvůli tomu, aby se k němu Sarah vrátila. Překážkou mu není ani to, že nemá žádné schopnosti. Brzy poté se k němu připojí jedna mladá sociopatka jménem Libby (Ellen Page), která pracuje v obchodě, kde prodává komiksy. Její hrdinské jméno je Boltie. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Mám ze Super stejný pocit, jako když mi někdo řekne vtip, který není vtipný - po chvíli mi je vysvětleno, že nevtipnost onoho vtipu byla záměrem, protože ona sama má být svým způsobem vtipná (nebo jinak zajímavá). Ale já chtěl přece slyšet obyčejný vtip! Na základě stejného principu je tedy Super buď naprosto nezvládnuté, nebo naopak dokonalé a sofistikované, ale mě to v tom případě vůbec nezajímá, protože i sofistikovanost má své místo a čas. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo zajímavé propojení filmu a reálného života. Hlavní hrdina snímku nabyl dojmu, že kostým dělá superhrdinu, zatímco herečka ve vedlejší roli se dnes domnívá, že příslušnost k tomu či onomu pohlaví je věcí volby bez ohledu na vybavení. Z tohoto úvodního souvětí vyplývá, že jak hlavní hrdina tak i ona herečka na tom po psychické stránce nebyli respektive nejsou úplně nejlépe a že trapně a zpátečnicky neuznávám více jak dvě pohlaví. Ale k filmu. Frank byl člověkem, kterého bych raději nechtěl nikdy potkat, Libby byla jasným psychopatem a skutečnou kladnou postavu, aby tady člověk hledal za jasného dne se svíčkou, ale celá ta tragikomická záležitost mě dokázala poměrně slušně pobavit. Trochu mi tady vadilo obsazení ženských postav, protože, kromě v té době budoucího mutanta, ve filmu vystupovala i Liv Tyler, a přestože o ní nemůžu říct, že by nebyla hezká, něco mě na ní vždy odpuzovalo. Nevím čím to je, prostě mám k některým lidem vrozenou nechuť, a s tím prostě nehnu. Snímek jako takový mě každopádně dokázal pobavit, taky mě ale přivedl k dost neveselým úvahám (obojí hodnotím kladně), takže jsem sice nebyl nadšený, ale spokojenost se dostavila. / Poučení: Nenech se ovládnout představami. ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

The Crimson Bolt a Boltie. Asi ta nejšílenější a nejrozdílnější superhrdinská dvojka, kterou znám! Frank - nevýrazný ulízaný a ubrečený chlap, kterýmu drogovej dýler šuká manželku a Libby - sexy (pro mě) prodavačka komiksů, která ujíždí na superhrdinech. Z toho může vzniknout jen pořádná dávka šílenejch scén, který mě fakt bavily! A klobouk dolů...na to, že by to podle mě měla být akční superhrdinská komedie, tak tvůrci s krví a kousky těl opravdu nešetřili. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Defendorem se přímo nabízí. U něj jsem psal, že se jednalo o nejsympatičtější filmovou postavu roku a na tom si tvrám, navíc Super prohrává i ve vtipnosti. Tak či tak, konec byl opravdu extraprďácký. Jde poznat, že film točil hororový fanda, navíc s Tromáckými kořeny, minimálně na tom, jak si liboval v gore, na to že jde o komedii. Slušné. 65% ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Místy ještě o třídu krvavější a brutálnější než "Kick-Ass“, což se může na první pohled jevit takřka nepředstavitelně. I když v celkovém součtu pro mě jednoznačně vítězí Vaughnův "Kick-Ass“, má Gunnův "Super“ něco, co právě "Kick-Ass" neměl (resp. nebylo to podáno tak sugestivně a přesvědčivě jako v případě "Super") a to je silná motivace hlavního hrdiny. „Nářez“ chtěl hlavně přestat být outsiderem, kdežto Crimsona Bolta žene v boji proti zločinu ztráta milované ženy (považuju to za jedinou seriózní motivaci v celém filmu, protože veškeré ostatní trable hlavního hrdiny a především způsoby, jak se s nimi vypořádává, jsou silně nadsazené). Tři hlavní herci bez výhrad, i když nejvíc se mi asi líbila psychopatická Ellen Page.)) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Gunn pracoval na scénaři už od roku 2002 a v hlavní roli si představoval Johna C. Reillyho. Jeho tehdejší žena Jenna Fischer mu však doporučila kolegu ze seriálu Kancl (od r. 2005) Rainna Wilsona, který byl nakonec ve snímku obsazen. (Brousitch)
  • Ve chvíli, kdy se z Libby (Ellen Page) stává Boltie, postava pronese: "Mohla bych mít drápy, jako Wolverine." Později si drápy skutečně pořídí, avšak nikoli tři, jako má Wolverine (Hugh Jackman) z filmové série X-Men, ale pouze dva, jako má Wolverinův ženský klon X-23. (Lorge)
  • Komiksový obchod „ComicSmash“ je skutočný obchod v Kalifornii. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama