Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank (Rainn Wilson) je obyčejný muž, který nesmírně miluje svoji ženu Sarah (Liv Tyler). Jednoho dne však zjistí, že je mu nevěrná s drogovým dealerem. Proto se rozhodne, že se stane hrdinou jménem The Crimson Bolt a to vše jen kvůli tomu, aby se k němu Sarah vrátila. Překážkou mu není ani to, že nemá žádné schopnosti. Brzy poté se k němu připojí jedna mladá sociopatka jménem Libby (Ellen Page), která pracuje v obchodě, kde prodává komiksy. Její hrdinské jméno je Boltie. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Othello 

všechny recenze uživatele

Původně jsem sem chtěl napsat pouze sonet na Ellen Page, ale rozhodl jsem se, že ji sbalim někde jinde na svoje zelený oči a donebevolající charisma. Super je přesně ta škatulka debilní až vtipný, oslava nevkusu (James Gunn koneckonců kopal za TROMu) a nakládání s rozpočtem, kterýmu se ani rozpočet řikat nedá. Cena za spícího producenta a podpory studií, který jsou spíš rádi, že pod nima někdo točí filmy, než aby řešili jaký, je naprostá nepředvídatelnost a amorálnost dláždící dobré úmysly. Super je dítě Kick-Ass, ale vítězí tam, kde rodiče nervozně přešlapávali - v konci, který tento film posunul na pět hvězd. A ano, ten film skutečně nemá koncepci. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Gunn až trestuhodně promrhal herecký potenciál a natočil jen průměrný film, který připomíná béčkovou variaci na Kick-Ass. Navíc se viditelně nemohl rozhodnout, zda půjde cestou akčních jatek ala Texaský masakr nebo pohodovou komedií s divácky přívětivou tématikou. Škoda. O to víc se zase těším na druhý díl Kick-Ass. 50% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po zklamání z Kick-Ass jsem se k Super přemlouval jen těžko, ale nakonec jsem výborně bavil. Wilson je totální antihrdinskej typ a navíc narvanej v červenym oblčeku a ozbrojenej hasákem (nebo co to bylo) byl naprosto nepřekonatelnej. A to i přesto, že mu sekundovala psychopatická Ellen Page, která bohužel dostala až trestuhodně malej prostor. Milej úlet. 70% ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Místy ještě o třídu krvavější a brutálnější než "Kick-Ass“, což se může na první pohled jevit takřka nepředstavitelně. I když v celkovém součtu pro mě jednoznačně vítězí Vaughnův "Kick-Ass“, má Gunnův "Super“ něco, co právě "Kick-Ass" neměl (resp. nebylo to podáno tak sugestivně a přesvědčivě jako v případě "Super") a to je silná motivace hlavního hrdiny. „Nářez“ chtěl hlavně přestat být outsiderem, kdežto Crimsona Bolta žene v boji proti zločinu ztráta milované ženy (považuju to za jedinou seriózní motivaci v celém filmu, protože veškeré ostatní trable hlavního hrdiny a především způsoby, jak se s nimi vypořádává, jsou silně nadsazené). Tři hlavní herci bez výhrad, i když nejvíc se mi asi líbila psychopatická Ellen Page.)) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

KOMENTÁŘ OBSAHUJE SPOILERY!!! Tak tohle bylo divné. Zatímco první 2/3 byly fakt super, plné drsného humoru a ujetých scének, ke konci mi to přišlo moc přehnané a začalo se to brát až moc vážně, což působilo přinejmenším podivně. Navíc se mi vůbec nelíbila smrt Ellen Page, která byla totálně btw a bez emocí. Její postava mě fakt bavila, sexy, věčně nadržená psychopatka. A úplně poslední, dojáková scéna, byla úplně mimo mísu, připadal jsem si jak v úplně jiném filmu. Původně jsem chtěl střelit celé 4*, ale po prazvláštním závěru srážím jednu hvězdu. Mimochodem, taky nesnáším všechny ty sráče, kteří ve frontě předbíhaj a mít hasák po ruce... no, nevím jak by to dopadlo. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Komiksový obchod „ComicSmash“ je skutočný obchod v Kalifornii. (Greenpeacak)
  • Při nákupu v zálesáckém obchodě lze zahlédnou, že si superhrdinové odváží v košíku i československou plynovou masku OM-10, která je z naší armády již vyřazena, ale stále je ve velkém množství v oběhu v různých obchodech s armádní tématikou. (Reyak)
  • Ve chvíli, kdy se z Libby (Ellen Page) stává Boltie, postava pronese: "Mohla bych mít drápy, jako Wolverine." Později si drápy skutečně pořídí, avšak nikoli tři, jako má Wolverine (Hugh Jackman) z filmové série X-Men, ale pouze dva, jako má Wolverinův ženský klon X-23. (Lorge)

Reklama

Reklama