Reklama

Reklama

Pětice přátel si pronajme byt k prožívání vzrušujících schůzek. Teď tu leží mrtvola a loft se mění na místo, kde je víc otázek než odpovědí. Kdo je oběť? Vědí o sobě všechno? Věděl někdo o jejich dohodě? Ale hlavně - kdo je vrah?
Film, ke kterému napsal scénář Bart De Pauw a hudbu složil Wolfram de Marco, zlomil v roce 2009 v Belgii rekord návštěvnosti domácí produkce. (Fr)

(více)

Recenze (135)

claudel 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru naprostá špička. Takhle to mám přesně rád, napínavý a spletitý děj, spousta postav, notná dávka psychologie, překvapení, zvraty. Belgičani mě začínají přesvědčovat, že hrají v Evropě první filmovou ligu. Jen nechápu, co si potřebují dokazovat Nizozemci, že ten film musí doslova znovu natočit... ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak by vypadal nejnovější Temný rytíř, kdyby dostal do kasičky 0,1% výsledných chechtáků. No co vám budu povídat, takový pojeb jsem od filmu dostal naposled v roce kurvadávno, kdy mi sličné dévédéčko zašeptalo do ouška, že ovuluje, a já neváhal, vytáhl svůj vercajk a odhodlaně ho do něj narval. A tak jsem, drazí přátelé filmu, zažil své první genitální krvácení. Ne, jasně, že kecám. Jenom jsem si od něj nechal prohmatat pytel a volízat kaďák. Tento Loft je každopádně pln překvapení, zvraty na nás vrší jako bulimička večeři a nic není takové, jaké se zdá být. Ne že bych se z toho úplně posadil na prdel, ale upřímně mě těší, že má nějaký film koule popadnout kožený bičík a nařezat divákovi přes tepláky. Za mě spokojenost. ()

Reklama

lola3121 

všechny recenze uživatele

Pět kámošů si pořídí útulný loftíček, aby manželky nevěděly a oni si tam mohli vodit děvenky. Všechno klape až do chvíle, kdy tam najdou jednu děvenku mrtvou. A najednou se začne ukazovat, že věci nejsou tak úplně tím, čím se zdají být. Solidní podívaná z belgické produkce, snad jen ten nastavovaný konec si tvůrci mohli odpustit. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se říká mysteriózní thriller téměř se vším všudy. Pět přátel si chtějí užít milostné hrátky v loftu, bohužel se vše zvrtne v nervy drásající drama. Blížícím závěrem se napětí podstatně zvětší a divák si začne vytvářet své vlastní názory. Do toho se vše párkrát zamotá a když je vše téměř vyřešené a čekáte na závěrečné titulky, přijde to pravé vyvrcholení a vy jen nevěřícně koukáte do monitoru. Jak se problém vyřeší a jak to vše dopadne? Přesvědčte se sami a mě nezbývá nic jiného než vám Loft doporučit... 8/10 = 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

I dlouholeté přátelství může být hodně vrtkavé. Manželství je pro ně jistota, úlety výrazné zpestření jejich životů. Scénárista měl pět poměrně komplikovaných mužských postav, kdy každá z nich má svoji úchylku a slabost. Kdo lže? Kdo zabíjel? Kdo podváděl? Kdo tajně natáčel? Kdo zapůjčil klíč? Kdo manipuluje? Solidní scénář a atmosféru doplňují i slušné herecké výkony, drama graduje, ale závěrem už trpí překombinovaností a nevěrohodností. Jednoduše jsem nevěřil. Tolik hříchů, lhaní a tajemství, až se to odhalování dostávalo do krajností. Čtyři dát nemůžu.. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film se stal ve své době nejnavštěvovanějším snímkem v belgické historii. Navštívilo ho tehdy 1 186 000 diváků, čož bylo o přibližně sto tisíc více než návštěvníků snímku Koko Flanel (1990), který rekord stanovil. (Othello)
  • V jedné ze scén je možné všimnout si tuby s červenými a bílými léky. Tyto barvy jsou poznávacím znakem týmu FC Antwerp, jehož je režisér fanouškem. (Othello)

Reklama

Reklama