Reklama

Reklama

Luke vezme na plavbu na krásný ostrov staré přátele: Matta, jeho přítelkyni Suzie a Mattovu sestru Kate, bývalou přítelkyni Lukeho. Poslední člen posádky je Warren. Vládne naprostá idylka. Vztah mezi Lukem a Kate opět ožívá. Požádá ji, aby na chvilku podržela kormidlo, a jde do podpalubí. Vtom však obrovský náraz převrátí loď dnem vzhůru. Po delší panice se všichni vynoří na hladinu a vylezou na trup. Přemýšlejí, co budou dělat. Luke navrhne, aby doplavali na ostrov vzdálený několik kilometrů. Obléknou se do neoprenů, jediný Warren se rozhodne zůstat. Bojí se plavat tak daleko, a hlavně v těchto vodách, kde je dost žraloků. Kate se nakonec rozhodne také zůstat. Luke je zklamaný, ale respektuje její přání. Když však Kate vidí, jak se Luke, Matt a Suzie vzdalují, rozhodne se je následovat a plave za nimi. Suzie je velmi vystrašená, ale Matt ji uklidňuje, že to zvládnou. Mezitím osamocený Warern zpozoruje žraloka… (TV Prima)

(více)

Recenze (351)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Originální a autentický horor o žralocích? Zapomeňte! Tři nesympatický chlapi a dvě blondýny si jedou užívat jachtaření a plavání. Průzračná voda, jachtička, palmy a sluníčko. Prvních dvacet minut na mě působí jako nekonvenční a nízkorozpočtové porno. Neznámé tváře a hlavně absolutně (ne)herecké výkony, kterým nevěřím skoro ani ten naučený strach. Dialogy skřípou každou chvíli a snad po mě ani nikdo nechce, abych věřil, že tohle bylo podle skutečné události. Hodinu se skupinka rachtá ve vodě, aby svým cachtáním uprostřed oceánu přilákali žraloky. Ty jsou totiž na celém filmu to jediné kvalitní. Jsou totiž pravý. Krásné až téměř dokumentární záběry pod hladinu. (Nápad s potápěčskými brýlemi tomu upřít nemůžu) Výsledkem je ale nulové napětí, strach a ještě víc zážitek z kvalitního dramatu, thrilleru nebo hororu. Bože já ani nevím, co tohle bylo. Já si budu jen pamatovat průzračnou vodu a obrovské živé žraloky. Taky ale falešný křik, dialogy a výrazy týhle nesympatický partičky. A hlavně jeden skvělý třísekundový útok žraloka. (44 %) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

TV film, málo známi, alebo skôr neznámi herci, určite malý rozpočet a predsa sa to dá. Pomaly neverím, že to malo hodinu a pol, ubehlo tak jak voda, príbeh spojený s dávkou napätia, ktorému pridáva na intenzite skutočnosť, že ide o skutočný príbeh a že divák má možnosť precítiť bezmocnosť spolu s postavami. Aspoň ja som to tak cítil. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další ze série... samy proti přírodě. Tentokrát od režiséra Krvavý laguny která se mi nějak extra nelíbila, tohle je upřímě o něco málo lepší ale taky jsem se setkal se stejným problémem jako u režisérovy prvotiny a to že po půlce jsem se strašně nudil. Nicméně režisér má jedno velký plus u mě a to že vybýrá mořský potvory které mi jsou nejvíce sympatické. Příběh je sice zase nezajímavý ale aspon napětí by se dalo krájet. Ale jak jsem řekl bohužel jsem se po půlce spíše nudil. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Austrália si to namierila do morských vôd a keby práve ona nebola miestom vzniku tohto obohraného námetu , tak o to ani neškrtnem. Je to totiž " stará známa " , tak o deji tu nemá zmysel vykecávať. Tu to ale slušne uhral sympatický cast a morského nenažranca s prehľadom nahradila kamera a strih , stačilo do toho námatkovo seknúť pár docu / záberov a ....vyšlo to. Ak by to neriešila Austrália - alebo Francúzsko , tak ee...toto však dáva tušiť , že protinožci v dohľadnej dobe ( závisí od zraku ) čoskoro vypália niečo " silné ". ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Před lety vznikl film "Otevřené moře", u kterého se tvůrci dušovali jak je to nejstrašidelnější žraločí film apod. Podle mě to byla děsná nuda o dvou lidech v moři, obklopených žraloky. Později vznikla "Krvavá laguna", která vzala prakticky stejné téma ale do hlavní role byl umístěn krokodýl a hlavně se jednalo o výrazněji filmovější a hlavně zábavnější podívanou. Tvůrci tohoto snímku se ve svém nejnovějším počinu vydávají na moře a předvádějí nám prakticky to samé co tvůrci "Otevřeného moře" jen přidávají více jídla ... tedy herců. Děsná nuda, která vyděsí jen ty, kteří mají ze žraloků opravdovou fóbii. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • V celom filme, ktorý sa natáčal v austrálskom štáte Queensland, sa objaví iba 6 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)
  • Snímek byl natočen během pěti týdnů. (Stanislaus)
  • Film je volně inspirován skutečným příběhem Raye Boundyho a jeho dvou společníků, kteří se v roce 1983 po potopení jejich lodi u australských břehů stali terčem útoku tygřího žraloka. Záchrany se dožil pouze Ray. (Ombak▼Penari)

Reklama

Reklama