Reklama

Reklama

Velkolepý životopisný film Wong Kar-Waie o bojových uměních vypráví příběh Ip Mana, legendárního trenéra, který se stal učitelem Bruce Leeho. V průběhu několika desetiletí sleduje příběh velké rivality mezi Wing Chunem, zakladatelem odnože kung-fu, která nese jeho jméno (hraje ho stálý Wongův spolupracovník Tony Leung) a hlavním představitelem konkurenční školy Zhang Ziyi. Wong Kar-Wai tak dlouho odkládal střih filmu, až ho s uvedením vlastní trilogie o Ip Manovi předběhl Donnie Yen. Čekání na Wongovu verzi se však vyplatilo. Velmistr, který kombinuje svůj proslavený lyrický styl s ohromujícími sekvencemi bojových umění, je napínavý akční film a zároveň skvostný vizuální zážitek. (Film Europe)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (151)

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Naprosto jiné podání než od Wilsona Yipa s Donnie Yenem. Už obsazení Tony Leunga značí o dramatizaci a né o takové řezbě, jak by někteří očekávali. I když nebudu dělat zase dělat moc velké rozdílí. Obě podání života Yip mana mají mnoho společného. Jen je na věc pohlédnuto z jiných úhlů....V tomto snímků je význačná živost, emociálnost a detailnost. Na souboje, které sice nejsou moc dlouhé se kouká krásně. Hudba, která podtrhuje bojové scény je skvělá. Dlouho jsem neviděl snímek, který by tak klidný a zároveň nabyl pozitivní energii. Pan Yip man musel být pozoruhodný člověk. A ani se nedivím, že byl učitelem Bruce Leeho. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $6,594,959Tržby Celosvetovo $64,076,736║ Z celovečerných filmov smerovali veľké očakávania k pokračovaniu z už bohatej dlhoročnej série Ip Man(Yip Man), a tak sme sa dočkali nového dielu s názvom Veľmajster(The Grandmaster, 2013) ale tento dieľ skôr zbudzovali rozpačité dojmi. Akcia od overeného choreografa Woo-ping Yuen-a, priniesla troška príbehové oživenie aj keď pripomenula dosť dážďovú bitku Neo vs. Agent Smith z filmu Matrix Revolutions. Väčšie problémy robil samotný poeticky prezentovaný príbeh, do ktorého sa je ťažko vžiť, aj keď tu snaživo hrajú významný herci ako Tony Leung a sympatická Zhang Ziyi. Poteší že vizuálne pekné nesnímané obrázky miestami dopĺňa hudba od Petra Hapku zloženej pre Tisícročnú včelu. /videl v kine: 45%/ (videl na festivale Art Film Fest 2013) ()

Reklama

dee-key 

všechny recenze uživatele

Dobrý film. Pomalý, jeden by řekl skoro utahaný, plný přesahů a myšlenek, které asi Evropan nepobere. Není to typická asijská mlátička, i když i tady jsou neuvěřitelné scény. Je to spíš o zapadání do historických souvislostí, asi třikrát jsou ve filmu autentické záběry. Nebylo to zlé, ale dvě hodiny je docela dlouhá doba, na to že se tam skoro nic neděje. ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

"Nejakčnější" Kar-wai a přitom tak stále poetický a nenapodobitelně stejný jako jeho předešlá díla. Yi dai zong shi nechybí ani filosofie a vizualita, která se mění v rozkož; Tony Leung Chiu Wai je nesmírně charismatický a výborný herec, který se do role Pana Yipa skutečně vžil. Snímku nechybí ani emoce, což mne u takového druhu filmu zarazilo, nikoliv zklamalo. Zkrátka, snímku jsem se maličko obával, naštěstí absolutně v ničem nezklamal. Wong je umělec a pro mne nejlepším asijským režisérem, který si libuje ve vzpomalených záberech na déšť. ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

Čekal sem ,že film bude nabitý akcí jak se sluší a patří to sem ovšem netušil ,že všichni zůčastnění trpí slovním průjmem a hodlají vám za ty dvě hoďky vymluvit díru do hlavy. Soubojů bylo sice poskrovnu,ale byli vybroušené jako diamant alespoň tady se tvůrci vytáhli a tuhle část filmu sem si opravdu užil jinak myslím,že slovo scénář je pro pana Wonga sprosté slovo. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (11)

  • Hongkongskí zástupcovia zvolili snímku Veľmajster ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2013. (MikaelSVK)
  • Výroba filmu zabrala tak dlouhé období hlavně díky neobvykle dlouhému pobytu ve střižně, kde se film takřka jeden celý rok editoval do podoby, s kterou byl režisér Kar Wai Wong spokojen. (Conspi)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Wong Kar-wai vyučuje kung-fu

Wong Kar-wai vyučuje kung-fu

31.12.2009

Stejně jako jiní asijští režiséři, kteří se prosadili spíš dramaty (Zhang Yimou či Ang Lee), i Wong Kar-wai (foto) si chce vyzkoušet film s větší porcí akce. Pro něj to ale nebude první setkání s… (více)

Reklama

Reklama