Reklama

Reklama

Zrození legendy

  • Čína Su qi er (více)
Trailer

VOD (1)

Su Can je generál, který vede vojsko, aby zachránil prince z velké pevnosti nepřátel v horách. Skutečně se mu to povede a na oplátku mu princ slíbí, že ho císař jmenuje guvernérem Hubei. Suův nevlastní bratr Yuan mu závidí, ale Su ho miluje a žádá prince, aby guvernérem ustanovil Yuana. Sám chce odejít z armády, vést rodinný život a usilovat o dokonalost v bojovém umění wushu. Přál by si založit jeho školu. Su dá svůj velký prestižní meč spolubojovníkovi Maovi a řekne Yuanovi o svých plánech. Yuan guvernérství přijímá. O pět let později má Su a jeho žena Ying, Yuanova sestra, chlapce Fenga. Otec varuje Sua, že Yuan se vrací ne proto, aby se setkal s rodinou, ale aby se pomstil. To proto, že před lety Suův otec zabil Yuanova otce, když ten zašel příliš daleko v učení techniky vražedného bojového umění… (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (97)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle mě rozsekalo. Měl jsem pocit, že z Asie jsem už viděl všechny špičkové Martial Arts mlátičky, ale tohle byl hrubý rest. Už jen úvodní dech beroucí akční scéna mě posadila na zadek a věděl jsem, že tohle mi sedne. Příběhově to sice vykrádá lec který kultovní akční film, ale na to sere pes, vizuálně je to pestré, akční scény úžasné ( dobré slow motiony i solidní choreografie) a víceméně akce střídá akci, takže o nudu není nouze. Akce má také dobře zvolené lokace, hlavní záporák namáčející si ruky v jedovatých hadech, škorpionech, aby dostal větší sílu bylo refrešující. Příliš mě nebavila filosofická wu xia stránka ve středě filmu, ale to krásně vynahradilo 15 minutové finále proti spoustě gorilám, za což musím jít na 5*. Za poslední dobu mi True Legend udělal největší radost. 85% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

S přivřenýma očima ty tři hvězdy. Je vidět, že ženský neumí psát scénáře. Tohle si drží hodnu dvacet jakýs takýs příběh, aby následoval nepochopitelný přívěšek. Celé to má komiksové pojetí obrazu, takže asi příběh je vyprávěn podle nějaké staré čínské historické komiksové vykopávky, soudě podle té knihy v úvodu a na konci. Strašně mě tam štval ten chlapeček, jeho rolí bylo pořád ječet. Souboje sice zajímavé, ale nudné, až běda... časem se už zajídaly. Nebýt těch minirolí Michelle Yeoh a Davida Carradina, kteří tedy nic moc nepředvedou (a Michelle dokonce najednou z filmu zmizí neznámo jak a kam), šel bych s hodnocením určitě níž. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Abslutna zbytocnost natacit niektore sekvencie v 3D (umelost prostredia bila o to viac do oci, hold nie kazdy je Cameron - nema tolko financii a neobmedzeny cas na pilovanie efektov) a koncepcia rozdelenia filmu na dve polovice boli veci, ktore mi bud vadili, pripadne som nad nimi krutil nepochopiac hlavou. Ak Bodyguards and Assassins kombinovali suboje v intenciach "realnost" versus "fantazijnost" v pomere, ktory dost rusil, tak True Legend v tom ide oste ovela dalej. Ten predelovy skok je sity tak hrubou nitou, ze vdaka tomu som sa na druhu polovicu filmu nedokazal az do konca naladit a stale som mal pocit, ze sledujem kotuc z uplne neho filmu. Choreografia je miestami vynikajuca a da spomenut na Yuenove najlepsie rezijne kusky, miestami ak sa do toho zacne motat prilis vela pixelov schadzame do priestoru priemieru (ovsem je to stale ten lepsi priemer nez napr. to, co predviedol Daniel Lee v 14Blades). Pribeh liciaci zivotne osudy popredneho majstra tzv. "Drunken fist" stylu je rozpravany tradicne (teda az na spominany necitlivy predel na dve kapitoly), ako sme si zvykli u cinskych historickych filmov hlavne z dekady 80' s[EFM 2010] ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Jediným pozitivem z mé stránky jsou celkem povedené soubojové sekvence bez epileptika za kamerou, nebo zmateného pikolíka ve střižně! Tato rádoby fantasy legenda má tak hloupý, zmatený a divný příběh, až to bolí. Je pravda, že východní kinematografii je dobré brát z nadhledem. Jde o tak jedinečnou a rozdílnou kulturu, že ne vše západní konzument pobere bez zdviženého obočí. Jenže tady, a mám namysli především skladbu dějové linky, se mé obočí ztratilo ve vlasech a koutky očí se setkaly na temeni!!! ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vždy jsi hledal důstojného protivníka !! A teď máš dva, Jüana a sebe.." Hravě bizarní a nesmírně sebe(a zejména žánru)reflexivní hybrid představující dlouho očekávaný režisérský návrat mistra hongkongské akční choreografie Yuena Woo Pinga, který proslul svojí prací na bojových sekvencích přelomových filmů jako Tygr a drak, trilogie Matrix či obou dílů Tarantinova eposu Kill Bill, snad ani nesměl zklamat.. Jakkoli Yuenův nový film lze skutečně vnímat pouze jako schematickou nesoudržnou pastiš či zjevnou poctu, v níž Yuen jen spojuje motivy proslulých filmů své předchozí kariéry s prvky, které charakterizují soudobou hongkongskou produkci, když svoji na první pohled absurdní fantasy dělí Yuen na epizody, které vyzdvihují a adorují vždy určitý z ikonických prvků hongkongských bojových filmů, kdy v první části na diváka čekají davové bojové sekvence za výrazného užití drátů, jako například ve snímku Tygr a drak, v dalších opilé kung-fu ala legendární Mistrův syn, jenž proslavil jedninečného Jackieho Chana, digitálními efekty dotvářené souboje, jako vystřižené z hitů jako Kung-fu mela či již zmiňovaný Matrix, či třeba arénový střet s hromotluky ze Západu ve stylu Ip Man 2.. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama