Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina přátel na cestě do Jakarty pomůže osamělé dívce, která je poprosí, aby ji svezli domů. V odlehlém sídle dívčina rodina v čele s přízračnou matkou pro hrdiny připraví lahodné občerstvení, po kterém ale upadnou do bezvědomí. Když se proberou, čeká je osud polotovaru v obchodu s lidským masem. (JFL)

Recenze (147)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Dej nič moc - parta kamarátov ide niekam na dovolenku alebo čo, cestou stretnú stoparku, ktorú vraj okradli, odvezú ju domov a tam na ňu čaká rodinka úžasná - KUNGFU Bruslí, mäsiar, stoparka a ich matka, ktorá je mimochodom mimozemšťanka. Pozor, jej deti sú od detstva trénované, od detstva zabijajú ľudí. Mám rád podobné filmy (parta ludi ide niekam a tam je nejaky vrah..), aj keď dej filmu je také klišé, takých filmov je stovky. Ale taký film musí mať dobré herecké obsadenie, kvalitné vraždy a normálne napísaný scénar a nie typu HARRY POTTER, že spisovateľka vymyslí niečo dobré, dojdú jej nápady, tak príde s nejakou pi*ovinkou, ktorá nemá ani hlavu ani pätu. No práve Macabre to všetko hore vypisané má - výborní herci, kvalitný scénar, brutálne vraždy a dej toho filmu tu vôbec nevadí. Ide tu hlavne o brutalitu. Všetko sa dá vydržať, divák ktorý takéto horory pozerá bežne s tým nemá problém, no pre nezavislého diváka to bude trošku drsnejšie.. 93% ()

Moena 

všechny recenze uživatele

Rodina je základ sálatu. U hororů musí člověk počítat s trochu nelogickým chováním postav, ale co je moc je příliš. Tolik logických nesmyslů na minutu stopáže snad žádný jiný podobný film nepřinesl. Jejich vypisování by zabralo pravděpodobně kratší knihu, takže to nechám na subjektivním posouzení ostatních. Já vysloveně trpěl. Naprosto prázdné, hloupé a ještě hůř (čest výjímce) zahrané postavy strhávají jinak celkem zajímavou (leč neoriginální) myšlenku. A to hlavní, že i přes litry a litry kečupu není gore nikterak slavnou devizou filmu. Škoda. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Výživná řezničina s kapkou mysteriózna. Sice mi chvilku trvalo, než jsem se naladil na tu správnou indonéskou notu a také mě dost otravoval řev mužské části ansáblu, ale jakmile začaly lítat hlavy, ruce a stříkat krev, potěšeně jsem mlaskal, což mi vydrželo až do konce. Solidní bylo i obsazení, přičemž z matky Dary šel fakt strach a Julie Estelle je kočka, na kterou mě bavilo se dívat. Veliká spokojenost. 80% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Že je námět neoriginalní? Nevadí, dneska o originalitu stejně nezavadíte, mě mi tyhle snímky (skupinka lidí se dostane do spárů kanibalů/ zdegenerovaných psychopatů) zatím nepřestaly bavit, naopak pořád mě baví stejnou měrou jako před lety. Že všechny scény a situace vykrádají známější bratříčky? Pche, uřezaných hlav a podpatků zaražených v oku není podle mě nikdy dost. Ke všemu se tu prolije tolik galonů krve, že se jimi doslova vymaluje celý barák! Tady nejde a nikdy nešlo o nové prvky v subžánru, tohle je spíš pocta exploiťákům ze západu jako Texaský masakr nebo Hostel, ale svou brutalitou strčí tyhle kousíčky do kapsy. Naopak krok drží s krváky typu FRONTIER(S) nebo INSIDE, což bylo pro mě největším údivem, protože jsem o Macabre nevěděl absolutně nic! Vám bych doporučil to samé: přestaňte číst ty komentáře, mrkněte na procenta a usuďte sami, jestli vám za ten čas stojí. Macabre však doporučuje 9 řezníků z deseti, takže směle do něj! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tohle pohoštění je bude sakra mrzet. Skupinka mladých přátel v noci pomůže údajně okradené dívce, která se odvděčí tím, že partu představí své děsivě se tvářící matce s jehlicí ve vlasech. Ta jim poděkuje svérázným způsobem. Úsměvně svázaní se brzy proberou, aby pochopili, že tahle noc bude ještě hodně krvavá. Zbytek je rána doslova morová. Vše je hodně šité v poklusu, máloco dává smysl, je to prázdné a zbytečné, dramaturgie naprosto selhává. Když se tvůrci dostanou do úzkých, vymyslí první šílenost, která by mohla děj posunout o scénu dopředu. Když už se naši hrdinové dostanou z toho nejhoršího, dělají kroky, u kterých by i američtí studenti z podobně tupých vyvražďovaček kroutili hlavou. Když budu chtít vidět řezání a sekání, zajdu si do řeznictví, bude to větší adrenalin. Herci jsou mizerní, amatérští, asijsky přehrávající. Pánové tu jsou za uřvané posery, když se navíc na scénu dostane banda policajtů, je úplně zle. Postavy se v poli obětí pohybují nesmírně zvláštně, divák nemá přehled o tom, kde jsou a jak na tom jsou. Jedna druhou zachraňuje na poslední chvíli, aby to o pár minut později hodně komicky odskákala. Ještě, že někdo vynalezl střih, že? ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Po tom, čo The Mo Brothers obdržali hŕbu pozitívnych recenzii na svoj krátky film Dara (2007), rozhodli sa ho natočiť ešte raz v dlhometrážnej podobe. (beso74)
  • Herečka Shareefa Daanish si zahrala úlohu Dary už druhý krát. Prvý krát sa predstavila v krátkometrážnom predchodcovi tohto filmu Dara (2007). (beso74)

Reklama

Reklama