Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí vyráží za turistikou do malebných norských hor. Po chvíli putování narazí na starý opuštěný hotel. Domnívají se, že se jedná o tajemný hotel dle legend opředený zlem. Po vzájemné výměně názorů se nakonec rozhodnou v hotelu nezůstat a vyrazí dál do přírody přespat pod hvězdami. Už je ale pozdě. Někdo nebo něco si nepřálo být rušeno a rozhodlo se to dát skupince opravdu výživnou lekci. (Korbitch)

(více)

Recenze (126)

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

Skupinka mladých turistov vyráža spoznať krásu nórskych hor. Narazia na opustený hotel, ktorý chcú preskúmať a prespať v ňom. Po zvážení všetkých názorov sa rozhodnú z neho odísť a uprednostniť radšej stanovanie v prírode. Na to je ale neskoro a potom, ako zmiznú dvaja z nich zisťujú, že vojsť do hotela nebol práve najlepší nápad. Celkový dojem: Aj keď nie vždy sú prequely dobré ako originál, pár prequelov kvalitu originálov dosahujú. Ani nie tak "Ľadová smrť 3" je však presným opakom. Keďže sme sa v prvých dvoch dobrých častiach nedozvedeli takmer nič o minulosti vraha, nebolo by na škodu natočiť prequel, ktorý ukazuje príbeh vraha, kde sa nachádzal, čo robil a prečo vôbec vraždil. Nakoniec sa z toho bohužiaľ stal len hrozný slasher, ktorý by sa mohol kľudne volať aj "Pach krvi 4". Prvé dve časti sa mohli chváliť svojou atmosférou, napätím a strachom, ktoré mohli diváka znepríjemniť a uložiť pod perinu takmer každé 3 minúty. Prequel sa však nemá (okrem prírody, ktorá "trochu" zmenila svoj smer) chváliť vôbec ničím. Neznámi herci hrajú príšerne, postavy sú nesympatické, vraždy sú na veľmi chabej úrovni a klišé scenár (ktoré mali aj prvé 2 časti) sa tú dokonca 5-krát viac znásobil a teda zhoršil. Postavy znovu niekde šliapli (škoda len že nie do svojej moči, ktorú už niekoľko krát museli vypustiť von pre svoje potešenie), zlomili si nohu, prepichli si ju a kto vie čo ešte (viem, že toto by sa nestalo absolútne nikomu, kto má oči a vidí). Ešte by som doplnil tú chybu, ktorá sa už niekoľko krát vyskytla v prvých dvoch častiach - postavy majú xxx príležitostí k tomu, aby zabili vraha no radšej niekde utečú. Tuna ale scenárista ukázal dobrý vrchol: Predstavte si, že (máte IQ 15) idete s kamarátmi niekde do hôr a tam vás niekto začne terorizovať, pričom viete veľmi dobre o tom že vrahovia vám nemilosrdne zavraždia kamarátov. Keď sa dostanete do teritória, máte v ruke nabitú brokovnicu a spolu s dvoma kamarátmi obkľúčite jedného NEOZBROJENÉHO vraha, čo urobíte? Každý múdry človek by ho bez žmurknutia oka zabil. Čo ale spravili hl. "hrdinovia"? To by radšej inteligentný človek ani vedieť nemal - hromadných samovrážd by tu ale bolo. Môj celkový dojem? Toto je jeden z najhlúpejších, najdebilnejších a vôbec najhorších filmov, ktoré som kedy videl. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Skvelé prostredie, pár ozaj pekných obrazov, fajn chladná atmosféra. Ale inak rutinná vybíjačka, kde sa obete chovajú (opäť raz) naivne. Ukazovať tvár killera, je tiež dobrá hovadina. Gore nič moc, ale väčšinu času som sa nenudil - stiesnené priestory domu ako aj skalných roklín boli využité šikovne... PACH KRVI, HHE a TCM v slabšom nórskom prevedení... ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ajeje. První díl jsem viděl až nějakou dobu po tom hypu co nastal. Druhý díl jsem viděl ve stejný den. První díl mi přišel strašně nevýraznej a nudnej. Zato druhej mě neskutečně bavil. No a teď je tu třetí a poslední díl a ten dopadl ještě hůř než první. Nejde mi ani tak o to že se totálně změnilo prostředí takže ani nemám důvod to nazívat Cold prey 3. Ale to že film strašně nudí. Což rád nemám. Vraždy jsou nenápadité, atmosféra už totálně vymizela a jediné co mi tu zůstalo je naprosto otřesný chování herců a naprosto nevýraznej hlavní záporák, je sice fajn že jsme se dozvěděly proč, kdo vraždil v prvních dvou dílech ale nebylo lepší prostě to nechat plavat a užívat si to že je prostě neznámej? ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se nepodařilo udržet vysoký standard předchozích dílů. Kamera je sice pěkná, lokace nádherný a zvuk parádní (což jsem ocenil hlavně u schovávané v srubu), ale je to takový nemastný neslaný . Pamětihodnej je jen jeden mord, což je u takovéhle vybíjené na pováženou. Z hrdinů, mně k srdci nikdo nepřirostl, což tu citelně schází, vždyť sympatické postavy a uvěřitelná chemie mezi nimi, to bylo velké plus jedničky i dvojky. Ty románky tady, byly klasicky béčkový a nijaký, a dívám se, že to spousta lidí, až na jednoho Jarka, postrádá.:) Bez sněhu, bez atmosféry, bez srdce. Severskej průměr. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší ze všech tří částí. Jednak norská příroda zde hraje prim - tajemné lesy, impresionistické záběry jezera, ledové peřeje (to jsem hercům opravdu nezáviděl), skalní labyrinty, horská panoramata. Základní model je jasný - šestice mladých lidí se vydá do pustiny, kde bude postupně naháněna, mučena a vražděna. Jen pro ty, co viděli předchozí díly, je jasné, že zabiják nezemře, anžto tahle část předchází časově prvním dvěma. Napětí i atmosféra jsou mnohem lepší, ubyly trapné lekačky a obligátní Ripleyová na konci se naštěstí nekoná, byť i zde dostanou klišoidně všichni chlapi na frak jako první. Rovněž se objeví několikrát porušení známých pravidel - blbka, co má zůstat v autě, z něj vyleze, vraždící psychopat není nikdy řádně dobit (nejlepší by bylo uříznout mu hlavu) - což je zde ale jasné, postavy, místo aby mlčely, řvou o pomoc jako divé, což způsobí pravý opak. Celkově však rychlé, podařené, s vypalovačkami od Kim Wilde (You Keep Me Hangin´On), rockových Suspenders (Back In The Ring) a punkových Honningbara (Noen A Hate). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v norském národním parku Jotunheimen. (Cheeker)

Reklama

Reklama