Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicet let poté, co diváky uchvátil původní film, se Krotitelé duchů vracejí, aby se ve zcela nové podobě představili současné divácké generaci. Režisér Paul Feig kombinuje známé prvky boje s nadpřirozenými bytostmi, díky kterým byla původní filmová série tak oblíbená, s novým hereckým týmem, složeným z těch nejlepších komediálních herců současnosti. Připravte se na letní podívanou, během které společně zachrání svět! (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (612)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Ghostbusters" je filmom môjho detstva, ktorý som nadovšetko miloval. V mladom veku mi doprial emócie všetkého druhu. Dokázal vyvolať strach, no zároveň vďaka hereckému obsadeniu či dialógom pomerne slušne zabaviť. A to nehovorím o efektoch, ktoré boli na danú dobu viac ako excelentné. Nový počin, ktorého úlohou je podľa vyjadrenia samotných tvorcov, pokúsiť sa o znovuzrodenie novej éry, na mňa zapôsobil ako krutý výsmech originálu, ktorý môže u podaktorých divákov vyvolať dojem urážky "majestátu". Poviem to takto. Komu sadne humor, ten sa aspoň sčasti zabaví, komu nie, ten prepadne pocitu, s akou že to trápnosťou stráca čas (a že je tam tých trápnych vložiek viac než dosť). Musím uznať, že pár frkov či hlášok je pomerne trefných, ktoré vyčaria úsmev na tvári, no keď príde na najočakávanejšie pasáže, kedy dostáva priestor "tajomno", kvalita snímku neskutočne klesá. Atmosféra nulová, niektorí duchovia výzorom pripomínajúc lacné, odfláknuté kreatúry bez nápadu sklamali najviac. No a keď k tomu prirátam v závere zhovadeného "Slimer-a", človeku je až na vracanie, ako to celé skurvili. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Noví Krotitelé duchů jsou sice hodně slabí a podprůměrní, ale jinak jsou úplně obyčejní a jako takoví si vůbec nezaslouží všechnu tu mediální pozornost, jaké se dočkali. To, že Paul Feig obsadil do hlavních rolí ženy, problém nepředstavuje. Jde o to, že obsadil herečky, které ve snaze působit legračně většinou pouze křečovitě loví bobříka trapnosti, při pokusech o improvizovaný humor vaří z vody a bolestně dolují vtipnost i z gagů, které přestaly být vtipné po pěti vteřinách. Oproti originálu z roku 1984 jsou Krotitelé duchů horší ve všech ohledech od úrovně humoru, kdy chytré vtipy a humor s vážnou tváří nahradila ukřičenost, kulení očí a fistule, po novou verzi titulního songu Ghostbusters. Pouze ty triky vypadají na dnešní dobu lépe, ale ty to moc nevytrhnou. Delší recenze ZDE. ()

Reklama

darkrobyk odpad!

všechny recenze uživatele

Film, který neměl nikdy vzniknout. Přehlédnu všechno to kopírování a vykrádání předchozích dílů, jelikož se tomu dá říkat i pocta. Tohle je ovšem ultrafeministická srajda, kde všichni chlapi jsou divní nebo rovnou blbí a je třeba nakopat jim koule, i kdyby byli už jen v podobě duchů. Z poloviny sitcom bez přimíchaného smíchu, z poloviny ptákovina, co na první pohled není nijak nebezpečná. Hned na druhý jde ale o xenofobní a nenávistný film. Pokud by měly nové Krotitelky duchů prezentovat současný americký film, pak by i dekadence byla ve srovnání s ním procházka báječným růžovým sadem. Naštěstí tomu tak není... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ty voe co se to z těma komediema děje... Neříkám, že původní dva filmy jsou pro mě nějaké nepřekonatelné klasiky, ale jsou to příjemné osmdesátkové komedie a takový potracený remake si nezasloužili. Nemám chuť se o tom dál rozepisovat 1* za to, že na největší sračku roku centrální demenci to nemá a v kině jsem za to prachy nevyhodil, tak budu shovívavý. Nejlepší vtip je obsah. Prej herecký tým složený z těch nejlepších komediálních herců současnosti! V čele Melissa jsem tlustá kráva bez talentu Mc Carthy. Fuck off! 10% ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Čumím. Fakt nevím, nad čím tu většina hodnotících tak brečí. Čekal jsem příšernou příšernost (už jen kvůli tomu, že se musela dát jako hlavním hrdinům šance tentokrát něžnýmu pohlaví, aby si všichni uvědomili, že i ženský dokážou bejt krotitelky čehokoliv), ale kupodivu jsem se příšernosti nedočkal. Chyběla vám stylizace hrdinek do podoby Lary Croft, abyste mohli pohonit nebo co? Nad čím pláčete? Vždyť i originální kluci krotitelé byli pěkný záprdci a vlastně antihrdinové, stejně jako tady ty holky. Možná chybělo víc humoru, ale nejedná se o žádnou trapnost. Snad jediná věc, která mě trochu iritovala, je přestřelená bláznivá vynalézavá Holtzmannová... Na truc přidávám půl hvězdy a zaokrouhluju nahoru. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (20)

  • V čase 1:29:33 se na jednom z billboardů objeví nápis: "That's a big" a pod ním obrázek piškotu. Jedná se o odkaz na původní film Krotitelé duchů (1984), kde stejný piškot použil Egon (Harold Ramis) pro vysvětlení problému se skladováním duchů Winstonovi (Ernie Hudson). (Stibak)
  • Když Patty (Leslie Jones) doveze jako vozidlo pohřební vůz, začne říkat: „Ty máš auto! Ty máš auto!“ Jedná se o narážku na Oprah Show (od r. 1986), kde v jednom z nejslavnějších dílů moderátorka darovala každému v obecenstvu auto. (HonzaR.)

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

08.06.2019

Režisér Jason Reitman (Lítám v tom), syn Ivana Reitmana (Krotitelé duchů I, II), už nějakou dobu kutí pokračování ke kultovní sérii svého táty. To má ignorovat ženský reboot z roku 2016 a místo toho… (více)

Hrdina Uncharted shání parťáka

Hrdina Uncharted shání parťáka

30.03.2019

Herec Tom Holland (Spider-Man: Daleko od domova) má momentálně plné ruce práce s tím, aby neprozradil žádný důležitý spoiler ohledně blížících se Avengers: Endgame, už brzy ho ale čeká natáčení… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

Reklama

Reklama