Reklama

Reklama

Carl „Luke“ Lucas pracuje pro mafiána Markuse Kanea více než dvacet let. Nyní dostal za úkol zorganizovat bankovní loupež, při které je v roli řidiče. Loupež má provést Kaneův synovec a další dva gangsteři. Akce dostává trhlinu, když se zde náhodně objeví policie. V nastalé přestřelce je jeden z lupičů zastřelen, ale také Luke tasí zbraň a poprvé v životě zastřelí člověka, ke všemu policistu. Z banky se jim podaří uprchnout. Luke zbylé dva lupiče vysadí a sám je pak policií dopaden. V následném procesu nevypovídá proti Kaneovi, a tak je odsouzen na doživotí za vraždu a převezen do Terminal Island, soukromé věznice vlastněné společností Weyland Corporation. K financování systému jsou používána vozidla, která zde vězni rozebírají. Jednotlivé díly jsou pak levně prodávány. Také se konají se „zápasy smrti“, v nichž odsouzení bojují na život a na smrt. Tyto zápasy jsou vysílány na Weylandovu soukromém televizním kanále. Jenže sledovanost klesá. Organizátorka těchto zápasů, September Jonesová, musí přijít s něčím novým. Vymyslí tedy „Rallye smrti“. Majitel Weyland je nadšen. Odměna pro vítěze pěti závodů je svoboda… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

S původním filmem nesrovnatelné a to hlavně proto, že to je direct-to-video béčko. Jenže je to velice solidní béčko fungující jako prequel k původnímu filmu. Vrací se i několik původních herců, noví záporáci jsou fajn (Lauren Cohan yeah) a příběh není ani zdaleka tak špatný, jak by člověk čekal. Prostě klasické levné pokračování, které však jako mnoho jiných výrazněji nezklame. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Trochu dražší televizák, který opakuje chyby svého předchůdce, ale na rozdíl od něho mu chybí sympatický hrdina a než se začne konečně závodit, musí divák přetrpět bezmála padesát minut nudné vaty. Navíc Roel Reiné svou rutinní režií dost nudí. Jako béčko je Death Race 2 ještě docela tolerovatelné, avšak účast Seana Beana mi je záhadou. Na satirický originál ze 70.let se Andersonův remake nechytal a tohle je ještě o stupeň horší. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Až na pár akčních scén tu bylo všechno špatně. Po povedené jedničce přišel tenhle nesmysl. Celé mi to přišlo takové amatérské. A kdyby zde nehrálo pár známých tváří, asi by to amatérské i bylo. * * za koukatelnou akci a zajímavý nápad. To že je děj naprosto otřesně přetažený za vlasy nemá smysl u béčka ani rozebírat. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Béčko o vzniku Frankensteina a celé "death race" reality show, které ze začátku vypadalo, že nabere na spádu, ale nakonec bylo ubito přehnaným kopírováním jedničky, s tím spojenými nelogičnostmi a znatelně nižším rozpočtem, který u takového filmu chybí. Zhruba půlku filmu jsem se pronudila, což se mi s jedničkou nestalo. Škoda. Nemůžu dát víc jak za dva kusy, ačkoli si stále myslím, že v oblasti totálně béčkových pokračování kinohitů je tenhle kousek pořád ještě lehce nad průměrem (čti: stále koukatelný). ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Mám Dilema s veľkým "D" (D ako deň D, ha) ako je možne tuna vidieť... nadávať či nenadávať, to je otázka...echm, pri tomto exemplárnom snímku... ja som dobrý synek a preto poviem len... Luke Goss v roli leukemika, chce pred smrťou urobiť pár dobrých skutkov, jeho veľmi dobrý priateľ Sean mu poskytne (nepriamo samozrejme) teplo domova, kde Luke môže uskutočniť svoj sen a stať sa obávaným jazdcom. Medzi tým, stále Luke hej, stretne veľmi priateľského mexikana Dannyho Treja, borec omylom nenosí trikot, myslí si, že každy stoji o jeho mexikanu na jeho mužnej hrudi (no to už je iný príbeh)... do toho cézar-us Ving-us Rhames-us, heeej prečo... je toto vážne potreba?! Peniaze daňových poplatníkov rozflákane po zemi, skopané G(r)ossom aaa... dosť! Jedina cica-mica, ktorá v tomto stojí za zmienku je slečna Lauren Cohan, "eine bose mitze katze", miaau... 1/10 Inak hrala aj Vampire v deníku Vampira, ale už skonala v tom seriali samo... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně v čase 1:17:13, kdy se auto otáčí o 180 stupňů, je možné v záběru zahlédnout také vůz kameramana. (Dreadd)
  • Při odjezdu z banky se lupiči dostanou skrze venkovní dveře. Při otočce auta je vidět, jak v těchto původně prázdných dveřích stojí lidé a sledují natáčení. (ČSFD)
  • Než Sean Bean v úvodu filmu přepne televizi na zprávy o dopadení Luka, sleduje film se závodícími vozidly. Jedná se o snímek Death Race 2000 z roku 1975, tedy předlohu pro Death Race Paula W. S. Andersona. (oLí)

Související novinky

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

23.01.2017

Studio 20th Century Fox se práv na X-Meny jen tak nevzdá, takže je Marvel pomalu začal nahrazovat Inhumans. Rasa superlidí, kteří vznikli při experimentech mimozemské rasy Kree, se objevila už v… (více)

Reklama

Reklama