Reklama

Reklama

Carl „Luke“ Lucas pracuje pro mafiána Markuse Kanea více než dvacet let. Nyní dostal za úkol zorganizovat bankovní loupež, při které je v roli řidiče. Loupež má provést Kaneův synovec a další dva gangsteři. Akce dostává trhlinu, když se zde náhodně objeví policie. V nastalé přestřelce je jeden z lupičů zastřelen, ale také Luke tasí zbraň a poprvé v životě zastřelí člověka, ke všemu policistu. Z banky se jim podaří uprchnout. Luke zbylé dva lupiče vysadí a sám je pak policií dopaden. V následném procesu nevypovídá proti Kaneovi, a tak je odsouzen na doživotí za vraždu a převezen do Terminal Island, soukromé věznice vlastněné společností Weyland Corporation. K financování systému jsou používána vozidla, která zde vězni rozebírají. Jednotlivé díly jsou pak levně prodávány. Také se konají se „zápasy smrti“, v nichž odsouzení bojují na život a na smrt. Tyto zápasy jsou vysílány na Weylandovu soukromém televizním kanále. Jenže sledovanost klesá. Organizátorka těchto zápasů, September Jonesová, musí přijít s něčím novým. Vymyslí tedy „Rallye smrti“. Majitel Weyland je nadšen. Odměna pro vítěze pěti závodů je svoboda… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 10/10/// +Luke Goss, Robin Shou, Ving Rhames, Sean Bean, Danny Trejo, jinak řečeno: na videofilm hodně slušné obsazení, výborné efekty, akce, příběh, děj, hudba, spád, závěr -snad jen obavy, že třetí díl asi nevznikne/// Neuvěřitelný akční nářez, který dějově pasuje jako matička k šroubku a vytváří živnou půdu pro navazující předchozí díl. Zní to složitě? Tak jednoduše: je to prequel :-) Kdo viděl předchozí film bude vědět a bude se mu to o to víc líbit. Vše do sebe začíná zapadat (vznik soutěže, pravidla, vznik Frankensteina...) a přestože je to film určen jen pro video, svému předchůdci se technickou kvalitou vyrovná a akcí ho možná i předčí. Jsem nesmírně spokojen a překvapen. Tuhle jízdu jsem si užil./// Celkem 89%/// ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Teda přihodit ještě na konec Stathama do malé miniroličky a nejspíš bych dal maximum. Televizní dvojka je minimálně stejně zábavná, jako Andersonův "originál" z roku 2008. Akce se nezastaví, za skvělou považuji první dvacetiminutovku - takhle se má točit úvod do akčního filmu! Jinak je to super béčko se vším všudy: nad krásnou debilitou a sterilností některých scén jsem se šklebil v podstatě neustále. Velká spokojenost, satisfakce pro můj fetiš do zpomalených záběrů, a hlavně parádní Sean Bean. Fanoušky jedničky Death Race 2 určitě nezklame. ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Ak náhodou plánujete v blízkej budúcnosti vykradnúť banku, jednoznačne, opakujem „jednoznačne“ musíte byť štyria a určite vám helfne nadupaná dvojdverová kára. To pomôže. Rátajte však s tým, že v policajných autách zásadne sedia nepriznaní potomkovia Nikiho Laudu, ktorí vás dobehnú, aj keď budú mať o 200 koní menej. Podobných kravín zožeriem aj viac, tak prečo nie fifty na to Béčko. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je čím dál tím populárnější dělat místo všemožných pokračování raději různé restarty aby diváci věděli, jak vše začalo a ve filmu mohli hledat všemožné odkazy na to co už znají. Nevadí to u filmů jako "Star Wars" ale proč proboha dělat restart béčkového filmu o automobilových závodech v prostředí věznice (ačkoliv se mi původní Rally smrti opravdu líbilo)? Tím jsem ve zkratce popsal o co zde jde a pokud si někdo pamatuje maskovaného fantoma z prvního filmu, tak pokračování je přesně o tom, proč musí skrývat svůj ksicht pod onou, nepříliš stylovou maskou. Standardní béčko, které šlo rovnou na DVD není vyloženě průserem, jen vyloženě zbytečným filmem, který nepřinese nic nového a vše co už bylo viděné, nedokáže ukázat o nic lépe. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně dobré dvd pokračování výborného béčka. Roel Reiné naštěstí nepatří mezi ty netalentované loosery, kteří se většinou u dvd filmů poflakují a natočil dosti zábavný film s výbornou akcí. Navíc mě potěšilo, že příběh nevaří z vody a děj okolo Jasonova předchůdce je celkem dobrej, jenom v posledních 20 minutách je dosti uspěchanej a docela tupej. Navíc k výborným závodům se přidává i dobrý nápad o boji na život a na smrt a bitky jsou taky dobře natočené, i když střihač se občas mohl trochu více klidnit. Luke Goss je celkem sympaťák, i když ty jeho drsný pohledy do kamery jsem mu moc nežral. Zbytek obsazení si taky uhraje svoje, zvláště Trejo v docela kladné roli je hodně příjemný. Stejně jako celý film, z kterého se nakonec vyklubalo hodně příjemné béčko. Trojce se nebráním.70% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Keď hlavná postava uteká z banky a cúva s autom, je vidieť, ako stočí volant prudko doprava. V nasledujúcom zábere však auto zadriftuje doľava. (Johnny.ARN)
  • 14K je pri súboji s Xanderom zasiahnutý sekerou do chrbta. V ďalšom zábere, keď lezie na vrak autobusu, je však jeho tielko celé a bez krvi. Až ďalší strih ukáže zranenie v celej kráse. (BlackTom)
  • Než Sean Bean v úvodu filmu přepne televizi na zprávy o dopadení Luka, sleduje film se závodícími vozidly. Jedná se o snímek Death Race 2000 z roku 1975, tedy předlohu pro Death Race Paula W. S. Andersona. (oLí)

Související novinky

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

23.01.2017

Studio 20th Century Fox se práv na X-Meny jen tak nevzdá, takže je Marvel pomalu začal nahrazovat Inhumans. Rasa superlidí, kteří vznikli při experimentech mimozemské rasy Kree, se objevila už v… (více)

Reklama

Reklama