Reklama

Reklama

Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 4

Recenze (2 446)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vývoj nezastavíš. Nejdřív jen pomstychtivý Max, pak Mad Max a jeho pes a teď Mad Furiosa a její pes Max. S ukradnutou harémovou líhní a na podvozku Tatra se ti dva postaví všem, chybí už jen Čagin na Kamazu.. Popojíždění po australských okreskách vystřídalo akční hromobití na planetě Tatooine, šéfkuchař Seale slavnostně zahájil vizuální bakanálie, kaskadéři předvádí božský vítr a co si budeme nalhávat, nějaká větší košatost příběhu by byla stejně nepatřičná jako Nedvěd hrající na elektricko-plamenometnou kytaru Stánky. Miller s tučným měšcem Warner Bros. za pasem neuvěřitelně zamachroval a já doma vysypal z oblečení tolik písku, že by to stačilo na atletické doskočiště. Zkrátka tam, kam před 35 lety přijel režisér na kole bez přehazovačky a odrazek, vjel nyní na nadupané silniční motorce. Ale abyste si nemysleli, já cyklistiku docela rád.. P.S.: Přál bych si, aby nyní z režiséra napojením na přístroje udělali Immortana George a já se mohl za dalších 35 let podívat, kam až zase vystoupaly možnosti filmových tvůrců. Vývoj nezastavíš.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak šílený film jsem hodně dlouho neviděl. Skoro to vypadá, jak kdyby si George Miller natočil svůj nejujetější sen, tak jak ho fakt viděl a prožil. Nikdo mu do něj nekecal, nekafral a on si to prostě udělal přesně tak, jak chtěl. Šílenství, bezmoc a beznaděj je z postapokalyptického světa dýchat na tisíc dvěstě světelných let. Hardy, Hoult a Theron jsou pak naprosto parádní sázkou na hereckou jistotu. Horší už je to s některými tak moc šílenými momenty, že ani přes ně jsem přejít nedokázal a jediné, co mi po těch scénách zbylo, tak nepochopená tvář, která vlastně doteď pořádně nepostřehla, co to vlastně viděla. Jedno je ale jasné. Tak dobře natočenou akci, kde digitální efekty se ztratí před skutečnou akční jízdou, jsem hodně dlouho neviděl. Jestli jsem vůbec něco takového v tomhle tisíciletí viděl. Těžko říct. Spíš ne. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Bizarní, monstrozní a doslova a do písmene šílené (ujeté) ve všech směrech a ohledech. Tahle epicka, nadupaná akční a audovizuální parádička (skutečně velkolepá pocta všem těm klasickým 70/80's béčkovýmpost-apokalypťákům) v čele s klasickým Mad Maxem, kterému ted určitě stoupne sledovanost, šlape jak hodinky a ani na vteřinul díky téměř nonstop-akci (neuvěřitelně kreaitvní, nádherné kaskaderské kusy) nenudí. Tomuto filmu (správnému trashy) nechybělo prakticky vůbec nic (samozřejmě někdo může namítnout, že film mohl mít propracovanější dějovou zápletku, lepší vývoj postav, že tam byly i některé věci které nedávaly moc smysl, pokud ale máte z tohoto soudku už něco málo nakoukáno, tak nadtím jen mávnete rukou a sami uznáte, že tohle vše nikdy není tou hlavní podstatou-prioritou u těchto a podobných filmů). "Zběsilá cesta" je neuvěřitelně špinavý a hlavně pak zábavný film, film který předčil veškerá moje očekávání, a troufám si říct že je to jeden z nejlepších (nebo spíš nejpovedenějších) filmů ve své kategorii, všem trash-maniakům mohu tento kousek vřele doporučit. Dlouho jsem neviděl nic podobného a asi zas dlouho neuvidím jak se zdá, na odreagování a výplach mozku ideální kousek:-) Jo, i já tu musím zmínit toho šíleného magora s elektrickou kytarou šlehající plameny (doprdele co to bylo? mimochodem fakt skvělej nápad - kdy tímto aktem se film už teď zařadil mezi nesmrtelné a pamětihodnotné!) to se jentak nevidí, parádní vsuvka a hurá do akce, která nikdy nekončí! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Pôvodnú sériu mám rád, obzvlášť kultovú dvojku, preto som sa aj veľmi tešil na toto nové spracovanie a našťastie nesklamalo. Hlavne musím pochváliť, že je to úplne netradične pojatý veľkofilm, pri ktorom som mal konečne pocit, že tvorcovia mali voľnú ruku a tak nemuselo dochádzať k zbytočným kompromisom, ktoré by to len kazili. A takto dynamický a pritom pomerne dlhý akčný film som nevidel už poriadne dávno, tu som mal skutočne pocit, že tie dve hodiny prešli za polovicu času. Ale práve tento klad má predsa len v sebe aj svoju horšiu stránku, celý film je vlastne jedna dlhá naháňačka a tak už nezostalo času na plnohodnotný príbeh, ale aj tak tu má stále čo zaujať, či už vízia budúcnosti so zaujímavým typom spoločnosti, viacero kmeňov zabijakov, množstvo detailov, ktoré to príjemne spestria, hlavne tí duchovia minulosti prenasledujúci hlavného hrdinu a dokonca sa tu nájde aj niekoľko príjemných a fungujúcich emotívnych momentov, za čo môže aj dobrý výber hudby. Na akcii, ktorá tvorí väčšinu času filmu síce musím trochu vytknúť, že je tu všetkého možno až zbytočne moc, jednoducho tých zničených vozidiel, zabijakov letiacich vzduchom a podobne je tu tak veľa, že to časom už nepôsobí až tak úderne a tiež ten eRkový rating sa dal využiť ešte trochu viac, síce sa tu nájde niekoľko drsných momentov, ale pôsobia skôr tak nenápadne. Ale inak je to celé skvelo natočené, dynamické, špinavé, veľkolepé, pestré a nadmieru nápadité, pričom na ten výber rozmanitých vozidiel je radosť pozerať. Hlavne taká naháňačka s motorkármi a ich zostreľovanie behom skokov, sekvencia s hojdajúcimi sa zabijakmi a mnoho iného, tu ma jednoducho akcia dosť bavila. Postavy síce kvôli celkovej dynamike nemajú až tak veľa priestoru, ale aj tak ma bavili. Tom Hardy tu predstavuje typickú postavu tohto žánru, teda drsného muža, ktorý sa stará hlavne sám o seba, možno aj preto mi hlavne prvú polovicu bola sympatickejšia Charlize Theron a veľkým plusom je aj postava mladíka, ktorý spočiatku pôsobí úplne bezvýznamne, ale ten jeho postupný prerod sa mi dosť páčil. A nesklame ani pestrý výber záporákov. Takže síce k úplnej spokojnosti mi ešte trochu chýba, hlavne by som chcel viac príbehu kľudne aj na úkor akcie, ale aj tak ma George Miller nesklamal a som rád, že ani po toľkých rokoch svoje schopnosti pre tento žáner nestratil. Rád si to pozriem znovu a dúfam, že sa dočkám aj pokračovania. 82% ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Vše, co jsem chtěl říci, již vyřknul JFL. To, že plakátům vévodí Charlize Theron, není náhoda, ona ve výsledku odřídí celý film. Co schází do intenzity dvojky, tak nabírá na komplexnosti fikčního světa. Žádná popkultura, žádné pomrkávání, žádná frančíza - konečně blockbuster, který bude mít co říct i za půldruhého století. Nadčasově boží. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (80)

  • Vo filme bolo použitých viac než 2000 vizuálnych efektov – najčastejšie zahŕňali zmenu osvetlenia, zmeny počasia, terénu, kompozície horizontu či digitálne upravenú oblohu. (Rorschach_SK)
  • Světová premiéra byla 14. května 2015 v Cannes. Ve stejný den byl tento film uveden i do našich kin. (Plechpetr)

Související novinky

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

21.05.2024

Vyjma hokejových komentátorů jsou v těchto dnech nejzaměstnanějšími pracovníky v celé Evropě nejspíš ti šťastlivci, kteří v Cannes drží stopky a měří, jak dlouho po skončení filmu trvají které ovace… (více)

Další Šílený Max je v přípravách

Další Šílený Max je v přípravách

02.05.2024

Již za pár týdnů nás v kinech čeká návrat do dynamického světa stvořeného vizionářem Georgem Millerem (Šílený Max). Furiosa: Sága Šíleného Maxe dorazí na plátna 23.5., tedy celých devět let poté, co… (více)

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Reklama

Reklama