Reklama

Reklama

Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (2 446)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Hlavná sila nového Mad Maxa nie je vtom, že bude šokovať ľudí, ktorí nevedia, čo od tohto žánru čakať, ale vtom, že dokáže strhnúť aj zasvätených. Fury Road je klenotom akčného filmového sveta vďaka svojej obrazovej nápaditosti, nadsádzke s neustálym humorom, a nehasnúcim napätím od začiatku do konca. Nehovorím, že ten film nemá chyby: dej je reciprocitývny a chrakatery postáv sú len nakusnuto vykreslené - ale všetko to je presne v takej miere, aby sa to nebralo vážne a aby to malo neskutočne dynamický spád. Nepamätám sa, kedy som naposledy tak zarito fandil postavám, ktoré sa na prvý pohľad nedajú brať vážne. A to je ten trik - behom filmu sa všetko dokáže otočiť. A to sa vzťahuje na celý film. Teším sa na ďalšie projekcie. Ps: 3D nebolo tak účelové od dôb Avatara. 92% | CineStar Anděl Praha, 13.5.2015 | ()

woody 

všechny recenze uživatele

Mad Max: Fury Road je nejprogresivnějším blockbusterem dekády. Kupodivu tak činí právě tím, jak moc je staromilecký. Žádné převratné hrátky s narací, bez novátorských CGI efektů - prostě ryzí radost z vyprávění, přímočarost. Všechny ostatní blockbustery okolo odcházejí na hambu, protože se ukazuje, jak jsou sterilní a generické ... Mám je rád, ale oproti Mad Maxovi působí jako chudí příbuzní. Miller předvádí film z jiné galaxie, galaxie auteurských megafilmů, které vymřely s odchodem Nového Hollywoodu. Někdo z Warner Bros. však jeho bizarní a maximalistické vizi post-apo světa uvěřil a daroval mu přes 200 mega. Miller z nich udělal něco tak božího, že jste to snad neviděli. Do detailu promyšlená výprava i děj (!), vysoustružená režie, nevídané ztvárnění žen - akčních hrdinek... Mad Max je opravdu film roku, možná i dekády, každopádně však jedna z největších událostí, kterou jsem kdy v kině viděl. ()

Reklama

RedAK 

všechny recenze uživatele

Šílený Max vlastně příliš šílený není, spíš je povětšinou šikanován komparzem nebo ženskýma, bůhví co je horší, a po celou dobu si vystačí se dvěma až třemi mimickými výrazy a ještě méně slovy, z nichž přinejmenším polovina jsou pazvuky věrohodně připomínající našeho psa Ťapinu při páření s moji nohou. Ovšem film šílený je. Šílenější, drsnější a bláznivější než kdybyste do jedné místnosti zavřeli čtyřicet členů Texaského kartelu a jednoho Chucka Norrise na kokainu. Dlužno podotknout, že jsem do teď absolutně netušil, že vůbec existuje nějaký Mad Max ztvárněný květákovou kšticí Melem, takže jsem nestačil žasnout nad nápaditostí každého záběru a masky předpokládám dělali tak, že každému herci obtiskli ksicht v prasečích vnitřnostech, poněvadž taková vizuální kreace se jen tak nevidí. Charlize jakoby taťkovi z okna vypadla, tudíž vypadá jak rakovina s ušima, každopádně ji hravě dorovnávají polonahé těhule a zejména pak stylově zářící redheadka, do níž se zamiluje jeden z těch špatně opálených plešounů z druhé strany barikády, takže altruistka bude soustavně přemýšlet, ve které díře by jí jeho povadlý plesnivý vrásčitý hnijící páchnoucí čurák vadil nejméně. Je pravdou, že já se snadno nadchnu takřka pro všechno, ostatně posledně jsem si jako jediný z naší party sedmi vožralých hovad a jednoho debila myslel, že bude dobrý nápad pochcat policajtům psa, ačkoliv se později v cele předběžného zadržení ukázalo, že to nepatřilo zrovna mezi ty best of best myšlenky, nicméně u Maxe jsem nadšen fakt byl, blahem jsem se při projekci roztekl jak toi toika v poslední den festivalu a v hospodě jsem zběsile máchal rukama jak Jirka Krytinář když se snaží dosáhnout na kliku, abych přátelům barvitě vylíčil, co všechno se tam dělo. Takže za mě hodně dobrý a pálím mnohem silnějších pět pizd, než jaké jsem dal třeba Příběhu žraloka, za což se dodnes stydím, protože je naprosto bez debaty jasné, že Hledá se Nemo byl řádově lepší! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ačkoli Max není šílený, ba naopak patří mezi malou hrstku střízlivě uvažujících postav, film vskutku šílený je. Šílený a zběsilý a taky trochu zrychlený. S překvapeným a potěšeným úsměvem mohu říct, že tolik akce, kolik přináší nový Max, dokáže nabídnout jen velmi málo akčních filmů. Je však kvantita také zárukou kvality? Jak už jsem naznačil, trochu mě iritovalo, že 90% akce je mírně zrychleno. Na druhou stranu je to stále lepší než zběsilý střih, který je bohužel dnes tolik v módě. Akční sekvence jsou zde přehledné a vizuálně velmi chytlavé. Vlastně celý film je natočen opravdu špičkově, je to nezastavitelná řež. V upozaděném příběhu potěší, že postapokalyptický svět není ani v nejmenším odbyt, dočkáte se spousta zajímavých detailů, které dokreslují obrázek života v tomto bizarním světě. Propíraný feministický aspekt filmu není tak hrozný, ale přesto ne nezanedbatelný, ta jednoruká lesba mi lezla na nervy. :) 8/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Pôvodnú sériu mám rád, obzvlášť kultovú dvojku, preto som sa aj veľmi tešil na toto nové spracovanie a našťastie nesklamalo. Hlavne musím pochváliť, že je to úplne netradične pojatý veľkofilm, pri ktorom som mal konečne pocit, že tvorcovia mali voľnú ruku a tak nemuselo dochádzať k zbytočným kompromisom, ktoré by to len kazili. A takto dynamický a pritom pomerne dlhý akčný film som nevidel už poriadne dávno, tu som mal skutočne pocit, že tie dve hodiny prešli za polovicu času. Ale práve tento klad má predsa len v sebe aj svoju horšiu stránku, celý film je vlastne jedna dlhá naháňačka a tak už nezostalo času na plnohodnotný príbeh, ale aj tak tu má stále čo zaujať, či už vízia budúcnosti so zaujímavým typom spoločnosti, viacero kmeňov zabijakov, množstvo detailov, ktoré to príjemne spestria, hlavne tí duchovia minulosti prenasledujúci hlavného hrdinu a dokonca sa tu nájde aj niekoľko príjemných a fungujúcich emotívnych momentov, za čo môže aj dobrý výber hudby. Na akcii, ktorá tvorí väčšinu času filmu síce musím trochu vytknúť, že je tu všetkého možno až zbytočne moc, jednoducho tých zničených vozidiel, zabijakov letiacich vzduchom a podobne je tu tak veľa, že to časom už nepôsobí až tak úderne a tiež ten eRkový rating sa dal využiť ešte trochu viac, síce sa tu nájde niekoľko drsných momentov, ale pôsobia skôr tak nenápadne. Ale inak je to celé skvelo natočené, dynamické, špinavé, veľkolepé, pestré a nadmieru nápadité, pričom na ten výber rozmanitých vozidiel je radosť pozerať. Hlavne taká naháňačka s motorkármi a ich zostreľovanie behom skokov, sekvencia s hojdajúcimi sa zabijakmi a mnoho iného, tu ma jednoducho akcia dosť bavila. Postavy síce kvôli celkovej dynamike nemajú až tak veľa priestoru, ale aj tak ma bavili. Tom Hardy tu predstavuje typickú postavu tohto žánru, teda drsného muža, ktorý sa stará hlavne sám o seba, možno aj preto mi hlavne prvú polovicu bola sympatickejšia Charlize Theron a veľkým plusom je aj postava mladíka, ktorý spočiatku pôsobí úplne bezvýznamne, ale ten jeho postupný prerod sa mi dosť páčil. A nesklame ani pestrý výber záporákov. Takže síce k úplnej spokojnosti mi ešte trochu chýba, hlavne by som chcel viac príbehu kľudne aj na úkor akcie, ale aj tak ma George Miller nesklamal a som rád, že ani po toľkých rokoch svoje schopnosti pre tento žáner nestratil. Rád si to pozriem znovu a dúfam, že sa dočkám aj pokračovania. 82% ()

Galerie (185)

Zajímavosti (80)

  • Ve filmu se objeví pistole Glock 17 Gen 1. (Octopus6.1)
  • Na hollywoodské premiéře se objevil i Mel Gibson, původní představitel Maxe Rockatanskyho (Tom Hardy), a spolu s Tomem Hardym zapózoval pro fotografy. (Steewe)
  • Známy austrálsky zabávač a moderátor Bert Newton bol jeden z prvých, ktorých režisér George Miller obsadil do filmu. Natáčať sa malo v Broken Hill, kde sa nakrúcal aj Šialený Max 2: Bojovník ciest (1981). Avšak dažde úplne zmenili vzhľad púštnej krajiny, a tak sa producenti rozhodli presunúť natáčanie do nehostinných končín Namíbie. Tento fakt oddialil začiatok natáčania, a preto sa uprostred roku 2012 rozhodol Bert Newton z produkcie vycúvať a dať prednosť divadlu, presnejšie novej adaptácii hry Annie. (beso74)

Související novinky

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

21.05.2024

Vyjma hokejových komentátorů jsou v těchto dnech nejzaměstnanějšími pracovníky v celé Evropě nejspíš ti šťastlivci, kteří v Cannes drží stopky a měří, jak dlouho po skončení filmu trvají které ovace… (více)

Další Šílený Max je v přípravách

Další Šílený Max je v přípravách

02.05.2024

Již za pár týdnů nás v kinech čeká návrat do dynamického světa stvořeného vizionářem Georgem Millerem (Šílený Max). Furiosa: Sága Šíleného Maxe dorazí na plátna 23.5., tedy celých devět let poté, co… (více)

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Reklama

Reklama