Reklama

Reklama

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 3

Recenze (1 385)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nazdar bejku, kam deš takhle večer? A co takovej výraz? - Ále, du z kina domu. - Aha, a na čems byl? Něco českýho? - Né vůbec, novej Total Rektal. - Počkej, to scífko se Šváňou? Dyť ten je starej jak já! - Né, tohle je nová verze, víš? - Aha, a dobrý? - Vůbec. Vizuál sice hezkej a ty dvě čundy taky, no ale když tam furt něco bouchalo a střílelo se, tak mně to bylo docela šumák. - Takže trapný jo? - Hmmm... - Hele, a nechceš zajít na pivko? To ti zvedne náladu! - Né dneska už ne, pudu domu, dám si špeka a mrknu na ňáký porno, to mě taky zvedne. - Hehe, to je fakt! Tak jo draku, měj se a o víkendu se u tebe stavim jo? - Dobrá, mrknem na ten novej kinorip Promethea. To by mohlo bejt už super. - Oká, tak čus. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

"Tak aspoň že ta Beckinsaleová měla na začátku hezký spoďáry", řekl (americký) divák, dosrkal kolu a odešel domů. /// Wiseman je lišák a půjčuje si leckde. Ve výsledku to není žádná tragedie, protože dokázal prvky z Minority Report, Blade Runnera a původního TR zručně zkombinovat, aniž by však vytvořil jakýkoliv zárodek kultovního filmu. Akce je velmi solidní (bitka v Recallu, honička na dálnici, změna gravitace v Zeměpádu), ale dechberoucí scény nečekejte. /// Charismatický Cranston na minimálním prostoru předvádí maximální výkon, Farrell je obstojný, ale s ženami je to už o dost horší - otravná domina Beckinsale, extrémně nevýrazná a mdlá Biel. A těch blbostí - časovač bomby (na konci), stejný čas v Austrálii i Anglii a vlastně i zápletka - dělníci by se dali zabít rychleji a úsporněji. /// 125milionový rozpočet je na filmu vidět - vizuální efekty jsou skutečně velmi zdařilé, ale stávají se jen kulisou nevzrušivého příběhu. Lehce otravná je hudba, zdá se totiž, jako kdyby Gregson-Williams znal snad jen kontrabasy nebo něžný klavírek. *Spoiler* No a na konci nám vyjde sluníčko, Hauser se rozpomene na svou lásku a dvojice se políbí. Kurňa, to je děsné klišé! Jenže co od scenáristů Ultraviolet nebo Útěk na Horu čarodějnic (ech) čekat. 65 %. [Kino] ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Není to taková zábavná jízda jako Wisemanova čtyřka Smrtonosné pasti, ale i když je vám to příběhově ukradené, těch 200 mega je na slušných honičkách a spoustě záběrů monumentální futuristické městské zástavby dobře vidět. Herecky si krade film pro sebe Kate Beckinsale, která si zlobivou manželku vychutnává se sebejistotou herečky, co má nastříleno, nakopáno a nalatexováno z béčkových produkcí a co se každé ráno probouzí vedle režiséra, co jí pravidelně přihrává hlavní role. A s přehledem válcuje matné výkony jindy mnohem lepších kolegů (Farrell, Cranston, Nighy). Ale to, že se nedočkáme pořádného catfightu Beckinsale s Biel, to je u mě epic fail. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Bavila mě triková stránka, bavili mě herci, bavily mě náznaky dubstepu v hudbě Gregsona-Williamse... Jenže tím to asi hasne. Imbecilita filmu je do očí bijící, poplatnost děje akčním sekvencím se ani nikdo nesnaží maskovat a ani ta samoúčelná akce není vlastně moc dobře inscenovaná ani záběrovaná... A prdelka Kate Beckinsale mi na dobrej film fakt nestačí... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Chybí tomu jenom taková maličká věc... ehm, jak se tomu říká... pochází to z Nizozemska, nezastaví se před jakoukoliv nekompromisností, cynismem, nadsázkou, černočerným humorem, dělá si prdel z Holywoodu a ustálených tradic a postupů... A má rudou planetu.. Verh... Verhoeven. Ano, to je ono. Vizuálně pecka, využívá to každý dostupný chechták v okolí, ale příběhově sterilnější než nemocniční náčiní. A ani postavy na tom nejsou o nic lépe. Průměr díky krásné terminátorce Kate, spolehlivému Colinovi, akci a tomu vizuálu teda. Potenciál být něčím lepším to ale mělo a hlavně v úvodu to na mě kouká ze všech stran. Škoda. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (36)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 58,9 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 198,5 mil. (NIRO)
  • Jessica Biel (Melina) prezradila, že pri nakrúcaní ju inšpiroval herecký kolega Colin Farrell (Douglas Quaid). „Colin je jedným z dôvodov, prečo to bol taký skvelý zážitok. Je inšpirujúce sledovať ho," povedala a ďalej dodala: „Neustále sa snaží urobiť niečo inak, prekvapoval mňa, prekvapoval seba a stále posúval svoje hranice." (Sufferer)

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno