Reklama

Reklama

Umbrella Academy

(seriál)
  • USA The Umbrella Academy
Trailer 1
USA, (2019–2024), 30 h 11 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hrají:

Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Mary J. Blige, Cameron Britton, Adam Godley, Colm Feore (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znova setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (169)

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Spousta záhad, "zvláštních" postav a dobrého soundtracku nezachrání laxní zacházení s dějem, který působí poloprázdně (stejně jako osobnosti hlavních postav). Jsem na konci druhého dílu a vůbec se mi nechce pokračovat. Chvílema to je nudné (hlavně když mluví Elen Page), chvílema nevěrohodné a líné, chvílema hloupé (rvačka na pohřbu) a naivní. Zrovna tam byla akční scéna (v obchodu s oblečením), která byla totálně nezábavná, ale tvůrci si asi mysleli, že to zachrání hudbou. Od žádné postavy jsem ještě neslyšel nic, co by mě pobavilo, což je na 2 hodiny stopáže smutný. Svědčí to o unylých dialozích a scénáři. Sheehan mě v Misfits hodně bavil, ale tady se nijak zvlášť neprojevuje. Prostě tam je a je jakože divnej, protože je většinou jen ve slipech. Elen Page je herečka, který bych rád rozkopal držku - velmi nesympatické neštěstíčko. Snad jen jedinou postavou, která mě (a to jen mírně) zajímá, je ten kluk - ale kdo ví, jak se to s nim vyvine. Lidi píšou, že vývojem projde jen jedna postava a i kdyby to byl právě on, tak je to na seriál docela blbý score. Neočekávám, že to bude stát za to. Jen další z řady průměrných adaptací. Podobně debilně na mě působil seriálový Preacher. Tohle potěší jen jedince, které obšťastní i mírně nadprůměrná věc. Mě to ale nestačí. Je to nuda, ztráta času a mělo by se to zabít. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Superhero seriál, kde hlavní hrdinové využívají své schopnosti minimálně. Má to slušný koncept i nezvykle divné postavy s ještě divnějšími záporáky, kteří mi vůbec nesedli. Příběhově seriál sice zaujme a potěší i pár nečekaných zvratů, co však zamrzí je výrazná absence akce a pomalejší tempo. Poslední díly dokoukáno spíše z povinnosti než s nadšením. Zklamání. Nejoblíbenější postava číslo 5.60% ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Šest týpků, ze kterých pouze dva jsou (relativně) normální a ono to utáhne seriál! E. Page se mi líbil(a) víc jako žena, respektuji však změnu a musím přiznat, že to seriálu dodává samostatný, autentický příběh. Mám za sebou aktuální tři série a přestože ve všech jde o obligátní záchranu světa, je každá sympaticky jiná (první série byla samozřejmě nejlepší - i vedlejšími charaktery). ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od seriálu jsem nevěděl co čekat, rozhodl jsem se koukat kvůli hypu, který to má, pár dílů mi trvalo, než jsem se do toho dostal, ale pak už jsem se nedokázal odtrhnout. Komiks jsem nečetl, takže to s tím nemám jak porovnat a budu to hodnotit prostě jako seriál. Jde o "superhrdinský" seriál, který je velmi specifický a svůj, což je kurva svěží a něco co jsem potřeboval na odbočení od typických příběhů, které jsou na každém rohu. Soundtrack je zde velmi fajn a příjemně sedí do scén, i když je zde neobvyklá hudba v neobvyklém místě a kupodivu to právě funguje. Postavy jsou hodně různorodé a každý si najde svého oblíbence, za mě a za většinu lidí musím zmínit Klause a Pětku, kteří jsou totálně úžasní, tím ale nechci říct, že ostatní stojí za nic, většina je taky velmi fajn. Jde o super záležitost, třetí série skončila celkem uzavřeně a kdyby už chtěli pokračovat s dalšími sériemi, tak by bylo dobrý, aby se drželi něčeho přízemnějšího, protože další hrátky s časem už by byly jednak ohrané a hlavně by to tam začalo dělat pořádný blivajz. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„SVĚT SKONČÍ ZA 8 DNÍ...“ /// Superhrdinský schopnosti, cestování časem, Ellen Page, „zmetek“ Nathan… příběh dysfunkční rodiny složený z výjimečných bratrů a sester, jenž mají zabránit apokalypse. Naštěstí se problematicky nevyrovnávaj se superschopnostma, ale s tím, že fotr byl čurák a psychologicky řešej spíš vztahy mezi sebou. (No… i když…) Někdy to nevodsejpá, jak by mělo. Na druhou stranu je tady celkem solidní snaha o humor. A až bude druhá řada…, já příjdu! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej komiks, kterej napsal Gerald Way a ilustroval Gabriel Bá, neznám. 2.) Snažím se, aby parchanti dosáhli svého potenciálu. 3.) Thx za titule „Zira.“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (660)

Zajímavosti (21)

  • Název epizody Run Boy Run je také stejnojmenná píseň od Woodkida, která hraje na začátku, když číslo 5 (Aidan Gallagher) cestuje v čase. (LUKICKK)
  • Originální komiksový příběh napsal Gerard Way, frontman kapely My Chemical Romance. (3T)

Související novinky

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (více)

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

06.05.2021

Herečka Blake Lively (Mělčiny, Město) bude produkovat a zároveň si zahraje i hlavní roli v nové chystané adaptaci drsného komiksu Lady Killer pro Netflix. Scénář k filmu napíše Diablo Cody (Juno,… (více)

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

02.01.2020

Přestože dostal Netflix v roce 2019 dva silné konkurenty v podobě Apple TV+ a Disney+, stále se jedná o jednoznačně největší a nejúspěšnější streamovací službu na světě. Důvodů je spousta, když se… (více)

Reklama

Reklama