Reklama

Reklama

Umbrella Academy

(seriál)
  • USA The Umbrella Academy
Trailer
USA, (2019–2024), 30 h 11 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hrají:

Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Mary J. Blige, Cameron Britton, Adam Godley, Colm Feore (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znova setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (169)

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01+S02 - Sedlo mi to. Je to zábavné, má to hodně cool scény, parádně to pracuje s písničkovým soundtrackem, dobré tempo a zajímavé a ne vždy sympatické postavy (Pětka a Klaus jsou toho výborným příkladem). Jediné, co mě trochu sralo je to, že se 90% zápletek dalo vyřešit, kdyby si postavy normálně popovídali a nechovali se jako egomaniaci (ale je to podle komiksu a tam je tohle chování naprosto běžné). Akce je povedená a místy dost krvavá. Postavy jsou parádně napsané a mají dost vrstev a herci je zahráli velmi dobře. Líbilo se mi jak to mění styly a hraje si to vyprávěním a diváckým očekáváním. Z mé strany spokojenost a těším se na další řadu. S03 - Já jsem spokojený. Druhá řada skončila velkým zvratem a já jsem se nemohl dočkat dalších dílů. Teď, když mám seriál za sebou mohu říci, že se čekání vyplatilo. Seriál se vrací ve výborné formě a znovu mě hodně dobře bavil. Hned na začátku přiznám, že skvělá druhá řada zůstala sice nepřekonaná, ale to nic nemění na tom, že mi nejnovější řada sedla. Opět jsem dostal to, co mám na tomto seriálu nejradši. Zajímavé postavy, skvělý soundtrack, výborné herecké výkony, přepálenou a netradiční komiksovou jízdu, a místy hodně ujetou a vtipnou podívanou. Z mého pohledu největší problém, který seriál má je to, že hlavní zápletka s apokalypsou je slabší. Už potřetí sledujeme, jak sourozenci Hargreevesovi zachraňuji realitu a čas. Dvakrát to bylo super, po třetí je to už trochu nuda, a přitom tvůrci mohli využít nové postavy, nové hrozby a vydat se jiným směrem, když už změnili kompletně status quo. Díky tomu jsem měl pocit, že se příběh lehce točí v kruhu a negraduje, tak jak by mohl. Tvůrci stále drží všechny důležité karty v ruce a čekají na vhodnou chvíli, aby je mohli vytáhnout. Bohužel to dělají na úkor děje, zvratů a dalších věcích. Ve třetí řadě jsem pocítil, že je děj místy zbytečně natahovaný, a seriál klidně mohl mít o dvě epizody méně. Nicméně, i přes všechny tyhle výhrady okolo děje, stále platí to, co jsem napsal v první větě - jsem spokojený. Třetí řada není bezchybná, některé věci šly udělat lépe, ale pak jsou tu všechny klady, díky kterým vím, že třetí řada The Umbrella Academy nebyla ztrátou času. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Seriál jsem zaregistroval už pár měsíců před premiérou, protože mu dělal Netflix docela slušnou propagaci. O komiksu, na kterém je děj založen, jsem ale nikdy předtím neslyšel. Podle prvních trailerů to nevypadalo úplně špatně. Zamlouvalo se mi obsazení. Známé tváře jako Ellen Page nebo Robert Sheehan doplňují tváře úplně neznámé a klape jim to. Líbilo se mi i to, že má jít o další z řady komiksů, které necílí na teen obecenstvo a mě osobně se tahle dysfunkční rodinka trefila do noty. Postavy jsou zajímavé a ani flashbacky nejsou nijak rušivé. Navíc to má jeden z nejlepších soundtracků za poslední dobu. Třeba pilot přinesl úžasnou scénu, kdy všichni tančí při písničce I think we're alone now. Jen mi přišlo, že tomu po dobrém pilotu selhalo tempo a do posledních dílů jsem se přemáhal. I když poslední díly zase byly mnohem zajímavější. Pokud ale máte zájem o jiný seriál s nestandardními postavami, tak Umbrella Academy je trefou do černého. Já si jen myslím, že to mohlo dopadnout ještě mnohem lépe. 2. série Nestává se to často, ale musím říct, že druhá řada byla o dost lepší než ta první. První mi přišla jako lehký nadprůměr, ale u druhé jsem se bavil o poznání víc a vážně se nemůžu dočkat toho, kam to bude pokračovat. Příběh byl zajímavý, cestování časem se povedlo a i zasazení do doby se podařilo. Neměl jsem moc tušení, kam se to bude vyvíjet, ale všechno fungovalo tak, jak mělo a jak jsem si představoval. Navíc je třeba znovu pochválit za soundtrack, který perfektně šlape v každém díle. 3. série Ve třetí řadě přišel menší propad. Po překvapivé první řadě a špičkové druhé, se tak trochu přešlapuje na místě. Pořád je to slušná zábava, ale už to tolik netáhne, chtělo by to nějaký nový nápad než je konec světa. Taneční vystoupení skupiny opět na výbornou. Závěr navíc nabídl tolik otázek, že příští řada by mohla s novými nápady přijít, změnit zápletku a vykoupnout to zpátky k předchozí kvalitě. ()

Reklama

dragon94 

všechny recenze uživatele

Celý tenhle seriál je taková neoriginální sračka, až to hezký není. Všechno v tomhle seriálu jsme už mohli vidět jinde mnohem lépe podané. Ke všemu je zde všechno ohromně natahováno, jak je na Netflixu někdy zvykem. Jsou zde epizody, ve kterých se vlastně vůbec nic nestane. V takovém případě se člověk, alespoň zaměří na příběh jednotlivých postav, ale co z toho, když se tu navíc objevuje obrovské množství nelogických scénáristických hloupostí. Hlavně teda v páté epizodě vylézá na povrch jak debilní ten scénář vlastně je. Tolik věcí, které si tu vzájemně odporují, jsem pohromadě, snad ještě nikdy neviděl. Akce jako taková úplně nejhorší není, ale rozhodně nemá čím oslnit a je spíše průměrná, až podprůměrná. Po páté epizodě s tím končím. Nemusím vidět, každou natahovanou sračkoidní nudu. Bez ohledu na to jak jsou mi herci sympatičtí. Možná jen za ně 1* 15% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi svieže a zábavné. Seriál stojí na postavách, ktorých disfunkčnosť je sympatická. Snaha o hľadanie si toho svojho miesta v živote a zároveň sa vysporiadať zo všetkými detskými traumami je vždy vítaný spôsob ako z niekoho spraviť hrdinu. Umbrella Academy má robotov, hovoriacich šimpanzov, cestovanie časom, konšpiračné organizácie, niečo z detektívky, úchylku na plastové figuríny, skvelý soundtrack, romancu, vtip a niekoľko wtf momentov. Skvelo namiešaný guláš prvkou, ktoré ale fungujú a vzájomne koexistujú, bez toho, aby pôsobili prepálene alebo absurdne. V rámci sveta ktorý obývajú, dávajú kupodivu dokonalý zmysel. Striedma prítomnosť akčných scén je dokonca vítaná. Teším sa na druhú sériu. Prvá séria - 100%. Prvá séria bola svieža a príjemná. Druhá je obrovská scenáristická katastrofa. Milujem tie momenty, keď sa zachraňuje svet alebo sa hrá o čas, ale postavy kecajú, prechádzajú sa, uhýbajú sa miliónom guliek a sú zachránený v poslednej minúte. Celá séria je tak zbytočne naťahovaná, až to bolí. Všetky postavy sa stretnú, ale namiesto toho aby boli spolu si ide každý svojou líniou - pričom väčšina z tých línií nemá vôbec zmysel pre samotný príbeh - Lutherov zamestnávateľ, manžel Allison, alebo Klausova sekta. Išlo mi to veľmi pomaly. Niekoľko skvelých nápadov, vytratených do prázdna. Komiks je trošku o niečom inom. Dúfam, že to tretia séria zachráni, inak sa bude jednať o strašne premárnenú príležitosť. Druhá séria ňou už v zásade bola. 2.séria - 55% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nakonec mě tento seriál moc neoslovil. Nevím, jestli je to neúplně komixovým laděním nebo nezajímavýma postavama. Přitom je tam všechno, akce, detektviní zápletka, záporák, konec světa, nevím no... Člověk nemůže sledovat vše. Na Netflixu se dají určitě najít zajímavější věci s touto tématikou. Ani obsazení to nezachránilo. "Postavím na kafe." ()

Galerie (660)

Zajímavosti (21)

  • Když se v čase 34:30 díva Grace (Jordan Claire Robbins) na stěnu s obrazy, třetí obraz, který se objeví s ulicí a domy po obou stranách, je Plzeňská ulice (Pils Iela) ve Starém městě v Rize v Lotyšsku. (LUKICKK)
  • Ellen Page (Vanya) se kvůli roli učila hrát na housle. Její učitelkou byla Imogen Sloss, která ji v některých scénách dublovala. (ČSFD)
  • V komiksové předloze dokáže Diego Hargreeves (David Castaneda) zadržet dech na dobu neurčitou, zatímco v seriálu byla jeho schopnost změněna na to, že dokáže házet noži se 100% přesností a v letu měnit jejich směr. Jeho schopnost byla změněna, aby byl Diego víc „lidštější“ a diváci se s ním mohli více ztotožnit. (mikki089)

Související novinky

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (více)

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

06.05.2021

Herečka Blake Lively (Mělčiny, Město) bude produkovat a zároveň si zahraje i hlavní roli v nové chystané adaptaci drsného komiksu Lady Killer pro Netflix. Scénář k filmu napíše Diablo Cody (Juno,… (více)

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

02.01.2020

Přestože dostal Netflix v roce 2019 dva silné konkurenty v podobě Apple TV+ a Disney+, stále se jedná o jednoznačně největší a nejúspěšnější streamovací službu na světě. Důvodů je spousta, když se… (více)

Reklama

Reklama