Reklama

Reklama

Legenda o Tarzanovi

  • USA The Legend of Tarzan (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Již mnoho let uplynulo od doby, kdy Tarzan (Alexander Skarsgård) zaměnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona III, Lorda Greystoka, po boku své milované manželky Jane (Margot Robbie). Nyní je vyslán zpět do Konga jako obchodní emisar parlamentu, aniž by tušil, že má sehrát roli pěšáka ve smrtelně nebezpečné hře chamtivosti a pomsty belgického kapitána Leona Roma (Christoph Waltz). Ale lidé stojící za vražedným spiknutím vůbec netuší, s kým mají tu čest. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (11)

Trailer 7

Recenze (561)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|65%| Shlédnuto v kině ve 2D. Trailer mi nepřišel špatný, nějak jsem neměl v plánu na to vyrazit do kina, ale nakonec jsem se bezmyšlenkovitě rozhodl, že tak učiním. Výsledně jsem zklamán rozhodně nebyl. O nějakém nadšení se tu mluvit nedá, ale o neškodné, roztomilé, vtipné a nenáročné jednohubce už jo. Na tenhle film se zlobit určitě nemůžu. Má to určité zápory, nedostatky, ale přesto mě to celkem bavilo. Je to trochu nadlehčené, zejména vedlejší postava, kterou ztvárnil Samuel L. Jackson tomu dopomohla. Opravdu mě tak dlouho Samuel L. Jackson nepobavil. Měl vtipné hlášky a byl zde správně ujetý. Furt se tu něco dělo, i i když nebylo zrovna nejrychlejší tempo. Hlavní hrdina Alexander Skarsgård zde do role Tarzana krásně seděl. Christoph Waltz do záporné role seděl, stejně jako ve Spectre mě bavil až do konce. Potěší i menší role Djimona Hounsou. Akce tu je natočena dobře, sice je tu vidět ta digitalita, zejména na konci filmu, ale to mě nějak netrápilo. Režisér David Yates si mě především získal 4 počinů o Harry Potterovi, a sice: Harry Potter a Fénixův řád (2007), Harry Potter a Princ dvojí krve (2009), Harry Potter a Relikvie smrti – část 1 (2010) a Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 (2011). Co mi vlastně chybělo v tomhle snímku, když jsem začal tak chválit ? No, třeba nějaké to napětí, nepředvídatelnost, lepší finále a hlavně více scén, kdy Tarzan vyrůstal v přírodě. To tu bylo promítnuté ve flashbacích, ale ne nějak podrobně a jen pár scén se tu zde našlo. No, nevadí, přesto tu bylo pár dobrých scén, i těch akčních. Hudba tu byla teda docela dobrá. Když jsem odcházel z kina, přemítal jsem, jestli nedám tu 4 hvězdu, ale nakonec jsem se rozhodl, že dám tu lepší 3 hvězdici. Nebyl to špatný film, ale dá se na něj docela rychle zapomenout. Ještě jednou bych si ho třeba při správné náladě pustil. To je vše. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mělo to alespoň jistý digitální potenciál, ale i ten byl zmařen. Na knihách Kiplinga a Burroughse jsem vyrostl. Čítal mi je táta. Nejraději jsem měl samozřejmě Knihu džunglí - a hlavně Mauglího a Rikkitikkitaviho a Tarzana. Tarzana jsem bral jako něco o level výš. Tam už šlo do tuhého. Tam jsem se i bál. Nejdřívě tajemné setkání s lidoopy v džungli, pak smrt Tarzanova otce pod údery vůdce smečky až po adopci Kaly, která přišla o mládě. Ten příběh bych mohl z fleku znovu odvyprávět i ty další po jeho návratu do Anglie na rodinné panství už jako Lorda Greystoke. Dříve jsem pár filmových Tarzanů viděl, ale nebylo to nic moc. začátek s vojáky postupující džunglí v čele s charismatickým záporákem Waltzem a krásnou přírodou mně opravdu nadchl. Film pak dále pokračuje ve staré dobré Anglii, kde už dospělý Tarzan žije. Po krátké nabídce, podívat se znovu do Konga, kterou dostane od S. L. Jacksona (ten už taky vezme všechno..) se vydává zpět do známých míst. Cestou se mu vybavují vzpomínky na své dětství v džungli, na smrt otce, život v tlupě i to jak potkal Jane. Tady se film s knihou začal v už celkem hodně detailech rozcházet. A bylo hůř. Nakonec jsem z toho celého měl dojem, že to celé je jen pro teenagery s 3D brýlemi na očích aby měli zážitek ze všech těch skoků skrze listoví nebo z liány na liánu... Jsem zklamán. Alespoň, že jane hrála Margot Robbie a ne nějaká opice... Dám za dva diamanty a tohohle Tarzana mi nevoďte, toho si nechte. * * ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl překvapený samotným příběhem. Film totiž nenabízí klasický pohled na život Tarzana v pralese, ale začíná momentem, kdy už je Tarzan kultivovaným a spořádaným anglickým občanem s aristokratickou minulostí a chováním pravého obstarožního gentlemana. Začátek tak působí hodně dobře a vysloveně baví. Jenže po asi půl hodině se Tarzan vydá na cestu do své původní domoviny. Příběh udělá twist a vrátí se zase na začátek celého příběhu. Tarzan tak zase lítá na nekonečných liánách, v jedné ruce liánu, v druhé ruce krásnou Jane a bojuje proti kolonizátorům z Británie. V tu ránu celé nadšení začíná chřadnout a už se to bohužel nezlepší. Fajn, ale víc jak tři hvězdičky na liáně si film nezaslouží. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Podle očekávání řádná vocasárna, který nakonec ty nejslabší možný 3* dám, ale mám u toho zkřížený prsty. Takže takhle hodně lidí tu nadává na vizuál a efekty ty byli dle mýho názoru v normálu, ani se nebudu rozepisovat o hloupým scénáři, je to letní popcornovka těžko čekat něco sofistikovanýho. Problém mám spíš s tím, že mě tu žádná z postav nedokázala dostatečně zaujmout a žádná scéna vyloženě strhnout. Kazí to i špatná kamera která se snaží bejt akční za každou cenu a tak snímá všechno hrozně zblízka díky čemuž je v akci a bitkách píču vidět. Tarzan takový nevýrazný (Toho by si Lex Barker dal k snídani) a Waltz už je taky obehraný. Pokud někomu stačí ty jeho voyerský pohledy a jak koulí očima tak cajk, ale mě už to nudí. Takže neříkám, že by mě ten film nějak urazil na vypnutí mozku je to ok, ale znova už na něj asi nekouknu.50% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na to, jak hloupé momenty si scénáristé připravili, je Tarzan docela pěkná podívaná, co dokáže strhnout. Režijně je to rozhodně zvládnutý film, herecky bez problémů, ale scénář zakomponoval do legendy o Tarzanovi příliš šílených nápadů s obrovským množství počítačových efektů a dotvořeného prostředí. Mnoho scén muselo působit na papíře jako víc než výborné, ale ve filmu i díky trikům, je to jedna hloupost vedle druhé. To je škoda, protože David Yates v některých pasážích umí zahrát na správnou notu, chemie ústředního páru funguje a kouká se na to celé dobře.. Většinu slávy si často krade Samuel L. Jackson, což nejspíš nikoho nepřekvapí, ale vůči ústřední dvojici je to škoda. Nemohu si pomoct, ale Christoph Waltz hraje v každém filmu stejnou postavu:). PS: scéna s vlakem to opravdu ne... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Ponuku stvárniť Tarzana dostal aj olympijský rekordér v bazéne Michael Phelps. (MikaelSVK)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

22.08.2014

8 filmů, 7,7 miliardy dolarů. Potterovská filmová sága sice skončila před třemi lety, její odkaz ale jen tak nevybledne. A studio Warner. Bros. si toho je dobře vědomo, pročež před nedávnem oznámilo… (více)

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

15.11.2013

Klasika Rudyarda Kiplinga, jejímž základem jsou příběhy o vlky (a medvědem a panterem) vychovaném divokém chlapci Mauglím, už byla zfilmovaná mnohokrát – nejslavnější adaptací je zřejmě animovaná… (více)

Reklama

Reklama