Reklama

Reklama

Lise se zhroutil svět. Po letech dřiny a tvrdého tréninku neprošla výběrem a byla vyřazena z národního softballového týmu. Schází se s profesionálním baseballistou Mattym a není si jistá, kam jejich vztah směřuje. Lisa má pocit, že by si měla najít partnera mimo sportovní okruh. Tak jí kamarádka domluví schůzku naslepo s obchodníkem Georgem, jehož složitý vztah s otcem se ještě více zkomplikuje poté, co je obviněn z finančního zločinu, přestože nic neudělal. Rande Lisy a George probíhá v neveselé náladě, on je z obvinění vystresovaný a ona je zdrcená náhlým koncem své sportovní kariéry. George ví, že neudělal nejlepší dojem, a zdráhá se ji pozvat na další schůzku. Lisa zase nepředpokládá, že by se jejich setkání mělo dál rozvíjet, a raději hledá útěchu u Mattyho. Když pak Matty navrhne, aby se k němu nastěhovala, souhlasí. Jednoho dne se George s Lisou potkají ve výtahu a on se omlouvá za své chování na jejich nedávné schůzce. Pomůže jí s nákupem domů, když dorazí Matty, tak udělá scénu, že Lisa pozvala George bez jeho svolení do bytu. Dívka si uvědomí, že se v něm spletla a okamžitě odchází... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (273)

Hild 

všechny recenze uživatele

Jak mohl takto dopadnout film s takovým obsazením a režisérem a scénáristou filmu Lepší už to nebude? Film, který se rozhodně tváří tak, že by mohlo jít o jednu z těch inteligentnějších a příjemnějších komedii. Jenže veškerá má očekávání opadla už snad hned po deseti minutách. Já bych tento film ani do komedie nezařadila, nevzpomínám si, že bych se u filmu nějak smála. Z herců mi byl tentokrát nejsympatičtější Paul (Jack je zde skutečně hodně vedlejší postavou). Scénář postrádá jakýkoliv šmrnc, který by zaujal alespoň něčím, nějakým momentem. Navíc naprosto zbytečně dlouhá stopáž film sráží ještě dolů. Možná bych i dala 3*, jenže to bych po skončení filmu musela být schopná, alespoň trochu říci, o čem ten film vůbec byl, ale já to zkrátka nedokážu, protože ten film je vážně o ničem. Hrozně mě mrzí, že musím dát tak nízké hodnocení (především kvůli obsazení), potenciál byl rozhodně vyšší. How Do You Know tak zůstane naprosto zbytečný film, na který se hned zapomene. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V úvodu jsem zapnul počítadlo aforismů a začal se trýznit. Nudou, nedostatkem citu pro vtipnost, pseudoproblémy softbalistky s opožděným mentálním vývojem, tradičně afektovaným slunečníkem Wilsonem, po Meg Ryan druhou nejpřeceňovanější herečkou amerických romantických filmů i Nicholsonem v roli trapného panáka, který na konci odmítl dopadnout z okna hned vedle autobusové zastávky. Pokud má žánr romantické komedie dlouhodobý problém s šedivou průměrností, tohle bylo natřeno několika jejími vrstvami.. ()

Reklama

Gary 

všechny recenze uživatele

Slabý scénář a nepříliš šťastné herecké obsazení v čele s absolutně nevýrazným Ruddem. První polovina je někdy až otravná svými dialogy typu "naše problémy, naše pocity a životní filozofie". Dokonce veliký Jack nám tady v menší roli přehrává, i když vlastně nemá co hrát a hudba Hanse Zimmera je jen znuděným podkladem! Jakžtakž vše zachraňuje poslední půlhodina a alespoň občas vtipný Owen Wilson. Nevím, kam se vytratil Brooksův sympatický humor, nezvyklé vztahy a výrazné postavy. Tady zbývají jen špetky a náznaky jeho největších umů. Na to, že točí filmy tak zřídka, je to zatraceně málo! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Strasne unyla a roztahana vztahovka, ktora ked uz nema lepsi scenar, tak by potrebovala aspon poriadne zostrihat. Je to fakt skoda, pretoze obsadenie je hviezdne a to aj v tych najmensich epizodnych ulohach (asi najprijemnejsie je cameo Tonyho Shalhouba). Komedia to nieje. Lebo film neobsahuje prakticky ziadne humorne situacie. Romantika to tiez velmi nie je, pretoze ani jedna z postav az na zaverecne vyznanie lasky, vobec neriesi lubostne problemy. Ustredne trio sa proste viacmenej nahodne stretava. Neuveritelne zdlhavo si pokecaju o svojich problemoch a idu dalej. A tak stale dokola az si nakoniec dvaja z nich uvedomia, ze sa miluju. No a naviac je tu Jack Nicholson, ktory nema absolutne, co hrat. Je skoda, ze ked sa raz za par rokov objavi vo filme, tak si vyberie takuto zbytocnost. Film nestoji ani za jedno pozretie, lebo je konstantne nezaujimavy. A rozpocet 120 mega aspiruje na jednu z najvacsich financnych sprenevier v Hollywoode za posledne roky. 3/10. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vedle "You Again" je pro mě "How Do You Know" druhým zklamáním letošního roku na poli romantických komedií. Největší slabinou tohoto slibně herecky obsazeného snímku je absence jakkoli smysluplného scénáře, který by alespoň na chvíli dokázal upoutat divákovi pozornost. Chvílemi jsem měl opravdu velký problém, abych neupadl do mikrospánku a jedinou dávkou povzbujícího kofeinu byl příjemně praštěný Paul Rudd, který zastínil i mého oblíbence Jacka Nicholsona (z čehož viním i z velké části obsah scénáře). Zkrátka potenciál zde jistě byl (a to nejen díky lákavému aktérskému ánsámblu), ale jeho využití jaksi vyšumělo kamsi do neznáma, což byla v tomto případě velká škoda. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem List After List. (Greg)
  • Reese Witherspoon kvůli roli absolvovala několikaměsíční přípravu, během které se učila hrát softbal. (zajda404)

Související novinky

Z Jacka Nicholsona bude Toni Erdmann

Z Jacka Nicholsona bude Toni Erdmann

08.02.2017

Snad žádná festivalovka se letos neřešila tolik jako Toni Erdmann. Německo-rakouská dramedie sice vydělala jen půl milionu dolarů, málem ale vyhrála Zlatý glóbus pro nejlepší cizojazyčný film (v… (více)

Reklama

Reklama