Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (759)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Obrazy to má fantastické. Je to presne ten typ gýču, ktorý ľúbim aj cez tie lacné lens flare efekty (podobným zverstvom trpel aj nový Total Recall). Na plátne to musí byť pecka. Keď ale odmyslím vizuál, tak vidím nedopoečenú romantiku, ktorá by potrebovala aspoň 20 minút navyše, aby začala ako tak fungovať. To čo sa deje na plátne je absolútne podriadené tomu ako sa to deje. Škoda preveliká, mohla to byť epická vec v štýle Cloud Atlasu, ale to by musel niekto nechcieť narvať paralelné svety do hodiny a pol. Λǝlıɔǝ ʌlɐzuʎɔɥ 70%˙ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Paralelní světy jsou typickou futuristickou modifikací Shakespearovského románu, s tím rozdílem, že zamilované nerozděluje jiný rod, nýbrž jiný svět. Ano je to tak, příběh se odehrává v univerzu, ve kterém existují dva světy, mezi sebou koexistující, s poetickými názvy Horní a Dolní. Zamilovaní si tedy budou muset s touto překážkou poradit. Film sází na svou neotřelou originalitu a po vizuální stránce se filmu nedá prakticky nic vytknout. Vše vypadá nádherně a až do konce filmu jsem se kochal vyladěnými CGI efekty, a to jsem ani neviděl 3D (po letech snad můžu jen dodat, díky bohu)...80% ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Když si vymyslíte vlastní, fyzikálně nesmyslný svět, můžete z toho vykřesat slušné množství vizuálně působivých záběrů. Ale když do něj nezasadíte příběh, který by stálo za to vyprávět, byla vaše práce přece jen marná. Výsledek je přinejlepším průměrný a dolů s hodnocením jdu kvůli tomu, že film nedodržuje ani fyzikální zákony, které si sám vymyslel. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Boj proti gravitaci by se líbil leckde jaké koze, tady ho pro její potěchu vyhrají smísením slin. Vypadá to pěkně, ale člověk dostane ránu přes palici od dvojčat, že nakonec zapomene, na co se to vlastně díval a jen s otevřenou pusou kouká, jak se zabil docela zajímavý film. Jedna hvězdička je pro krásný oči Jima Sturgesse, zbylé dvě ani nevím za co. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Boží nápad, dva oblíbenci v ústředních rolích a logicky famózní vizuál - no, i kdyby navrch Upside Down nemělo už co přidat, tak tohle jako součást bezproblémovýho oddechu před seminářem Politických systémů USA a západoevropských zemí? Mlask! ---- Hergot, ty lidi tam ale muselo bolet za krkem, že jo?! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Milostná scéna, ve které jsou oba hlavní představitelé zavěšeni ve vzduchu, se točila den po narozeninách představitele hlavní role Adama Jima Sturgesse. Sturgess uvedl, že měl v době natáčení této scény kocovinu, a to ještě ve vzduchu rotoval. Označil tento natáčecí den jako nepříliš dobrý, ocenil však Kirsten Dunst, která byla podle jeho slov úžasná. (.baris.)
  • Slečna Mooreová (Kirsten Dunst), která pochází z Horního světa, se křestním jmenuje Eden, což v překladu znamená „Rozkoš“. Hořejšek je vlastně taková Rajská zahrada. (ČSFD)
  • Lanovka ve filmu, která vede do klubu, byla inspirována systémem lanovek v Gruzii. (fcapab)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno