Reklama

Reklama

Čtrnáctiletá Annie se prostřednictvím chatu a webové kamery poprvé zamilovala. Nemohla tušit, že se stala předmětem zájmu anonymního pedofila, který při prvním setkání krutě zneužil její naivity a chladnokrevně ji znásilnil. Pro Annie už nic nebude takové jako dřív. S děsivým traumatem mladé dívky se těžce vyrovnává celá rodina. Vyšetřování FBI navíc dokazuje, že zdaleka nebyla první obětí tohoto internetového sexuálního maniaka. Otec Annie by nejraději vzal spravedlnost do vlastních rukou, dochází však k poznání, že jediné, co teď všichni mohou udělat, je být v této situaci jeden druhému oporou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (276)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Děvčátko zasloužilo daleko tvrdší životní lekci a to ne proto, že bych ji to přál. Prostě pokud mladá koza, které ještě neodpadla ani skořápka od zadku, dokáže takhle konverzovat na netu, tak to už je sakra na pováženou. Když ji to ale nedocvakne ani v okamžiku, kdy ji na rande dorazí obstarožní uchylák, tak si to podle mne trochu zasluhuje vyškolit. A potom se ho bude ještě zastávat. No to bylo něco na mne. Realita dnešních dní, nadarmo neplatíme celé pluky lovců internetových zvrhlíků. A dokud bude dostávat každý fakan našláplý smartphone, už na prvním stupni základní školy, tak to rozhodně lepší nebude! ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Schwimmer natošil film o holce, která si dá rande s pedofielm a pak mu ještě ráda dá. No kdo chce kam, pomůže si tam. Celý film však působí dvojnásobnou stopáži. Měl jsem pocit, že film má 200 minut. Není to tím, že by herci hráli špatně. Owen a zbytek ansámblu jsou přesvědčivý, ale postupně se film začne táhnout, ztrácet a směřovat někam jinam. Rozhodně se netěšte na thriller a nějaké důmyslné vyšetřování. Vše se povětšinou děje v rodinném kruhu. Každopádně je film slušně obsazen, odehrán i natočen. Tady uvidíte, že někdy ty holčičky těm "prasákům" skačou do postelí samy. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Chválitebný počin čo do zdelenia nejakého posolstva nielen rodičom, ale aj naivným nástkam. David Schwimmer je isto citlivý a starostlivý tatko. Snímka je pomaly viacej o fotrovi, ktorý sa vyrovnáva so zneužitím svojej dcéry, než o jej trápení zo zneužitia (ktoré ona nechápe ako zneužitie, ale ako pomilovanie týpkom, ktorý ju miluje). Emócie zo situácií, ktorými všetci zúčastnení prechádzajú, sú dôveryhodné, vo filme nie je nič navyše ani v ňom nič nechýba, Schwimmer má jasno. Ale to nič nemení na fakte, že ide o ľahko zabudnuteľný film nudného televízneho vizuálu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna příjemné téma je v tomto snímku rozebráno docela detailně a to hlavně z psychologického pohledu rodičů. Vadila mi tam však jedna věc: Proč ta holka byla tak zatraceně blbá a naivní? "Co sakra čekala?", říkal jsem si. O to větší to má sílu, že se takové případy dějí dnes a denně. A proto se mají takovéto filmy točit a mají se povinně pouštět na školách. Protože Trust je jinak jako film málo dynamický, dle mého názoru až moc odměřený a klidně bych přitvrdil, protože by to mohlo mít ještě silnější vyznění. Mohlo to být lepší! Sakra lepší! ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšil moc.. I když jsem věděl, jaký druh pocitů ve mně vyvolá. Proč ? Mám rád filmy, které poukazují na aktuální a vážná témata a i tohle k nim bohužel patří. Při sledování (nejen) postavy Willa (Clive Owen), zažijete pocity absolutní bezmoci, lítosti, hněvu.. Film perfektně vykresluje jednotlivá stádia vyrovnávání se dívky s takovým traumatem - od popírání (dokonce obhajoby násilníka), po smíření se s pravdou. Rovněž zdařile poukazuje na fakt, jaké nebezpečí internet skýtá pro "nepřipravené" a důvěřivé jedince. V posledních minutách je zdůrazněno to nejhorší. Že ve většině případů se tyhle zrůdy navenek nijak neliší od ostatních, díky čemuž jejich okolí nic netuší a jak málo stačí, aby se jedna z nejhorších nočních můr (nejen) rodičů stala skutečností. Provedení NENÍ dokonalé. Po režijní stránce tu byla hluchá místa, thrillerem bych jej taky nenazval. Ale i přesto se jedná o velice těžký a působivý film, herecké výkony dua L. Liberato - C. Owen jsou nadmíru uvěřitelné a co je nejdůležitější, vyvolal ve mne spoustu velice silných emocí. Suma sumárům ? Trust je filmem, jehož zhlédnutí by Vás nemělo mrzet - 90%. PS: Schwimmer vyslal jasné varování a víte co ? Čím víc takových filmů dospívající mládež uvidí, tím lépe. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Když si Will (Clive Owen) píše s neznámým mužem na interentu, jde o autentickou konverzaci mezi uživateli "fleet_captain_jaime_wolfe" a "sadlilgrrl" převzatou z webu www.perverted-justice.com. (Mr. Filuta)

Reklama

Reklama