Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akce filmu THE CANYON představuje příběh mladých manželů Lori a Nicka, kteří se ztratí během svých svatebních líbánek v okolí Velkého kaňonu. Manželé měli smůlu, že si předem nezajistili propustky. Narazí však na Henryho, bývalého průvodce, přijmou jeho nabídku a vyrazí na dobrodružnou cestu. Zpočátku bezstarostný výlet je však narušen smrtelnou nehodou Henryho. Nick s Lorou zůstávají sami uprostřed pustiny. Neznají cestu, nemají nic k pití ani k jídlu, a navíc budou muset bojovat s krutou přírodou. Výlet se tak stává děsivou noční můrou. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (69)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa velmi nevydarilo,takmer 90 percent filmu som mal pocit,ze sledujem dokument o Grand Canyone,stopaz mohla byt o pol hodinu kratsia,lebo to chodenie hore dole a kecy nudili,ozivenim bolo aspon nadherne prostredie,vlky a blondina,ktora ma niekedy rozosmiala svojimi IQ skratmi,dufam,ze uz to nebudem musiet este niekedy v zivote vidiet...:-) ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Yvonne jsi kočička, měl jsem tě rád už v Chuckovi, umíš i solidně zahrát a Grand Canyon je nádherná přírodní scenérie. Jenže tenhle film je strašná hovadina. Pitomostí, co musí hlavní hrdinové udělat, situace a rozhodnutí jenž vyřeší špatně je tolik, že to až vykouzlí úsměv na tváři. Navíc kameraman umí snímat jen skály a Yvonne, jak dojde na akci je to slabé a i té je málo. Příliš dlouhých 102 minut, hvězdy jsou za krásku, místo a hudbu. Pár chce do Grandkaňonu, za každou cenu, že bude ale tak vysoká si asi nemysleli... 30% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tohle rozhodně není Svatební cesta do Jiljí! Novomanželé Nick a Lori jsou poněkud lehkovážní, a tak když nedostanou oficiálně propustku do Velkého kaňonu, využijí nabídky Henryho, co se prezentuje jako největší dobrodruh a nejlepší průvodce - nu, už to by mělo člověka zarazit. Po většinu času sledujeme zajímavý zeměpisný dokument z krásnými záběry krajiny. Pak se stanou dvě věci - Henry narazí na chřestýše a Lori se pokusí zavolat o pomoc, zatímco šplhá po skále. Ano, je to blondýna a je opravdu hloupá, byť se jí Nick snaží namluvit opak. Z části se jedná o ryzí fantazii. Mně by nevadilo, že místo vlků mají cvičenou smečku, ale vlci opravdu neloví tak, že by po jednom přibíhali k zamýšlené kořisti. Navíc vlk útočí na nejzranitelnější místo, jímž je krk. Lori by nepřežila ani jednu noc. Kvitoval jsem, že ve vypjaté situaci kamera neuhnula, a potěšil mě závěr, za nějž dávám hvězdu navíc. Ano, přes všechny bohulibé úmysly byla Lori naprosto blbá. Zkrácení o dvacet až třicet minut by snímku prospělo. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Jeden z ďalších filmov o boji o prežitie.Dobrý film,ale neskutočne sa vlečie.Film ma ale veľmi zaujímavý koniec,ako Hmla od Stephena Kinga.Ak by to nebolo v peknom prostredí,tak by to bola poriadna nuda.Amputácia nohy bola zaujímavá vsuvka,ale je tam viac dobrých okamihov.Ale s tým smädom to pohnojili,v Grand Canyone by bez vody takú dobu nevydržal asi nik.Film bol v skutočnosti natočený nie v Grand Canyone,ale v Moabe v Utahu.Film sa dá pozrieť,aj keď žiadna kultovka z neho nebude. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšil, jaký pocit budu mít z Yvonne v běžném filmu (co si budeme povídat, v Chuckovi je úžasná), ale nakonec přišlo zklamání - jako by přišla o polovinu charisma a hraje zde dost prkenně. Co se týče toho ostatního, Canyon disponuje hlavně krásnými záběry a je v tomhle ohledu zase malinko originální, úvod se rozjíždí naprosto klasicky, režie je povedená celou dobu, ale ten scénář.. Původně jsem se tu chtěl rozepisovat o všech logických chybách, ale to by bylo jednak docela na dlouho a hlavně nerad spoileruji. Každopádně hlavní hrdinové se nechovají zrovna tak, jak by se podle mého běžný člověk zachoval a například na Yvonne v podstatě vůbec znát žádné vyčerpání po celou dobu. Celkové hodnocení (63 %) je bohužel hodně přemrštěné, i když jistý potenciál by tu byl - snad uspěje v tomhle ohledu alespoň Danny Boyle. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Arizoně a Utahu. (Chatterer)
  • Rozpočet filmu byl 10 milionů dolarů. (Chatterer)

Reklama

Reklama