Reklama

Reklama

Země kůlů

  • USA Stake Land (více)
Trailer 2

Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (376)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na tomto snímku je, že se v prvé řadě nezaměřuje na ono zlo, na zombíry, spíše je používá jako prostředek k vyprávění čehosi jiného. Zatímco se v jiném filmu dozvídáme, jak se to stalo nebo proč, a pak se jen kocháme jednotlivými akcemi, které se pak předhání v šílenostech, zde se odehrává poklidný příběh dvou ztracených v postapokalyptickém světě a ještě je nechává zaobírat se jinými problémy, než vůbec nějací zombíři jsou. Zkrátka, vyprávěcí postup je jiný, neobvyklý a to je právě to, co vás donutí si film oblíbit, nebo ho zatratit. Výtka by se našla a to zcela principiální a tou jest přeměna Roba Halforda na super upíra, kterou jsem nepochopil, ani nikdo neměl snahu o to, aby se tak stalo. To mi přišlo poněkud nepatřičné, film by se bez toho buď obešel, ...nebo takové etudě chyběla pointa. Jinak pěkná podívaná, klidně bych mohl jejich cestu sledovat další dvě hodiny. Proč ne. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Country a salutování? Napalm na takovýhle postapokalypto. Here Be SPOILERS. Jsem nešťastná z toho, že film nebyl víc absurdní/černá komedie. Film působí hodně jako dílo zanícených fanoušků a jako takový se bere velmi vážně. Obsahuje naprosto famózní záběr upíra v santovském obleku, ještě k tomu v krásném celku z profilu. Kdyby byl celý film jako Santa-upír, vřískám nadšením. Takhle jsem jenom vcelku nadšená ze spousty zajímavých detailů a přehlížím to, co vnímám jako chyby. Ovšem oceňuji, že film neskončil spásou světa. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zametená Cesta, Kazatel bez víry, Zombieland se zašitými koutky a subjektivně dlouhé, jako noc, co trvá 30 dní.. Miroslav Krobot a Leo Messi na cestě do Nového Ráje ledního hokeje a sirupu v pár jednotlivostech sice zaujmou, ale ve srovnání s Hillcoatovou (McCarthyho) The Road, z které čiší život i uprostřed beznaděje a smrti, se Stake Land jeví jako trvale mrtvý. Škoda, množství vdechnutého života přece nikdy nezávisí na výši rozpočtu, spíše naopak.. Příště si zajdu na kus jemně krvavého žvance raději do Steak Landu.. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Další variace na téma svět po apokalypse, v rámci této škatulky je však Stake Land velmi příjemným členem. Nehraje si na film s hlubokým poselstvím, nesnaží se ani šokovat a příběh lovce ne - mrtvých a jeho mladého žáka plyne přirozeně ( přesto se spádem a akcí), a bez zbytečného vysvětlování "co, proč a jak", dál. Jediné co mi však chybělo, byla absence nějakého vyústění či finále, asi jsem očekával přece jen nějaký ten malý "šůček" ( aspoň ve finále:). ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

The Road mě oslovila (ne)příjemným, procítěným stylem vyprávění, ale chybělo mi více akce. The Book of Eli zase nabídla prvoligovou hereckou sestavu i slušný vizuál, ale chyběla mi vetší věrohodnost a motivace v Eliho putování. Stake Land je někde mezi. Vodováhou vybalancovaný vizuál, porce akčních scén, konstantní napětí, uvěřitelné prostředí i různorodé postavy se společným cílem, přežít. Tyto postapokalyptické road movie už se vlastně dají považovat za nově vzniklý subžánr a Stake Land mi z jeho zástupců sedl nejvíc. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Zippo zapalovač, který používá Mistr (Nick Damici), je reklamní zapalovač Marlboro. (HectorHagman)
  • Dlhý luk, ktorý je vo filme použitý, vyrezal herec Nick Damici z dubového dreva, vo svojom dome. (Marceloo)
  • Ve scéně, kdy jde Martin (Connor Paolo) zachránit Bellu (Danielle Harris), udělá upír (kněz bratrstva) jizvu Mistrovi (Nick Damici) na levou tvář, avšak ke konci filmu je možné spatřit Mistra (Nick Damici) u zrcadla, kde si umývá obličej s ránou na pravé straně tváře. (Koman)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno