Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (408)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Palace Cinemas Anděl (Film-mánie) - OMG, to bylo něco :)) snůška nesmyslnejch dialogů a spousta filmových klišé. Jeden z nejhorších českých filmů, co jsem snad viděl. Jedinou hvězdičku dávám za hlášky Martina Havelky. Olga Lounová je sice sympatické děvče, ale ani ta nezachránila film před katastrofou. Ještě, že bylo kino za pade :) 29% ()

darkrobyk

všechny recenze uživatele

Film, který především rozděluje na ty, co mají rádi Landu, a na ty, co ho nesnáší. Z řady důvodů jsem v té druhé skupině. Je mi jasné, že to bude mizérie bez ohledu na hlavního, ehm, herce..., který jinde dokázal, že hercem opravdu není. Jeho žena je mizernou režisérkou, což dokázala už svým předchozím počinem. Na tento film se zřejmě nepodívám, přesto mi přijde nefér dávat odpad, když ho nemám zhlédnutý. Těm, co odpad dali, však bezmezně věřím. Snad by Landa měl zůstat u hraní si na vojáčky a nefušovat do umění. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem necekal vubec nic, jen si odpocinout u nejakeho nenarocneho snimku. Landu nemusim, auta me nebavi... Hodne spatny scenar, spoustu trapnych scen, zoufali herci a na zavody aut nulove napeti. Jeden bod za obstojnou kameru a par vtipnych picovinek od toho slovaka co si hral na mafiana. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Za Landovu hudbu jedna hviezda a za pár úsmevných situácii hviezda druhá. Inak je to miestami kabaret a miestami scenáristická tragédia. Lounová zo vzhľadom kólie na obrazovku nepatrí, Landa tiež nie je hercom, Dangl s Pomajbom sú komici. A tak sa film niekedy nevie, či sa má tváriť na vážno, alebo to vezme vtipom. Vznikol teda z toho miš maš. Odpadové herecké výkony patria ale tým hercom, ktorí sa tam tvária na Angličanov alebo Nemcov, totálny prepadák, akcent jak cigán na základke. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Chce říct mnoho, ale zakoktává se z toho. TACHO není špatně natočen, herci odvádí solidní práci, ale škodí mu spletitý scenáristický záměr, v němž vedle vážné linie s osudem Landovy postavy koexistují humorné postavičky ve vlastních příbězích, které degradují jakoukoliv smysluplnost a významovost tragédie, která postihla Alexův osud. Tento nešvar zesiluje doslovná hudba, která přehnaně zveličuje žánrový příklon scény (drama, komedie), i směšné zvukové efekty ad absurdum ilustrující řečené (někdo nějak dopadl, tak slyšíme zvuk dopadu bomby či čeho). Navíc je smutným faktem, že rallye není zrovna vděčným sportem pro filmový materiál, protože zde závodníci nesoupeří bok po boku, ale střídají se a výsledek závodu je tak odvislý od toho, co napíšou na tabuli, a tak není možné akcentovat akční stránku pro adrenalinové vygradování. Že závod skončil, tak zůstalo pro nezasvěceného (kolik se jede kol?) přehlédnutelné. Zaplňovat bílá místa na filmové mapě nemusí být vždy k užitku. Stejně jako se jeví nezvládnutě některé příběhové zákruty - ať už se jedná o honbu za zdravotní kartou, jejíž získání by mělo být napínavým elementem vedoucím k samotnému závodu (nicméně není), nebo neobjasnění vůbec základní zápletky, v níž se laik dostane k závodům rallye. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • Na scénáři pracovali manželé Landovi společně a vznikl údajně za pouhých 5 dní. [Zdroj: Metro] (hippyman)
  • Keď ide mafián a Pomajbo po ceste, mafián sa začne vyzúvať. V zábere spredu si môžete všimnúť, že ako prvú si vyzul ľavú topánku, avšak pri zábere zozadu má ako prvú vyzutú pravú. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama