Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Možná dost podceňovanej film. Né že by to mělo nějakou hloubku, ale je to taková oddychovka. Co mě na tom zaujalo - originální prostředí rallye závodů, Martin Havelka a Roman Pomajbo - největší vtipálci, celkem dobrá hudba. Co mě nezaujalo/naštvalo - hodně cizojazyčnejch dialogů (angličtina, němčina, slovenština mi taky někdy dělala problém, např. co je to hľuzovka jsem si našel až teď), stupidní konec, nedotaženej děj s anglánama (a docela nudnej, vzhledem k tomu, že se tam furt něco opakovalo), George Georgiou, kterej byl strašně nadabovanej a hejbání pusy mu vubec nesedělo se slovama. Co zustalo na neutrálu: Lounová, která se málo projevila, Landa, kterej vypadal jak v civilu a né v roli. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Landa coby herec je opravdu ten nejemenší problém,protože odvádí co je od něj očekáváno.Bohužel to neplatí o zbytku a hlavně o scénáři,který je slepencem mnohdy zbytečných dějových linií,které úplně odvádějí a upozaďují linni hlavní a to je škoda.Výsledkem tedy občas úsměv,ale jinak bída s nouzí...30% ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Manželům Landovým budu fandit vždycky. A to už jen kvůli jejich zapálení a snaze. Scénář byl sice odfláknutý, ale nic jiného jsem taky nečekala. Kouzlo filmů 2LANDA se totiž skrývá jinde. Film by měl jistě o mnoho vyšší hodnocení, kdyby tu lidi neházeli odpady jen kvůli tomu, že Dan má holou hlavu. Pak ale nechápu, že se na tu holou hlavu dívají..Tacho je kvalitou o něco horší než Kvaska. Angličtina mi tu přišla úúúplně zbytečná. A film mohl být o dost "srdcovější", kdyby se šlo více do hloubky vztahu mezi Alexem a Luckou. Maximálně souhlasím s komentářem Enšpígla. Pro mě 3,5* ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tým 2Landa by potřeboval dramaturga jako prase drbání a bylo by dobře. Aktiva jsou solidní, sem tam se objeví slušný nápad, dobrý soundtrack je samozřejmostí. Ale to babylónské zmatení jazyků a nevyjasněnost mnoha dílčích linií, motivů a hypotéz je tristní. Oli Lounová vždy vystajlovaná je hodně problematická, ale nicméně hůl nelámu a bavím se s Liškou Bystrouškou a sem tam absurdní hláškou. "Země je kulatá, nebe je modrý, Weber je píča." #kinobus ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Landa, Landa a zase Landa. Ne že by mi v tomto filmu vysloveně vadil, ale největší průser je, že to je prostě nuda. Ve filmu není pořádná pointa, scénář je katastrofální a film je neskutečně studený. Je to dlouhé, nudné a co s tím? Rozhodně nedoporučuji! Důvod proč nedávám odpad je, že jednou jsem se pobavil a nějak se mi odpad dávat nechce. 15% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • Pri scéne v reštaurácií, keď prichádza Kren (Dano Dangl) na stretnutie, si môžeme všimnúť, že ochrankár pri dverách vstáva, ale v nasledujúcom zábere sedí. Zopakuje sa to aj pri ďalšom strihu. (Johnny.ARN)
  • Původním plánem bylo natočit thriller, jenže to si tvůrci rozmysleli a vznikla komedie. (virus10)
  • Snímek Mirijam Landové při rozpočtu 12 milionů Kč vydělal při prvním týdnu promítání 1,4 milionu. Celkový obrat pak činí 7,8 milionu. (pavlikv)

Reklama

Reklama