Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Za Landovu hudbu jedna hviezda a za pár úsmevných situácii hviezda druhá. Inak je to miestami kabaret a miestami scenáristická tragédia. Lounová zo vzhľadom kólie na obrazovku nepatrí, Landa tiež nie je hercom, Dangl s Pomajbom sú komici. A tak sa film niekedy nevie, či sa má tváriť na vážno, alebo to vezme vtipom. Vznikol teda z toho miš maš. Odpadové herecké výkony patria ale tým hercom, ktorí sa tam tvária na Angličanov alebo Nemcov, totálny prepadák, akcent jak cigán na základke. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný film o touze zvítězit a jít dál i přes to, že nic dalšího nemá smysl. Film o tom, jak prožít svůj sen i ve dnech, v kterých blízkost smrti nahrazuje radost ze života. Film o tom jak prolomit nepřízeň osudu a naposledy si v životě dokázat, že pro co tady žijeme, stojí za to. O tom všem Tacho je a jak to zní, tak to i vypadá. Všechno je prosáklé kýčem až to bolí. Lounová ač jí i tak nemusím a nechci aby to znělo zaujatě je tu hrozná, Landa ještě horší. Oba příkladně předvedli, jací jsou neherci a možná by se měli oba držet od filmu dál. Tacho je nezáživné a táhne k předem známému konci (alespoň u mě). Jediné, co je trošku zajímavé, je pohled na závodníky rally a jejich přípravu, tak si alespoň minimálně uděláte představu, jak takové závody vlastně vypadají a co obnáší. Režie a scénář hrůza. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na celým filmu je soundtrack, což není zrovna dobrá vizitka filmu, ale nebylo to nejhorší. Osobně bych to netočil jako komedii, ale jako drama, páč těch je v českých luzích a hájích velmi málo. Opět se ukázalo, že Češi neumí natočit čistou žánrovku. Vždycky je to taková zpatlanina všeho možnýho, což je samozřejmě na úkor kvality. Nicméně za soundtrack, sympatickou Lounovou a výbornýho mafiána Joža dávám 3 hvězdy. ()

Taninaca 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem nic nečekala a nic jsem od něj nedostala. Ale s čistým svědomím můžu říct, že jsem se do koukání pustila absolutně bez předsudků. Nakonec mi ani tolik nevadil Landa jako herec, na kterém alespoň bylo vidět zapálení pro věc, ale vůbec celé pojetí od madam Landové – s manželem slibovali humor černý jako bota, ale já viděla jen ty boty. Nejhorší byla ale Olga Lounová, která se s rakovinou nepotkala ani ve dveřích onkologie. Nedávám odpad, ale je to taková chlupatá – zubatá – černá. ()

Disk odpad!

všechny recenze uživatele

Dokonalý příklad antifilmu, kde nefunguje vůbec nic. Strašlivý scénář s naprosto hroznými dějovými "humornými" odbačkami, rutinní režie bez invence, neherectví všech zúčastněných a korunu tomu nasazuje příšerná hudba, která bez ustání hraje, až je to ubíjející. Po tomhle trapasu mám sto chutí poslat český film do místa, kde se záda mění v dolní končetiny. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • V záverečnej scéne oproti Alexovi idú pri sebe kamión a Felícia. Keď však nabúra do kamiónu, Felíciu už nevidno. (Johnny.ARN)
  • Daniel Landa se ve filmu proháněl za účelem testování vozem Mitsubishi Lancer EVO X. (DruidKarel)
  • Podle slov Dana Landy ve slovenské talk-show je název Tacho zkomolenina slova psycho a tachometr. (SonG)

Reklama

Reklama