Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

castor 

všechny recenze uživatele

Pár záchvěvů tam bylo. Žánrový film s rychlými auty? Proč ne. Jenže chybí nápady, chybí přidaná hodnota. Dan Landa nikdy v rallye neporazil svého úhlavního německého soka, do toho bude porážet i mnohem nebezpečnějšího nepřítele. Toho má po celém těle i Olga Lounová, která dokazuje, že rakovina a chemoterapie vlastně dělají sexy těla. Rivalita mezi závodníky mohla být vyšponovaná, soundtrack také, Olga se mohla ukázat i jinak, chybí pořádné karamboly. Naopak jsou tu mraky zbytečných figurek ve vedlejších rolích a mdlých scén. Škoda. ()

Petroff

všechny recenze uživatele

Když jsem se začetl do popisu obsahu filmu, rozesmál jsem se. Celej ansábl kolem Landy mám v hlavě vedle škatulky s Rozzenbergem a jeho dnes už snad i ve světě kultovní výrobou porna po česku. Oba plešatý hlavy, tupější výraz, za manželky blondýny německýho stylu a v Landově případě i národnosti (Bílej jezdec se nezapře). Ovšem ten Rozzenberg má možná alespoň nějakou soudnost a lecjaký jeho scény mají jistě zajímavější námět než tenhle Akční/Sportovní/Drama/Komedie film. No, hořím zvědavostí, až to někdy půjde v televizi, tak se na sebepropagaci tohohle kulturního odpadku našeho národa rád podívám. Ještě by něco měla natočit skupina Kabát .)) ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Že to bude sračka, to jsem věděl už ve chvíli, kdy jsem mačkal play. Nejdřív bych asi měl vysvětlit, proč jsem se na to vůbec koukal. Jeden kamarád strašně toužil tohle veledílo spatřit na vlastní oči a jelikož dotyčnej má o počítačích asi takový znalosti, že ho zvládne maximálně zapnout a vypnout a navíc vlastní nějaký připojení o rychlosti asi 256kbit/sec, tak jsem se nad nim slitoval a TACHO jsem mu stáhnul. A když už jsem to teda stáhnul, tak jsem se ze zvědavosti na to podíval. Film je takovej slepenec ze 3 příběhů. Ten hlavní příběh s Landou a (Pyt)Lounovou je o tom, že tyhle 2 se potkaj na chemoterapii (Landovi bych doporučil, aby se někdy šel podívat na onkologii, jak vypadaj takový lidi, co podstupujou chemoterapii) a rozhodnou se, že než umřou, tak spolu ještě vyhrajou závod. Pak jsou tam ještě další 2 vedlejší příběhy (milionář, kterej chce závodit a 2 angláni, co plánujou loupež), který s tim hlavnim celkem nemaj nic společnýho a oba ty vedlejší příběhy jsou neskutečně trapný. Z filmu jsem měl pocit, že Landa chtěl divákům hlavně ukázat, jak probíhá při závodech taková komunikace mezi řidičem a navigátorem a okolo toho se uplácal nějakej "film". Co si mam myslet o filmu, ve kterym jsou dialogy složený z vět typu: "Hele, tady si napiš levá 5-, pravá 2, horizont, štěrk. - A co to jako znamená třeba to levá 5-???" A teď Landa jak nějakej profesor na přednášce začne zdlouhavě vysvětlovat, že 5- je horší pětka, že to je jako ve škole, ale že do těch papírů je lepší napsat 5-, protože kdyby tam bylo horší pětka, tak v tý rychlosti se to blbě bude číst. Nějakej milovník rally si tu Landovu přednášku možná poslechne rád, ale mě to vůbec nezajímá. Taky mě sralo, jak se film snaží vypadat hrozně světově. Hlavní postava má sice podle všeho českou národnost, ale jmenuje se Alex Bold. A taky mě sralo, jak se tam pořád mluví anglicky. Jinak doufám, že mě nikdo nebude osočovat z toho, že jsem nějakej levicovej intelektuál, kterýmu vadí Landovo působení v kapele Orlík. Já si jenom myslim, že Landa nemá pro herectví absolutně žádnej talent. Budiž mu ke cti celkem slušně zahraná vedlejší role ve filmu Černí baroni. A co se týká Olgy (Pyt)Lounový, tak ta sice taky moc talentu nepobrala, ale pokud bude hrát ve filmech a nebude mít čas zpívat nějaký sračky s Xindlem X, tak ať dostává samý hlavní role. P.S. Po dopsání tohoto komentáře jsem naprosto automaticky na tento film použil kombinaci shift+delete, protože na tu sračku bych se podruhý už nepodíval. Asi tak po 3 vteřinách jsem si uvědomil, že jsem to vlastně stahoval pro toho kamaráda. Tak teď nevim, jestli to mam stáhnout znovu a nebo ho radši tohoto "zážitku" ušetřit. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo napsal k tomuto filmu scénář, byl totální trotl. Herci totiž nehrají vyloženě špatně, i když poctivě přiznávám, že z Daniela Landy a Olgy Lounové v hlavních rolích jsem měl víc než obavy. Jenže oni bohužel neměli moc co hrát a smekám před nimi klobouk, že z toho nic, dokázali vyjít s čistým štítem. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tacho je doklad toho, že Mirjam a Daniel Landa prostě nevědí, jak natáčet filmy. Scénář, to je zoufalost maximální, režie je na úrovni píseckých studentů. O to více mě překvapuje, že Mirjam režii skutečně vystudovala. V tomto jejich vysněném díle totiž nic nefunguje. Vedlejší dějové linie nemají s tou hlavní žádnou souvislost a jsou tedy naprosto zbytečné. Hlavní dějová linie o závodníkovi obsahuje několik zajímavých myšlenek, které jsou všechny trestuhodně nevyužity. ... Napadá mě asi milion věcí, co lze Tachu vytknout, a ani jeden klad. Ještě to časem rozepíšu. (Postava Martina Havelky BYLA vtipná, ale i to jen chvílemi, které se ztrácely pod nánosem trapnosti). Ono je až příliš snadné si do tohohle filmu kopnout, až je mi jeho autorů líto:) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • Slavnostní premiéra 1. prosince 2010 byla doprovázena jednou z nejsilnějších kalamit za poslední roky. Na premiéru dorazila pouhá třetina hostů, zbytek uvízl v závějích. Paradoxně se tím vyřešila nevyřešitelná "rvačka" o lístky. (HArna)
  • Daniel Landa se rallye věnoval i ve skutečnosti. Mediálně známá je jeho havárie při rychlostní zkoušce na Rallye Šumava v dubnu 2008. (movieband)
  • Natáčení trvalo 24 dní. (virus10)

Reklama

Reklama