Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (165)

Pishin 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný, pomalé tempo vyprávění mě vůbec nevadilo. Atmoška byla přijemně budovaná ale chvílemi se střídala s nudou co mě však vadilo nejvíce byl hlavní představitel - naprosto nezajímavý ''jouda'' - ostatní ''strejdové'' byli daleko zajímavější postavy. Nadruhou stranu já bych se za takový debut nestyděl. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Tento snímek má u mě smůlu, že znám daleko lepší a zábavnější pohled na australské podsvětí (nejen z Melbourne) ze seriálu Underbelly, kde mi jedna hodinová episoda řekne daleko víc a oproti kterému je tento film o malých a nezajímavých rybách s naprosto nudnou a nezáživnou hlavní postavou. .... A prý 'Oscar 1 nominace: Herečka VR - Jacki Weaver', ah, za co? Za to, že se tam furt jen usmívala a pusinkovala s mladýma chlapama? To je snad vtip. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení je trošku kruté, ale film se docela vleče, vygradovaných scén je pomálu, Guy Pearce nepředvádí nic oslnivého a hlavní hrdina je normální asociální trouba. Není vůbec žádný důvod abych se na film mrknul někdy znovu. Objektivně si myslím že film není špatný, ale pro mé potřeby by musel mít větší tah na bránu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ufff, to bylo mírně řečeno hodně pomalé. I když se děj vlekl, tak ve vzduchu viselo permanentní napětí. Film plný sviní. Najít kladnou postavu se zdálo celou dobu jako nadlidský výkon. Zákon berou do svých rukou všechny strany, a tak ,,J" zjišťuje, že vybrat si není vůbec jednoduché...až se stane něco, co ho přiměje konečně jednat. Závěr výborný. Nejvýše však hodnotím skvělý výkon Jacki Weaverové, plíživou kameru, co se umí ladně proplétat a tu a tam zastavit (scéna zatýkání, kdy si Weaverová v popředí máčí čaj, je mrazivá), a temnou hudbu, která nevěští nic dobrého... ()

berusche 

všechny recenze uživatele

. . . tak takhle jsem se snažila a dopadlo to takhle: . . .! Nevím sice, jak se ten herec, co hrál toho bezduchého nafetlého nezletilého týpka jmenuje, ale vůbec mi to nevadí, ráda bych se mu ovšem pro příště vyhla. Taky netuším, kde nechali kostymérku, kdo dělal scénografii a už vůbec mě nenapadá nikdo, kdo by si ze štábu vážně myslel, že je to divácky zajímavé. Mafiánská roďka je tak mafiánská, že jsem ani nevyčíhala, cože je jejich živnost, dokonce jsem asi až tak po 45 minutách teprve pochopila, kdože je tam čí příbuzný. Babička byla na střelbu taky a jediný co za to stálo, bylo opravdu posledních 5 minut. To je ovšem žalostně málo skoro na dvě hodiny. Celkově, čekala jsem od námětu daleko, daleko více. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Cena: MFF Sundance 2010: Velká cena poroty. [LFŠ 2010] (Krouťák)
  • Režisér David Michôd byl barvitou kriminální scénou města Melbourne fascinován po dlouhých 9 let, během kterých postupně scénář k filmu připravoval. Materiál pro film začal shromažďovat hned po svém přestěhování a zdrojem mu byly mimo jiné i místní noviny a černé kroniky. (darek kartac)
  • Scénárista a režisér David Michôd napsal roli Janine Cody přímo pro Jacki Weaver. (Othello)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama