Reklama

Reklama

Blue Valentine: Milostný příběh

  • Česko Blue Valentine (více)
Trailer 1

Příběh nalezené a ztracené lásky, jež se odehrála v minulosti a přetrvala do přítomnosti. Tento upřímný a dojemný portrét sleduje manžele Deana (Ryan Gosling) a Cindy (Michelle Williams), kteří tráví noc v odloučení od své dcery, aby se pokusili zachránit svůj upadající vztah. Srovnání hravých scén jejich romantických začátků před šesti lety a lámání srdcí, jenž přichází s doznívající láskou a planými přísliby vás jistě nenechá chladnými. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Derek Cianfrance, Joey Curtis, Cami Delavigne .. How do you trust your feeling when they just disappear like that? _ Pokus o nezávislejší (500) Days of Summer. Jen nezáživnější. Navíc mne štvala stavba děje, jak nepřehledností, tak tomu ono zpřeházení časových linií spíše ubralo na působivosti. Herecky však velmi zdařile, jen zarazí, že když už je oceňovaná Michelle William, tak by si dle mého zasloužil obdobnou pozornost i Ryan Gosling. Celkově, rychle vyšumí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem objevil čirou náhodou, když jsem sledoval trailer na nejnovější počin Dereka Cianfrance (The Place Beyond the Pines) a nejen, že jsem byl překvapen, ale zároveň jsem i politoval, jak mi mohl takový snímek uniknout. "Blue Valentine" rozehrává téma začátku a následného rozpadu vztahu mladého páru, ale představuje ho takovým způsobem, že dokáže během několika málo minut strhnout a udržet diváka až do samotného závěru. Všemu ještě dopomáhají excelentní výkony Ryana Goslinga a Michelle Williams, výborný hudební doprovod a skvělá režie, která s přehledem skáče z drtivého rozpadu manželství, až k romantickému seznamování a opět zpátky. A právě díky nelineárnímu stylu vyprávění si dokáže film udržet divákovu pozornost i přes některé pomalejší pasáže. Nepříjemná, ale pravdivá podívaná. Na režisérovu novinku jsem moc zvědav. ()

Reklama

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

(500) days of Summer v manželské podobě. A neskutečně pravdivé a depresivní. Plus Grizzly Bear. Top Film. Update po 8 letech: shit, fakt netuším, jak jsem v 18 dokázala tenhle film takhle ocenit, když jsem ještě nic nezažila a věděla jsem velký nic, ale u názoru, že to je top film, pořád zůstávám. Jen je to čím dál tím těžší, se na takovej film koukat, protože je to pravidivý a pravda bolí:( ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

"Víš, jaký to je, když začne hrát písnička a ty musíš tancovat?" Taková je reakce Deana na lásku na první pohled, kterou právě zažívá. Na pocity, které převládají u něj a jeho dívky po několika letech manželství však odpověď nemá, neví, proč si musí hned po ránu otevřít plechovku piva a netuší, proč se Cindy přestala smát jeho vtípkům. Pravdy se pár nedopátrá ani v odcizeném prostředí motelového pokoje, příznačně nazvaném "Budoucnost", který naprosto odráží jejich neutěšený vztah a je svědkem zoufalých pokusů oživit, co je nevratné - pouze potvrdí, že nezbylo nic, na co by se dalo navázat. A důvod? Nedozví se ho nikdo, včetně diváka, ten má k dispozici dva vzorce chování a je na něm, kdo mu bude bližší - koho omluví a komu dá větší díl viny, přesně tak, jak vnímá nejbližší okolí rozkol dvojice ve skutečném životě. Odpověď je prostá i neuchopitelná stejně, jako přirovnání k písni a tanci - ne každý hit se stává evergreenem, někdy se natolik ohraje, že přijde den, kdy ho zkrátka nemůžeme vystát.... ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Sliby mohou být stejně bezmyšlenkovité, stejně tak porušené. Filmy se nás snaží uklidňovat tím, že určitě existuje pravá láska. Blue Valentine ukazuje důsledky rychlého rozhodnutí, a že romantika nemusí být tak sladká, jak se na první pohled zdá. Znamená láska to, že nikdy nebudete muset říct: Je mi to líto? Nedostatek porozumění a odpuštění je součástí toho, co v manželství obvykle bývá a to přesvědčivě ztvárnili Ryan Gosling a Michelle Williams. Takhle upřímný film jsem dlouho neviděl a já už přestávám čekat na pravou lásku. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (33)

  • Film kvůli nedostatečnému rozpočtu neměl filmově nasvícené scény. (kriplozoik)
  • Scéna, ve které Dean vyleze na zábranu Brooklynského mostu, nebyla původně ve scénáři. Režisér řekl Michelle Williams, ať její postava nevyzrazuje Goslingově postavě v žádném případě své tajemství a po několikahodinovém natáčení téže scény byl Gosling natolik zoufalý, že ho nenapadlo nic jiného, než vylézt na most. (Ant)
  • "Blue Valentine" vo všeobecnosti znamená rozvod alebo rozchod. Výraz sa používa aj ako označenie pre dvoch, ktorí sú si súdení, ale kvôli nedorozumeniu alebo chybe sa rozdelili. (Lucjen)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama