Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

Fryštok 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat je další z mých oblíbených filozofických seriálů, u kterých se vždy velice rád totálně ponořím do děje a užívám si naprostou tvůrčí genialitu, která se na mě valí ze všech možných stran i úhlů. Jako dítě jsem tento seriál měl velice rád, ale teď, když jsem starší a dokážu myslet více komplexněji, tak si uvědomuji, že je tento seriál víc než jen obyčejný seriál pro malé děti. Ve skutečnosti je to jedinečné umělecké dílo, které právoplatně spadá mezi nejlepší československé seriály všech dob. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

"A je to" Šikulové je asi slabé slovo. Tahle dvojka Vám ukáže jak si se vším poradí a žádná věc jim nestojí v cestě. Když nevíte, jak si něco sami postavit nebo vylepšit, tak se podívejte na tento večerníček "Pat & Mat", vám určitě poradí. Zajímavost - Nikdy se na sebe nezlobí. Postavy se při činnosti vždy pozorně sledují a nikdy neprojevují pochybnosti i při zjevně chybných pokusech toho druhého o řešení problému. Když se ukáže, že se situace skutečně místo vyřešení zhoršila, nikdy se nezlobí, jen zavrtí hlavou a i to působí spíše jako konstatování zjevného neúspěchu než negativní hodnocení úsilí toho druhého. / Viděné epizody *78.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Reklama

xpaja 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem nechutně realistický večerníček. Přijde mi totiž, že sehnat dnes řemeslníka, který se u těchto dvou šikovných pánů neinspiroval, je skoro nemožné. S takovou mírou invence se sice u skutečných řemeslníku nesetkávám, ale i pouhých 10% Pata a Mata bohatě postačí. Způsoby řešení některých problému v tomto večerníčku jsou totiž tak originální, že musel být opravdový oříšek je vymyslet. Některé epizody jsou sice slabší, ale svých --- == 100% == --- si v celkovém hodnocení zaslouží. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto dvojica je jednoznačne azda najkultovejším počinom v dejinách česko-slovenskej zábavy. Veď kto by ich nepoznal - dvoch nešikovníkov s neuveriteľne pozitívnym prístupom a originálnymi nápadmi, často na hranici ľudského chápania. Seriál je výnimočný najmä tou skvelou atmosférou a hlavne tým, že vytrval už neuveriteľných vyše 40 rokov, čo je naozaj unikát. Treba určite dodať, že tie staršie časti boli tým najlepším a najzábavnejším, tie novšie už boli také priemernejšie, ale stále je to solídna zábava, ktorá musí potešiť nielen deti, ale aj dospelých. Jednu hviezdu ale z objektívnosti treba ubrať. 80 % ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žádné "Pat a Mat", nýbrž "A je to", prosím (odtud též "ajeťáci"). A jak mi z duše mluví PollyJean (v komentáři k Tapetám) ohledně dalších sérií: oslabení, někdy i výrazné, v řadě dalších a dalších tématických dílů by se dalo prominout. Ale ta svatokrádežná rozbředlá parafráze původního kultovního hudebního motivu (související zřejmě s nepochopitelnou dobovou potřebou intoxikovat diváka nechutnou muzikou), to se neodpouští. Proto za komplet jen tři hvězdičky, ať se ví, zač je toho loket. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (89)

  • V 90. letech se všechny epizody (včetně filmu Kuťáci jako bonus) dostaly na VHS. Což bylo poměrně vzácné, neboť epizody byly v té době poměrně neznámé a nevědělo se, zda o ně bude zájem. Aby autoři ušetřili místo, tak ze všech epizod (vně poslední epizody) vystřihli titulky. Epizody byly uváděny pouze nápisem s názvem epizodou a melodií, která epizody této série zahajovala v televizi a později i na novějších VHS a DVD. (mnaucz)
  • Podle seriálu vznikly i tři knihy. První "Pat & Mat : ...a je to!" (1994) napsal Jiří Michl, druhou "Pat a Mat dokážou všechno" (2006) napsal Pavel Sýkora a třetí "Pat a Mat ...a je to!" (2012) napsal Ivan Rössler. Třetí kniha vyšla i ve formě audio CD, na kterém namluvil Pavel Zedníček šest příběhů. (Terva)

Reklama

Reklama