Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Po nezvyčajnom obsadení v nervovo drásajúcom Štvrtom druhu, M.Jovovich opäť ukázala, že nepatrí len do radovo-akčne nabitej paľby, útočiacej na diváka z každej strany. Jej herecký "duch" stále rastie a dôkazom toho je ďalšie výborne zvládnuté dramatické stvárnenie Anny (kde využila svoju sympatickú tvár, svoje neskutočné oči a výborné vžitie sa do role), ktorá v úlomkoch črepín svojho rozbitého života, bojuje so svojím deficitom, len aby vražedná tvár masového vraha bola odhalená. Film odkrýva zrnka zaujímavosti postupne, ako piesok v presýpacích hodinách, nikde sa nenáhli a až posledné, dopadajúce zrnka odhalia celú skutočnú pravdu, presne tak, ako to má byť. K úplnej dokonalosti mi tam chýbalo ešte niečo viac (možno lepší scenár vyniknutia ďalšej osoby nie len vsadenie všetkého na M.Jovovich, ako aj viac napínavých scén) a filmu mierne poškodil aj neadekvátny koniec.70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Rozhodne som čakal viac. Jednotlivé situácie a scény mi splývali do jednej beztvarej a málo záživnej masy podobne, ako tie tváre v dave hlavnej hrdinke - málo napätia, málo akcie, šedivé pátranie po páchateľovi... Navyše ten koniec mi prišiel až moc citovo vydieračský a vypočítavý, len aby sa vyžmýkalo čo to z emócií. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

Chermy 

všechny recenze uživatele

Námět je zajímavý a Milla hraje výborně, tím ale pozitiva končí. Film se mi ztrácí ve změti jiných, stejně jako se Mille ztrácí tváře před očima. Stejně jako se ona zorientovala na jedné jediné tváři z mnoha tím, že byla něčím výrazná, jsou výrazné momenty ve filmu důvodem, proč si je pouštíme znovu. Faces in the crowd je nemá a proto už jsem na něj téměř zapomněl. Navíc je mi Julian McMahon extrémně nesympatický a sledovat ho jako hlavního hrdinu je pro mě mučení:) ()

7trpasliku 

všechny recenze uživatele

Jako nápad dobrej, to uznávám, ale zpracování teda nic moc. Od začátku až po jedno z posledních "I love you" se mi to zdálo kapku přepísklý a drobátko nereálný (i na mysteriózní film). To, že hlavního záporáka tušíte od půlky filmu taky není zrovna dobrou vizitkou. Ale o to nejde. Konec (samozřejmě očekávatelný, vždyť kdo jen tak náhodou neotěhotní, že?) mě přesvědčil o tom, že si to ode mě lepší hodnocení nezaslouží. Znova už se na to nepodívám a nenechává to ve mě ani kapku zaujetí. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

A prdelka přestala rozpoznávat nejen tváře, ale i hlasy. Možná by to dopadlo líp, kdyby přišla o zrak úplně, pak by jí třeba došlo, kdo je vrah a člověk by nemusel dvě hodiny čumět znuděně do blba a chválit filmaře za to, že alespoň Mille nechali ten její roztomilej ksichtík po celou dobu filmu. Bez ní by tenhle béčkovej skvost měl asi stejnou hodnotu jako reklama na vložky, alespoň přesně tak funguje, může být sebelepší, ale jak zjistíte, o co že jde, dál už vás nezajímá. 40% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v kanadském Winnipegu a v americkém státě Illinois od 8.5 do 13.6.2010. (Terva)
  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)

Reklama

Reklama