Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidnou hladinu života menšího okresního města, které „je dostatečně malé na to, aby se všichni jeho obyvatelé navzájem znali, ale ne zas tak malé, aby o sobě všechno věděli“, jednoho dne rozbouří hrůzný nález. V ordinaci vážené zubní lékařky je objevena mrtvola neméně vážené místní podnikatelky. Vyšetřováním její vraždy je pověřena dvojice kriminalistů Jaroslav Falta (V. Dlouhý ve své poslední televizní roli) a Petr Brouček (M. Dlouhý). Na nich je, aby složitý případ, do kterého je zapletena řada místních známých osobností a který se celý „točí“ kolem luxusního pánského podniku, vyřešili. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (113)

argenson 

všechny recenze uživatele

Poměrně dlouho jsem se smiřoval s prostorem vymezeným pofidérníma nočníma barama, luxusníma kurvama a sado maso úchylama. A pak jsem najednou v polovině zjistil, že mě to neskutečně baví. Sourozenecké duo bratrů Dlouhých bez chyby, zvlášť ve smutných momentech, kdy Vladimír chlastá a Michal ho koriguje. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Příběh byl po celou dobu hodně povrchní, spousta postav vůbec nikam nezapadala a všechno plynulo od ničeho k ničemu. Celý film zachraňuje pouze konec, který výborně vystihuje situace ze života - žádné idylistické odhalení, vyšetřovatelé pouze večer u baru dojdou k tomu, že to může být vlastně...kdokoliv... A tak se to nějak uzavře... Hvězdička taky za zajímavé promítání současně v několika oknech...a pak samozřejmě za skvělé herecké výkony Vladimíra a Michala Dlouhých. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Typický Svoboda, jehož osten na bezpáteřní prohnilou dobu, kde zločin prorůstá do politiky a svět se hemží devianty a grázly, je v tom cítit. Stejně jako pokus natočit to moderně, podle not současné americké detektivky. Jenže i když záběr "políčkuje", pro vyprávění to má vlastně nulový přínos - většinou není příliš pochopitelné, proč musíme ten který záběr sledovat ze dvou / tří perspektiv, když úhled pohledu není nijak zužitkován (výjimkou je scéna odhalení identity řidičky a docela elegantní "sázení" informací při poradách policistů. Scénář je hodně chabý, snaha o otevřený konec s hořkým podtextem vyznívá úplně do ztracena. Herci střídají slušné momenty s nepochopitelnou prkennou deklamací, jíž vládne Kňažkův divadelní přednes. Sice se Domina snaží tvářit realisticky a drsně, ale rozhodně ji nelze sledovat jinak nez jako křečovitý slepenec motivů a tónů. Je to natočené lépe, než je zvykem u českého TV thrilleru, ale paradoxně o to bezradněji to mnohde vyznívá. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhá nemastná neslaná detektivka s nezajímavým příběhem. Opravdu nechápu, proč si zajímavý režisér Jiří Svoboda vybral tak mdlý scénář se všemi možnými trapnými dějovými i technickými klišé ze zahraničních krimi seriálů, nemluvě o naprosto neopodstatněném předělu obrazovky. Motivaci žádné z postav jsem nechápal, lidi prostě vedou nezajímavý dialog a pak najednou zvrat a postava se vzteká/je zaujatá/vraždí/pere se/mlátí manželku/chystá se k sebevraždě/bojuje o bar - i prskavka vydává víc žáru než tenhle scénář. Herci neurazí (i když Topfer nějak svojí roli moc neprožívá) ani nepotěší - což je v případě jedné z posledních TV rolí Vladimíra Dlouhého škoda, zasloužil by si lepší roli nebo film v médiu, které bylo jeho kariéře dosti přející. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná konfrontace absolutních pětihvězdičkových hodnocení vyvážených kategorickými odpady dávno před ukončením televizní inscenace. Pravda bude někde uprostřed, aspoň se ty extrémy vyrušily. Na poměry současné české televizní detektivky je to ucházející, čímž mám na mysli především herecké výkony u hlavních rolí a režii, ovšem se scénářem už tradičně problém mám. Příliš mnoho náhod v propletenci vztahů ( zvlášť autonehoda s matkou kriminalisty jako obětí byla násilně naroubovaná ), přepjatost v chování policistů, která vrcholí opakovaným napadením podezřelého. A opět ty náhody, kde asistuje televizní kamera u úderu pěstí kriminalisty. Přes tyto výtky jde o důstojné rozloučení Vladimíra Dlouhého s televizní obrazovkou. Celkový dojem: 50 %. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Filmovalo se v Brně a ve Znojmě. (M.B)

Reklama

Reklama