Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tenisové kurty, kdysi symbol buržoazní dekadence, jsou stále nebezpečné - nadějná hráčka tam dokonce přijde o život! Kriminalisté rozmotávají složité předivo vztahů, které zavražděná měla k různým lidem, najmě k mondénnímu překladateli a jeho synu... Příběh sice neobsahuje žádné logické prohřešky, ale odvíjí se pomalu a bez nápadu, spadá do linie unylých, bezbarvých detektivek, jaké vznikaly v 70. letech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Ten oficiální text distributora je trochu zavádějící. Ve filmu jde totiž o vyšetřování autonehody, kdy řidič z místa nehody uteče a spolujezdkyně zemře, ale to je celkem jedno. Potom probíhá samotný vyšetřování a to se různě prolíná se vzpomínkama hlavní postavy (Eduard Cupák). Jinak mě na filmu překvapilo, že v hlavní roli byla nějaká hérečka, kterou jsem nikdy v jinym filmu neviděl. Později jsem zjistil, že je z Polska. No nevim, proč v českym filmu hrála polská hérečka... ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

V soutěži o nejnevýraznější snímek navzdory velkým jménům herců i režiséra si film vede velmi úspěšně. 1) Všichni se tváří, jakoby banality vycházející z jejich úst byly zásadní životní moudrosti. Vypadá to, že si to myslí i scenárista a režisér. 2) Za malou pozornost stojí snad jen pěkný 27letý Juraj Ďurdiak (spisovatelův syn Michal), 26letý Ivan Luťanský (mladší vyšetřovatel) a švihácký zatím ještě štíhlý 32letý Jan Kanyza. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zastřené flashbacky nejdou moc naproti nějaké ucelenosti, spousta herců je předabovaných a pachatel s ponožkami od „dekadentní“ antuky se odhalí jen tak mimoděk. Možná i proto, že Haničinec, který v tu dobu už pátým rokem daboval Columba, nepochytil jeho vyšetřovatelské schopnosti a tak se mu alespoň snažil přiblížit kabátem.. Spíše než kriminálku čekejte melancholicky laděné drama o muži, kterého okolnosti donutily pustit okolí do míst, kam nikdo nesměl a vy si při tom narušování komfortní zóny stárnoucího překladatele uvědomíte, že Eduard Cupák byl v tu dobu takový český Tommy Lee Jones. P.S.: Naposledy jsem viděl při úvodních titulcích takhle kouzelnou kombinaci hudby a černobílých fotografií u Malickova Days of Heaven.. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama s kriminální zápletkou. Policisté jsou v příběhu okrajoví. Podstatnější jsou psychologicky vykreslené postavy a herecké výkony, které udrží diváckou pozornost. Jednoduše chování hlavního hrdiny (Eduard Cupák) shrnuje jeho přítel (Josef Somr): "Kdo si chce žít jako prase v žítě, musí být svině..." ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Tenisové dvorce v Praze - Motole, kde se natáčelo, patřily v v té době  TJ VŠ Praha. Mládežníci z klubu  jako kompars dostali 4 dni školního volna. (peplir)

Reklama

Reklama