Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Laciná romance mezi kravinci. Léto s kovbojem jsou nadhodnocené Babovřesky sedmdesátých let. Víceméně trapná lidová zábava s jednoduše nečrtlým dějem, hloupými dialogy, (pod)průměrnými hereckými výkony (Hanzlík umí mnohem lépe, když je co hrát) a JZD. Třetí hvězdu jsem chtěl dát za zábavného Víznera a lehkou nostalgii, ale nedám. Je to blbost. Viděno zcela jistě naposledy. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie na způsob české normalizační kinematografie. A vůbec ne špatná, i když hodnocení hodně zvedá nahoru hudební doprovod Petra Hapky, který romantickou letní atmosféru několikanásobně umocňuje, a silné herecké obsazení. Ústřední dvojici paradoxně trochu zastiňuje Oldřich Vízner, který v roli nerváka doslova zazářil. Škoda, že podobných komediálních příležitostí už se mu později moc nedostalo. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Léto s kovbojem" bohužiaľ nie je žiaden americký western, akoby mohol názov napovedať. Je to blbá česká romantická komédia, ktorej vôbec nemôžem prísť na chuť. Dal som tomuto snímku už viac krát šancu, ale vždy ma to po chvíli začalo nudiť. Jaromír Hanzlík v úlohe buranského playboya je otravný, neznesiteľný a miestami až trapný. Tak isto aj škaredá, okuliarnatá Daniela Kolářová mi je silne nesympatická. Vytvorili spolu jednu z najprotivnejších filmových mileneckých dvojíc. ** ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Slunce, seno a kovboj. Jednoduchý príbeh, jednoduché postavy, ešte blbší konflikt. Napriek tomu slušne zahrané postavy, ale tá bieda scenára veľmi vadí. Keď už nie je čo ďalej vo filme ponúknuť, tak sa Kolářová ako Doubravka vyzlečie a to sa deje toľko krát, že som to ani nespočítal. Takže nechýba erotika, pár faciek a samozrejme seno, akoby to bol predvoj známej českej tvorby. Tentokrát ale silne podpriemerný. –––– Já tady v okolí znám všechny krávy, ale vás jsem tady ještě neviděl. –––– Ale dyť voni spadnou! – Nevadí, alespoň chvíli poletí. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi hodně dlouho, než jsem se naladil na "kovbojskou vlnu". Ze začátku mi to přišlo jako taková nepříliš povedená normalizační komedie. Až tak napopáté jsem objevil ty hlubší věci, vtipné dialogy a i to, že to je vše brané fakt s nadsázkou. Hanzlík je výbornej buran, do nějž se městská intelektuálka prostě nemůže nezamilovat. Kvalitní romantika. Rád se na Kovboje občas mrknu...80% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

Reklama

Reklama