Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

honajz 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná letní komedie s mnoha vtipnými scénami (Ale jak se, Dorka, vidím? - Když ty máš srdce na jiném místě. - A jak ti to říkal, že hledá nocleh? - Kykyryký.. atd., atd.) a dokonalými hereckými výkony (kde nejvíc se mi vždy líbí dědeček v podání Bohuše Záhorského). Co je podstatné, že se na tento film dá dívat znovu a znovu. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

České filmy mám rád, ale k tomuhle už jsem měl nesnesitelný odpor už od mala a i teď to přetrvává.Viděl jsem to ještě jako malý a už jen ten název mi moc nezavoněl a film samotný byl ještě mnohem horší a slabší.A věděl jsem, že po té jedné projekci už ten film stoprocentně nikdy neuvidím a jen o něm párkrát uslyším.Ale před takovými sedmi lety jsme jeli se školou na výlet do Španělska a řidič autobusu tam měl nějaký malý přehrávač, lépe řečeno televize :) a při cestě domů tam jak na potvoru musel zapnout tohle a tak jsem věděl, že po zbytek cesty se budu jen nudit a nudit a čučet z okna na krajinu.Aspoň jsem měl zkušenosti s nudou. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Lehoučká letní komedie. Hanzlík-perfektní vesnickej rebel, Kolářová-skvělá zamilovaná psycholožka. Nho a Vízner ? To je takový trénink na Saturnina. Prostě neškodná příjemná komedie na letní nedělní odpoledne, která je bohužel také z jedněch, které jsou nelítostně ždímány komerčními televizemi. Přitom, co se týká režie, jedná se podle mě o průměrný film. Což asi ale při neustálém opakování tohoto snímku nehraje roli. ()

MaMitti 

všechny recenze uživatele

A to mi řekněte, jak jste se mohla s tolika dětma rozvést a vzít si chlapa s tolika dalšíma dětma? Víš holka, každá ženská ví to svý, a to je celá ta psycholóóógie... Tak nějak to bylo a bylo to neskutečně výstižný :-). Naprostá pohodička od začátku do konce - zaplaťpámbu, že se tenkrát netočila volná pokračování.... ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Léto s kovbojem reprízují české komerční televize pravidelně každý rok. Těžko říct, proč tomu tak je, na úkor jiných mnohem lepších komedií. Film je divácky úspěšný, o tom není pochyb, ale rozhodně se u něj nesmějete od začátku do konce. Film má několik silnějších momentů v podobě situační komiky, v některých případech podivných, ale vtipných absurdit. Největším kladem však je fakt, že Ivo Novák dokázal najít sílu a potenciál jednotlivých herců a podle toho jim ve filmu přidělit role. Mám na mysli především J. Hanzlíka jako lehkomyslného Honzu, D. Kolářovou jako pontecionální "starou pannu" Doubravku, S. Budínovou jako Honzovu svéráznou maminku, M. Rosůlkovou a D. Medřickou jako lehce trhlé babičky, O. Víznera jako lehce nevyrovnaného Bobu, nebo V. Galatíkovou jako lékařku v kosmetickém ústavu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • V záběru, kdy Doubravka (Daniela Kolářová) přichází do chatky a Bobo (Oldřich Vízner) dělá stojku na hlavě, má pod hlavou složku papírů – skripta. V dalším záběru, když stojku ukončuje, pod hlavou žádná skripta nemá. (horskejvlk)

Reklama

Reklama