Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zemitá poezie venkova. Její povaha je pozitivní a nezáludná ... jako krajina, z níž vzešla. Maličko provokativně se koupe v paprscích horkého letního slunce, zmámená vůní lučního kvítí a zarámovaná modří vysokého nebe. Bez rozmýšlení přísahá na lásku - a věří, že mládí je věčné ... pokud dokáže vzlétnout s pomocí holubích křídel. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tato letní romantická komedie mě úplně minula. Dokáži sice pochopit, proč se někomu může líbit, na mě to ale nefunguje. Příběh je velmi jednoduchý, postavy nesympatické a humoru pomálu. Hanzlík i Kolářová si mnohokrát střihli lepší role, na vině je spíš slabý scénář. Více než dvě hvězdy za sebe dát nemůžu. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Příjemná letní venkovská romantika, jenž se nikdy neokouká a která voní po jahodách, senu, čerstvě posečené trávě, rozpáleném asfaltu, pšenici, borovicích, řece a splavu a vším dalším pod čím si dokáže vaše fantazie představit to nejkrásnější období v roce. Navíc kopec opravdu vtipných replik všech hlavních představitelů (skvělá scéna s kytkou v ložnici). Hanzlík v životní roli, Kolářová jako vždy vynikající a Vízner geniálně natvrdlý. Minusem, jako vždy Kořínková, aby byl vesmír trošku v rovnováze... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Slunce, seno a kovboj. Jednoduchý príbeh, jednoduché postavy, ešte blbší konflikt. Napriek tomu slušne zahrané postavy, ale tá bieda scenára veľmi vadí. Keď už nie je čo ďalej vo filme ponúknuť, tak sa Kolářová ako Doubravka vyzlečie a to sa deje toľko krát, že som to ani nespočítal. Takže nechýba erotika, pár faciek a samozrejme seno, akoby to bol predvoj známej českej tvorby. Tentokrát ale silne podpriemerný. –––– Já tady v okolí znám všechny krávy, ale vás jsem tady ještě neviděl. –––– Ale dyť voni spadnou! – Nevadí, alespoň chvíli poletí. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Trapný paskvil který bych se styděl nazvat Zlatým fondem české kinematografie. Příběh je zoufale tuctový, scénář nezajímavý a nevtipný, k tomu nepovedené herecké výkony herců, kteří jsou na hraní letního Romea a Julie zoufale staří..Hanzlík se teda ještě drží ale Kolářová je nesnesitelná a o Víznerovi ani nemluvě......jeden z nejhorších českých filmů!!!! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Ve scéně, kdy Doubravka (Daniela Kolářová) hodí večer mokrou kytici omylem do nesprávného okna (ložnice), kde spí Honzova (Jaromír Hanzlík) máma, otčím a malé miminko v postýlce, ozve se „pláč miminka“. Tato naprosto stejná zvuková smyčka (kulisa pláče) je použita i v pohádce Jak se budí princezny (1977), a to ve scéně, kde se král Dalimil I. (Jiří Sovák) dívá na právě narozenou Růženku, která je paradoxně vizuálně klidná. (horskejvlk)
  • Herci si mohli během natáčení vymýšlet vlastní dialogy, a poté byly použity i ve filmu. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama