Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Doubravka má priateľa, ktorý je ale absolútny blbec. Čo znamená, že ak ho začne podvádzať, tak je to úplne v poriadku. Keď Honzovi oznámi, že už má priateľa, tak sa čuduje, že mu je to akosi divné. Že on má spomienku na dávnu lásku v podobe tetovania, to je ale vážny problém. Je to síce celkom fajn letná romantika, ale nielen vďaka spomínaným veciam, ale aj celkovej rozťahanosti a absencie nejakého vážnejšieho konfliktu ma viac menej sklamala. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

"...znám všechny krávy v okolí, ale Vás jsem tady ještě neviděl..." předznamenalo tento film jako snímek, na který bude divák rád vzpomínat a vracet se k němu stejně, jako k další spoustě výborných českých komedií. Výborný námět, nesmrtelné hlášky a skvělé herecké výkony zaručují dobrou zábavu, které neváhám dát 5*. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím souhlasit, že jsem si s tímto filmem nikdy moc nepotykal. Beru, že jde o vcelku povedenou československou romantickou komedii, která své kvality určitě má, ale příběh jako celek, mi nikdy k srdci nepřirostl. Jasně, bylo tu několik opravdu povedených a zábavných momentů / hlášek a Jaromír Hanzlík svou roli vesnického burana zvládl zahrát obstojně – Kolářová mi nikdy zrovna moc sexy nepřipadala a Vízner tu byl vážně na ránu…Průměrná podívaná, kterou bůhvíproč dávají tak často v televizi. Znám mnohem lepší filmy… ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Asi vskutku nejlepší film Ivo Nováka. Potěší velmi přesvědčivé herecké výkony i smysluplně napsaný příběh. Humor je polopatický ale velmi funkční a když se film sleduje jako oddechovka a ne jako "vysoké umění", rozhodně potěší. Ostatně třeba atmosféra venkovské návsi nebo svatby v závěru je chycena velmi přesvědčivě. Skvělému herectví ostatně Léto s kovbojem vděčí za to, že se film nestal romantickým kýčem, přestože je zde venkov vskutku vylíčen jako barvotisková idylka a láska zde opravdu "dokáže hory přenášet"... Celkový dojem: 70% ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Romantický film z období normalizace pojednávající o tom, jak se žena z řad pracující  inteligence druží s příslušníkem rolnické třídy. Intelektuálka nosí brýle a vlasy má jak ucouraná myš, zato mládenec pracující v živočišné výrobě je prototypem pohledného muže; obojí je klišé jak vyšité. Také se tu implicitně propaguje myšlenka, že mladí lidé by měli vstupovat do manželství a mít děti. Zaznívá zde i kritika toho, že ne vždy jsou na trhu banány či jiné produkty. To byl totiž asi tak nejzávažnější problém, jaký občané v oné době řešili. Bydlení bylo laciné, ceny el. energie, plynu a vody byly nízké, nebyly žádné doplatky za léky, byla nulová nezaměstnanost, jen to zásobování obchodů zbožím občas trochu haprovalo. Žilo se spíše poklidně. Hodně se souložilo a také hospody praskaly ve švech. Tvrdé drogy na trhu nebyly a sociální sítě na způsob FB neexistovaly, stejně jako mobilní telefony. V kinech se promítaly filmy jako je tento. Náročnějším divákům byla k dispozici celorepubliková síť filmových klubů. Jedna hvězdička za film jako takový, jedna za spaniloprsatou Lenku Kořínkovou, která se tam na chvíli mihla. Perfektní komentář: farmnf. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Herci si mohli během natáčení vymýšlet vlastní dialogy, a poté byly použity i ve filmu. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)
  • Při koupání v rybníku zastoupila za Danielu Kolářovou dvojnice. (M.B)

Reklama

Reklama