Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Asi vskutku nejlepší film Ivo Nováka. Potěší velmi přesvědčivé herecké výkony i smysluplně napsaný příběh. Humor je polopatický ale velmi funkční a když se film sleduje jako oddechovka a ne jako "vysoké umění", rozhodně potěší. Ostatně třeba atmosféra venkovské návsi nebo svatby v závěru je chycena velmi přesvědčivě. Skvělému herectví ostatně Léto s kovbojem vděčí za to, že se film nestal romantickým kýčem, přestože je zde venkov vskutku vylíčen jako barvotisková idylka a láska zde opravdu "dokáže hory přenášet"... Celkový dojem: 70% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na práci s Ivo Novákem se opakovaně vzpomínalo jako na setkání s prvorepublikovou noblesou, což je hodně zajímavé, zvlášť ve vztahu k jeho poválečné kariéře. Ale Ivo Novák začínal jako asistent režie už v roce 1939 a to napovídá mnohé. Jeho styl v Létu s kovbojem vzdáleně připomíná Rodokaps z doby dávno minulé, pohodovou letní romanci s nádechem divokého západu. I ty hlavní postavy jsou jako vystřižené z těch dávných stránek, kamarádská dvojice, která se už dávno nemiluje a ve které ona zatouží po milostném dobrodružství. Kolářové Doubravka je tu stejně emancipovaná jako všechny ty její románové předchůdkyně. A konečně nechybí ani vzpomínka na Takovou normální rodinku v generačním obsazení Kolářová - Medřická - Rosůlková. Na to, jaká byla tehdy doba, byly mimikry zvoleny na výbornou. ()

Reklama

MaMitti 

všechny recenze uživatele

A to mi řekněte, jak jste se mohla s tolika dětma rozvést a vzít si chlapa s tolika dalšíma dětma? Víš holka, každá ženská ví to svý, a to je celá ta psycholóóógie... Tak nějak to bylo a bylo to neskutečně výstižný :-). Naprostá pohodička od začátku do konce - zaplaťpámbu, že se tenkrát netočila volná pokračování.... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím souhlasit, že jsem si s tímto filmem nikdy moc nepotykal. Beru, že jde o vcelku povedenou československou romantickou komedii, která své kvality určitě má, ale příběh jako celek, mi nikdy k srdci nepřirostl. Jasně, bylo tu několik opravdu povedených a zábavných momentů / hlášek a Jaromír Hanzlík svou roli vesnického burana zvládl zahrát obstojně – Kolářová mi nikdy zrovna moc sexy nepřipadala a Vízner tu byl vážně na ránu…Průměrná podívaná, kterou bůhvíproč dávají tak často v televizi. Znám mnohem lepší filmy… ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Romantický film z období normalizace pojednávající o tom, jak se žena z řad pracující  inteligence druží s příslušníkem rolnické třídy. Intelektuálka nosí brýle a vlasy má jak ucouraná myš, zato mládenec pracující v živočišné výrobě je prototypem pohledného muže; obojí je klišé jak vyšité. Také se tu implicitně propaguje myšlenka, že mladí lidé by měli vstupovat do manželství a mít děti. Zaznívá zde i kritika toho, že ne vždy jsou na trhu banány či jiné produkty. To byl totiž asi tak nejzávažnější problém, jaký občané v oné době řešili. Bydlení bylo laciné, ceny el. energie, plynu a vody byly nízké, nebyly žádné doplatky za léky, byla nulová nezaměstnanost, jen to zásobování obchodů zbožím občas trochu haprovalo. Žilo se spíše poklidně. Hodně se souložilo a také hospody praskaly ve švech. Tvrdé drogy na trhu nebyly a sociální sítě na způsob FB neexistovaly, stejně jako mobilní telefony. V kinech se promítaly filmy jako je tento. Náročnějším divákům byla k dispozici celorepubliková síť filmových klubů. Jedna hvězdička za film jako takový, jedna za spaniloprsatou Lenku Kořínkovou, která se tam na chvíli mihla. Perfektní komentář: farmnf. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Oldřich Vízner se přiznal, že si přál hrát kovboje a ne egoistického medika. Během premiéry a dlouho po ní mu pak nikdo neřekl jinak než Boba. (mimuzik)
  • Po seriálu Taková normální rodinka (od r. 1971) se jedná již o druhý projekt, ve kterém se coby matka a dcera setkává Dana Medřická a Marie Rosůlková. (funhouse)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno